oaednews

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΟΑΕΔ: Πλήρης εκσυγχρονισμός πληροφοριακών συστημάτω



Σε πλήρη εκσυγχρονισμό τωνπληροφοριακών του συστημάτων προχωρά ο ΟΑΕΔ, δείχνοντας το δρόμο και στον υπόλοιπο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση των υπηρεσιών του για...


την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά κυρίως τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος έως και 20% σε ετήσια βάση.

Μάλιστα ο Οργανισμός κατάφερε με πολύ μικρό κόστος μέσω της εγκατάστασης απλού ηλεκτρονικού λογισμικού να ελέγχει πλήρως τη διαδικασία των προμηθειών για όλα τα παραρτήματα του ΟΑΕΔ στην Ελλάδα, κάτι που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, κυρίως στον τομέα της υγείας.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας επισημαίνει στην ΕΞΠΡΕΣ: «Η διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας είναι μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την υπέρβαση της κρίσης. Οι πυλώνες ωστόσο είναι η εφαρμογή και η ταχύτατη επέκταση των διαδικασιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, οι σύγχρονες μέθοδοι οικονομικής διαχείρισης και η εισαγωγή συστημάτων μέτρησης της οικονομικής αποδοτικότητας των πόρων. Στον ΟΑΕΔ έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία τα 2,5 τελευταία χρόνια πρωτοποριακά πληροφοριακά συστήματα που εξυπηρετούν τους παραπάνω σκοπούς τα οποία στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ελαχιστοποίηση του κόστους και του χρόνου διεκπεραίωσης, την εντυπωσιακή μείωση των λειτουργικών δαπανών και την πάταξη της διαφθοράς και των καταχρηστικών πρακτικών. Τα μετρήσιμα αποτελέσματα μέχρι σήμερα αποδεικνύουν τα σημαντικότατα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που μπορούν να προέλθουν από την εφαρμογή και επέκταση των συστημάτων αυτών στο σύνολο του δημόσιου τομέα της χώρας».

Η ανάπτυξη των συστημάτων αυτών τα τελευταία 2,5 χρόνια ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας που βοήθησε τον Οργανισμό να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του σε μια περίοδο κατά την οποία ο φόρτος εργασίας 5πλασιάστηκε, καθώς διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανέργων και υλοποιήθηκαν 62 προγράμματα με 1,3 εκατ. ωφελούμενους, την ίδια στιγμή που το στελεχιακό του δυναμικό μειώθηκε από 25% έως και 50% σε κάποιες περιοχές.

4 σχόλια:

  1. Μας δουλεύει ο Διοικητης ; Εδω δεν έχουμε διαδίκτυο να μπορούμε να Δούμε το προφίλ μιας επιχείρησης δεν μπορούμε να δούμε ένα ΚΕΚ , και μιλάει για εκσυγχρονισμό πληροφοριακών συστημάτων ; Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων είχε γίνει απο τον Βερναδακη.. Τι ακριβώς έκανε αυτο το άκρως δυσλειτουργικό σύστημα προμηθειών που για να πάρεις ένα ανταλλακτικό αξίας 10 ευρω ή και 5 ευρω πρέπει να πάρεις προσφορές 3 τρεις μάλιστα να συσταθεί επιτροπή να αξιολογήσει κλπ κλπ!!'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκσυγχρονισμός πληροφοριακών συστημάτων !! Αλλο ανέκδοτο; Θέλαμε να δούμε χθες τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού και φυσικά δεν έχουμε πρόσβαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει καταργηθεί ο κοινωνικός τουρισμός?

      Διαγραφή
  3. Και φυσικά έβριζαν οι ανεργοι τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων !!! Αλλα τι περιμένεις όταν δεν ξέρουν ποσα ένσημα απαιτούνται για το επίδομα ανεργίας! 250 λέει ο διοικητής στο mega!

    ΑπάντησηΔιαγραφή