oaednews

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ... ΣΤΑ 36% Η "ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ", 40% Η ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Βάσει ανακοίνωσης του Σώματος επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ) για το α’ εξάμηνο του 2012, οι μισοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα πλέον εργάζονται με πλήρη απασχόληση, ενώ το ποσοστό έχει περιοριστεί στο 56,1% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο πριν από ένα χρόνο. Σημαντικό να επισημάνουμε επίσης είναι ότι οι περικοπές των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα φτάνουν έως και το 40%. Μεγάλη άνοδο παρατηρείται και στην «μαύρη» εργασία που τον Ιούνιο έφτασε το ποσοστό του 35,9%.


Η κρίση και η ανεργία δεν αφήνει κανένα Ελληνικό σπίτι ανέγγιχτο, ενώ την ίδια στιγμή η τρόικα με την πλήρη αποδοχή της κυβέρνησης θέτει δυσβάσταχτα χρέη σε κάθε φορολογούμενο Έλληνα πολίτη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η αξιοπρεπής διαβίωση θα αποτελεί πλέον ένα μακρινό όνειρο, ιδιαίτερα για τους νέους που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία.

Περαιτέρω, αξίζει να σχολιάσουμε την άνοδο της «μαύρης» εργασίας, μιας και το ανερχόμενο ποσοστό της δεν αφορά κυρίως τους Έλληνες συμπολίτες μας, αλλά τους λαθρομετανάστες που εκμεταλλεύονται την εύνοια που τους προσφέρει απλόχερα το κράτος. Αυτό, βέβαια, δείχνει επίσης ότι τα, ήδη, δυσοίωνα στοιχεία περί ανεργίας είναι πλασματικά, αφού ένας στους δύο που είναι καταγεγραμμένοι ως εργαζόμενος, εργάζεται “part time”. 

 Όλα αυτά μας αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την ανικανότητα της κυβέρνησης να διευθετήσει θέματα ουσίας αλλά και να τηρήσει τις προεκλογικές τις υποσχέσεις. xryshaygh.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου