oaednews

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αποκλειστικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε ερωτήματα του blog για τον ΟΑΕΔ


Μόνο στο oaednews.blogspot.com  

Oι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΑΕΔ


 

Ενημερώνουμε τους Αναγνώστες μας ότι το blog  στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου απευθύνθηκε με τις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις, σε όλα τα κόμματα.


1)Με τους ανέργους να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο στη χώρα μας, ποιό ρόλο μπορεί να έχει ο ΟΑΕΔ  στην καταπολέμηση της ανεργίας και πώς σχεδιάζετε για την επόμενη των εκλογών τη λειτουργία του Οργανισμού, του μοναδικού δημόσιου φορέα Απασχόλησης στην  Ελλάδα;

Mε την ανάληψη της Κυβέρνησης, θα προχωρήσουμε με σταθερά και μεθοδικά βήματα στην αναβάθμιση και την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ, με στόχο ένα παραγωγικό, αποδοτικό και αποτελεσματικό δημόσιο φορέα, που από τη μία, με τον “εξανθρωπισμό” και την απλούστευση των διαδικασιών, θα εξυπηρετεί τους ανέργους στα πλαίσια των παθητικών πολιτικών απασχόλησης, και από την άλλη, μέσω των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης θα συμβάλλει στην δημιουργία θέσεων εργασίας και στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Το πρώτο διάστημα θα προχωρήσουμε άμεσα σε τέσσερις παρεμβάσεις:


1.Καταγραφή των οικονομικών υποχρεώσεων του Οργανισμού για το 2012 και εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του μέσω των παρακρατηθεισών εισφορών από το ΙΚΑ ή από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού. Στο πλαίσιο αυτό θα ελεγχθούν και θα ορθολογικοποιηθούν το σύστημα προμηθειών και αναθέσεων έργων και οι ελαστικές λειτουργικές δαπάνες και θα προβούμε άμεσα σε μειώσεις όπου απαιτούνται. Παράλληλα θα διαπραγματευθούμε τον επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ και την ταχεία απορρόφηση των κονδυλίων.

2.Απλούστευση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των ανέργων και επιτάχυνση της πληροφορικοποίησης των διαδικασιών.

3.Με κεντρική υποστήριξη και παρακολούθηση και με τη συμβολή του συνόλου του προσωπικού των ΚΠΑ θα κλείσουν όλες οι συσσωρευμένες εκκρεμότητες (πχ. προγράμματα διατήρησης προσωπικού)

4.Η δεύτερη και η τρίτη παρέμβαση θα απελευθερώσει προσωπικό και θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με αναδιάταξη του προσωπικού στην βάση τριών ενοτήτων α) Υποστήριξη των παθητικών πολιτικών (επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα) β) Διοικητική υποστήριξη των προγραμμάτων απασχόλησης γ) Συμβουλευτική υποστήριξη των ανέργων σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και συμβουλευτικές διαδικασίες υποστήριξης των προγραμμάτων απασχόλησης (πχ επιχειρηματικότητα).
Η αναδιάταξη του προσωπικού θα γίνει μέσα από ένα διαφανές αξιοκρατικό σύστημα με σαφές προσοντολόγιο που θα προκύψει μέσα από διάλογο και με τους εργαζόμενους του Οργανισμού, και θα αποτυπωθεί σε καθηκοντολόγιο.

Οι ανωτέρω παρεμβάσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε με τον επανασχεδιασμό των ενεργητικών πολιτικών στο ίδιο διάστημα, να προχωρήσουμε οργανωμένα στην υλοποίηση των νέων αναδιαρθρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης που θα εξυπηρετούν τέσσερις βασικούς στόχους:
1. Την πρόληψη μέσω των προγραμμάτων της μακροχρόνιας ανεργίας που αποτρέπει την απαξίωση γνώσεων και δεξιοτήτων και την κοινωνική περιθωριοποίηση των ανέργων.
2. Την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα, σε δημόσιες κοινωφελείς Υπηρεσίες και στην κοινωνική οικονομία και όχι προγράμματα που στοχεύουν να ενισχύσουν μόνο τους εργοδότες.(όπως πχ επιδότηση ξενοδοχείων με ελαστικούς όρους, προγραμμάτων διατήρησης προσωπικού μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς δεσμεύσεις για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση κλπ).
3.Την εναρμόνιση των προγραμμάτων με την βασική κατεύθυνση του οικονομικού προγράμματος μας για την υλική ανακούφιση των πιο αδύναμων (κοινωφελής επιχειρήσεις  φροντίδας και πρόνοιας, ενθάρρυνση συνεταιριστικών μορφών αλληλέγγυας οικονομίας και μορφών άμεσου εμπορίου ανάμεσα σε παραγωγούς και καταναλωτές, λειτουργία ή επαναλειτουργία κλειστών ή υπό χρεοκοπία επιχειρήσεων από τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσα από συνεταιρισμούς ή άλλες συλλογικές μορφές.
4. Στοχευμένες δράσεις μέσω κλαδικών και τοπικών προγραμμάτων στα πλαίσια ενός σχεδίου ανασυγκρότησης του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Στην αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ το σημαντικότερο ρόλο θα παίξει το προσωπικό του ΟΑΕΔ μέσα από μορφές συμμετοχής και εργατικού ελέγχου και μέσα από την συνειδητή εργασιακή προσφορά του, σ ένα νευραλγικό κοινωνικό φορέα του Δημοσίου. Εμείς από την πλευρά μας θα φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε τις μορφές συμμετοχής και ελέγχου αλλά και τις προϋποθέσεις επαγγελματικής επάρκειας (κατάρτιση, ανταλλαγές εμπειριών, ημερίδες) ώστε ο ΟΑΕΔ να επιτελέσει τον κοινωνικό και αναπτυξιακό του ρόλο.

2)Τι μπορεί να περιμένει ένας άνεργος μετά τις εκλογές, εκτός από περικοπή του πενιχρού ταμείου ανεργίας, και γιατί να  ψηφίσει το κόμμα σας;

Το επίδομα ανεργίας όχι μόνο δεν θα περικοπεί αλλά θα αυξηθεί, επανερχόμενο στα επίπεδα των 461 ευρώ στα οποία βρισκόταν πριν την πρόσφατη μείωση του, με το 2ο μνημόνιο. Αυτό θα συμβεί αυτόματα με την άμεση κατάργηση της πράξης Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός ο οποίος θα επανέλθει άμεσα στα 751 ευρώ μικτά το μήνα.
Παράλληλα θα διπλασιαστεί η χρονική διάρκεια του επιδόματος ανεργίας με ρυθμό και τρόπο που θα αποφασίσει η Κυβέρνηση της Αριστεράς ανάλογα με τις συνθήκες.
Το επίδομα με το ίδιο ύψος και για το ίδιο χρονικό διάστημα θα θεσπισθεί και θα χορηγείται και στους αυτοαπασχολούμενους που εξ αιτίας της κρίσης διακόπτουν αναγκαστικά την επαγγελματική τους δραστηριότητα χωρίς να μπορούν να βρουν άλλη απασχόληση.
Θα επιδιώξουμε μέσα από αναδιαπραγμάτευση, όσο διαρκεί η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, μέρος των πόρων του ΕΣΠΑ να διατεθεί για την χρηματοδότηση ενός ειδικού προγράμματος καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας, με την θεσμοθέτηση ενός ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης, την εξασφάλιση στέγης και διατροφής στους αστέγους, και ένα ειδικό επίδομα στα νοικοκυριά των οποίων κανένα μέλος δεν έχει εργασία ή άλλο επαρκές εισόδημα.
Επιπλέον θα καταργηθούν οι ειδικές επιβαρύνσεις (χαράτσια) για τους ανέργους, θα διασφαλισθεί η ιατροφαρμακευτική κάλυψη και η δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, και θα θεσπισθούν απαλλαγές ή μειώσεις ή δωρεάν πρόσβαση σε βασικά αγαθά (πχ δημοτικά τέλη, ρεύμα, δημόσιες συγκοινωνίες)

3)Παρά την αύξηση της ανεργίας στην χώρα μας κυκλοφορούν σενάρια για συρρίκνωση του ΟΑΕΔ μέσα από  την παραχώρηση προγραμμάτων απασχόλησης  σε ιδιώτες. Ποιά είναι η θέση του κόμματός σας;
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη υπέρ ενός Δημόσιου Οργανισμού Απασχόλησης χωρίς καμία εκχώρηση δραστηριοτήτων του στον ιδιωτικό τομέα. Αντίθετα, όπως περιγράφουμε και στην απάντηση του πρώτου ερωτήματος με την ανάληψη της Κυβέρνησης από την Αριστερά, ο ρόλος του ΟΑΕΔ θα αναβαθμισθεί.
4)Ο ΟΑΕΔ αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στελέχωσης, με το προσωπικό του διαρκώς να μειώνεται και τον αριθμό των ανέργων, άρα και του εργασιακού φόρτου, διαρκώς να αυξάνεται. Πρόσφατα μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, χωρίς, ωστόσο, κανένα εμφανή σχεδιασμό. Τι σκοπεύετε να κάνετε; Θα δημιουργηθεί νέος φορέας κοινωνικής πολιτικής; Με ποια αντικείμενα, ποιους πόρους και ποιο προσωπικό;
Από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε με την κατάργηση των ΟΕΚ και ΟΕΕ και με παρεμβάσεις μας τόσο στην Βουλή (καταψήφιση, επερωτήσεις στη συνέχεια) όσο και συνδικαλιστικά συμπορευθήκαμε στους αγώνες των εργαζόμενων των δυο φορέων.
Στο εκλογικό μας πρόγραμμα δεσμευόμαστε για επανασύσταση των δύο Οργανισμών. Η μορφή της επανασύστασης θα καθορισθεί κατόπιν σχεδιασμού στα πλαίσια της αναβάθμισης του έργου των δύο καταργηθέντων φορέων και της επέκτασης της κοινωνικής πολιτικής με βάση το συνολικό μας πρόγραμμα. Οι πόροι θα προέρχονται από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζόμενων.

5)Ποιός είναι ο δικός σας σχεδιασμός για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τις απολύσεις που έχει δεσμευτεί η Ελληνική Κυβέρνηση στο Μνημόνιο;
Με την άμεση κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων θα καταργηθεί η εργασιακή εφεδρεία και θα αποτραπούν οι απολύσεις των 15,000 Δημοσίων Υπαλλήλων για το 2012 και η μείωση του προσωπικού κατά 150.000 μέχρι το 2015.Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία (μέσος όρος αριθμού και αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις χώρες του ΟΟΣΑ) είναι αποκαλυπτικά και καταρρίπτουν τους σχετικούς μύθους για υπερβάλλον προσωπικό και υπερβάλλουσα μισθολογική δαπάνη στην Ελλάδα. Η προπαγάνδα των κομμάτων του μνημονίου και των κυρίαρχων ΜΜΕ έχουν σαν στόχο την παραπλάνηση της κοινωνίας και την “νομιμοποίηση” των σχεδίων για τη βίαιη διάλυση του Δημοσίου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών και την εκχώρηση δραστηριοτήτων του στο ιδιωτικό κεφάλαιο σε μια περίοδο κρίσης όπου μειώνονται τα κέρδη του.
Είμαστε αντίθετοι στην δήθεν αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων που έχει αποκλειστικό στόχο τις απολύσεις. Είμαστε υπέρ μιας αξιολόγησης μέσα από ένα σύστημα διαφανές και αξιοκρατικό που θα συνομολογήσουμε (Κυβέρνηση της Αριστεράς-Δημόσια Διοίκηση-Εργαζόμενοι) με στόχο ένα παραγωγικό, αποδοτικό και κοινωνικά αποτελεσματικό Δημόσιο που θα αποτελέσει βασικό μοχλό αναπτυξιακής πολιτικής και εξυπηρέτησης του πολίτη. Είμαστε υπέρ ενός συνεκτικού συστήματος διοίκησης και συνεχούς αξιολόγησης που θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό απαλλαγμένο από κάθε μορφή κομματικής εξάρτησης, βασισμένο στην κοινωνική συμμετοχή και τον εργατικό έλεγχο που θα πατάξει την διαφθορά και θα εξοβελίσει τα παρασιτικά κυκλώματα του πελατειακού κράτους.
Επιπλέον είμαστε υπέρ μιας αξιολόγησης Υπηρεσιών και Φορέων του Δημοσίου ώστε τυχόν πλεονάζον προσωπικό που θα εντοπισθεί να μετατεθεί σε άλλες Υπηρεσίες πχ α) Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής β) ενίσχυση των εισπρακτικών μηχανισμών φόρων και εργοδοτικών εισφορών και των ελεγκτικών μηχανισμών για τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας.
Αντί των απολύσεων και της περαιτέρω οριζόντιας μείωσης των μισθών ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επιλέγει την μείωση των δαπανών του Δημοσίου:
  • με την δημιουργία ενός μικρότερου Υπουργικού Συμβουλίου και την μείωση των μισθών των Υπουργών
  • με την κατάργηση των στρατιών των συμβούλων που υποκαθιστούν την Δημόσια Διοίκηση, επικαλύπτοντας και απονευρώνοντας τα πιο άξια στελέχη της ( η δαπάνη είναι περίπου όση η μισθολογική δαπάνη των 15.000 που θέλουν να απολύσουν)
  • με την κατάργηση της διπλής σύνταξης των βουλευτών με επιλογή ενός ασφαλιστικού φορέα
  • με τον περιορισμό της σπατάλης στα λειτουργικά έξοδα και την αξιοποίηση των ιδιόκτητων ακινήτων του Δημοσίου
  • με την πάταξη της διαφθοράς
και κύρια με την πάταξη της διαπλοκής με ιδιώτες-προμηθευτές του Δημοσίου και ιδιώτες που λυμαίνονται με υψηλά κέρδη και υπερτιμολογήσεις κύρια τα μεγάλα έργα. 


Οι απαντήσεις δόθηκαν από το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ






Διαβάστε τις θέσεις των άλλων κομμάτων για τον ΟΑΕΔ


ΝΔ






ΠΑΣΟΚ






ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ




http://oaednews.blogspot.gr/2012/05/blog-post_9387.html

59 σχόλια:

  1. Είναι αλήθεια ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ξεκάθαρες και εφαρμόσιμες, επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει το πλεονέκτημα της αξιοπιστίας, να εφαρμόσει δηλαδή αυτά που λέει... Νομίζω ότι αποφάσισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντως για το επίδομα ανεργίας οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιες με αυτές τις ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά διαβάζω προεκλογικές εξαγγελίες και πείθομαι, συμφωνώ απόλυτα με τον 10:29 το πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο,Μακάρι να μην μας απογοητεύσει και ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΨΗΦΊΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΤΟΥ 60, ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψηφίστε τον ρεαλισμό ΝΔ-Πασοκ που μόνο χαρές μας έδωσε και την δευτέρα σίγουρα θα έχουμε δουλειά.
      Και ευρώ επίσης...

      Διαγραφή
  5. «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κάνει εποχή "Ανδρέα Παπανδρέου"», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν έχει καταλάβει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε μετρήσει, είχε πρόγραμμα συγκεκριμένο οικονομικό, είχε βρει χρήματα από τους προηγούμενους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεωρώ ότι ηρθε η στιγμή να προσπαθήσουμε και να τολμήσουμε για κάτι που η ελλάδα δεν έχει δοκιμάσει ξανά. Πιστεύω ότι με τα δυο κόμματα του πασοκ και της νδ καταλάβαμε τι σημαίνει εναλλαγή στην κυβέρνηση των ίδιων και των ίδιων. ο Κος Τσίπρας είναι ένα φρέσκο πρόσωπο που δεν έχει διαφθαρεί απο την εξουσία που είναι νέος και βλέπει τη ζωή με αισιοδοξία. Μέσα απο τις συνεντεύξεις του κατάλαβα ότι αν τον αφήσουν, έχει να δώσει. Προσωπικά πιστεύω ότι το μέλλον της χώρας μας πρέπει να βρίσκεται στους νέους ανθρώπους που δεν έχουν έχουν προλάβει ακόμη να μπούν στο γαιτανάκι των ρουσφετιών της μίζας και της διαφθοράς. Στο όνομα της νεότητας που συνδέεται με την ελπίδα και το υπαρκτό αύριο θα ψηφίσω. Και επειδή πάντα ψηφίζω με το συναίσθημα, έτσι θα ψηφίσω πάλι. Και θα ψηφίσω τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύω ότι τα παιδιά μου δεν θα με κατηγορήσουν για το μαύρο μέλλον τους. Αβέβαιο ναι , αλλά αβέβαιο θα είναι με όλους. Επίσης δεν θα ψηφίσω αυτούς που με έστειλαν στο νοσοκομείο αλλά δεν κατάφεραν να με σκοτώσουν. Δεν θα ψηφίσω αυτούς που παρότι με πρόβλημα υγείας με ταλαιπωρούν εδώ και 9 μήνες για μια μετάθεση . Και επίσης να μην στέλνει ο Κος Βενιζέλος επιστολές στους ψηφοφόρους. Ας φρόντιζε το πασοκ να επιλέγει στελέχη που αποφασίζουν αξιοκρατικά και αντικειμενικά και όχι να ταλαιπωρούν κόσμο. Ας φρόντιζαν να μην κατεβάσουν το βωτικό μας επίπεδο. Ας φρόντιζαν να μην μένει ο κόσμος άνεργος. Ας φρόντιζαν οι νέοι να είχαν μέλλον και όχι να ξενητεύονται. Ας φρόντιζαν να μην έχει φτάσει η εγκληματικότητα σε αυτό το σημείο. Ας φρόντιζαν να μην βρίσκεται άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση ώστε να αυτοκτονεί. Ομως δεν φρόντισαν κι ουτε τη ζωή μας θα μας δώσουν πίσω. Ναι προσωπικά θα το τολμήσω.Και τηρώντας τους κανονισμούς αυτού του blogspot υπογράφω, ώστε Γιώργο μου να το δημοσιεύσεις (ελπίζω;) χωρίς η ηθική σου και οι αρχές σου να σου το απαγορεύουν.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Βάλβη Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο σου , συνάδελφε.Συμφωνώ μαζί σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι μέρες που ζούμε συνάδελφοι μας έχουν, ναι , απογοητεύσει και κουράσει , όμως δεν μας έχουν σκοτώσει.
    Πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο αύριο γιατί: ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΡΝΑΔΑΚΗ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΓΕΡΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΙ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ. ΕΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΝ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τ'ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.!!! ΟΙ FINANCIAL TIMES ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΥΓΗ!!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΦΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρωτώ όσους τυχόν παρακολούθησαν την ομιλία των μελών του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ πρόσφατα.
    Κατάλαβε κανείς σας τι είπε ο Ανάγνου στο τέλος;
    Είπε "Επειδή τη Δευτέρα θα είμαστε Κυβέρνηση να κανουμε μια επιτροπή ώστε να συζητήσουμε πως θα λύσουμε τα θέματα του ΟΑΕΔ"; Αυτό είπε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Ο Νίκος είναι εγγυητής για τον συνδικαλισμό στον ΟΑΕΔ

      Διαγραφή
    2. Ο Νίκος είναι ο "δικός μας" άνθρωπος στον ΟΑΕΔ. λέει τα πράγματα με το όνομά τους, το ξέρουμε όλοι. Ποτέ δεν προκάλεσε με κουβέντες σαν τις παραπάνω

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάντως νομίζω πως πράγματι ειπώθηκε κάτι τέτοιο αλλά όχι με αρνητική χροιά.

      Υποτίθεται πως η αριστερά σε αντίθεση με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ενθαρρύνει τη συμμετοχικότητα και την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων οπότε με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπήρχε η ευκαιρία να συζητηθούν αναλυτικότερα κάποια θέματα του Οργανισμού.

      Εγώ πάντως υποστηρίζω πως ανεξαρτήτως κυβέρνησης μπορούν πάντοτε να συζητηθούν τα προβλήματα και να προωθηθούν κάποιες λύσεις. Εξάλλου, κανείς δεν ξέρει καλύτερα τα καθημερινά προβλήματα από τους ίδιους τους υπαλλήλους.

      Διαγραφή
  12. ΕΣΥ Ή Η ΝΔ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ? ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ? ΞΑΝΑΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΔΟΚΙΣΜΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ? ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΙΣΜΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΦΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΒΟΛΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΟΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΓΑΛΕ ΜΩΚΟ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ ΤΩΡΑ..ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΚΑΙ ΔΗ ΓΥΡΩ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΨΑΝΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ή ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΑ ΧΑΜΩ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ. ΤΟΥ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είμαι πια απόλυτα βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός σύντομα θα μετανιώσει. Έβαλε θηλιά στο λαιμό του δυστυχώς. Σύντομα θα αλλάξουν βέβαια τα πράγματα και θα ανατέιλει του σύριζα η ανατολή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο συνάδελφοι, καλά γράφατε όλες αυτές τις ημέρες. και εγώ ανήκω σε αυτούς που περίμεναν νέα κυβέρνηση, φρέσκια και με επίκεντρο νέες συνισταμένες στον ΟΑΕΔ.Δεν πειράζει ο αγώνας συνεχίζεται, θα νικήσουμε σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κρίμα που τόσο ξεκάθαρες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΑΕΔ μένουν προσωρινά ανενεργές.Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διαλυθεί ο ΟΑΕΔ με συνοπτικές διαδικασίες. συνάδελφοι ενωθείτε και ανανεωθείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι τώρα είμαι πιο σίγουρος από ποτε, πολύ σύντομα ο ΣΥΡΥΖΑ ΕΚΜ θα είναι κυβέρνηση. ο σαμαράς δεν έχει πολύ πολιτικό χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πολύ καλή η ανάλυση της συναδέλφου Δέσποινας, συμφωνώ απόλυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Σύριζα έφτασε στο 26+%, από το 4%. ηθικός νικητής είναι ο Συριζα, όλοι οι συνάδελφοι συμφωνούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν συμφωνώ με τους συναδέλφους, η Δεξιά θα τα παέι καλά με τους έταιρους μνημομονιακούς, τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει ΟΑΕΔ για να βρεί η επόμενη κυβέρνηση.
    Προσωπικά δεν μας βλέπω πολύ καλά μέχρι τότε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενώ στη ανακοίνωση του Σύριζα εξαγγέλεται με σαφήνεια το ξεκίνημα διαλόγου για τον ΟΑΕΔ, στο αντίστοιχο της ΝΔ μαυρη μαυρίλα....Τι κρίμα πραγματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χαμός, πολύ ενδιαφέροντα όλα! χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρια, αλλά όχι ο πόλεμος. Οι μαχητές του ΟΑΕΔ είναι έτοιμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η συζήτηση για το τι προσφέρει και το τι παραπάνω θα μπορούσε να προσφέρει ο ΟΑΕΔ στην κοινωνία είναι πάντα ανοικτή.
    Αν αυτό βέβαια είναι το πραγματικό ζητούμενο και όχι ο διαχωρισμός σε νικητές και ηττημένους, προϊσταμένους και υφισταμένους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ψηφίσαμε !Ο Λαός μίλησε !Απαλλαγήκαμε , επιτέλους απ’ την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ! Τώρα πια , θα έχουμε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !
    Πολύτιμος βοηθός μας , στο να πάρουμε την σωστή απόφαση , οι ξένοι φίλοι μας , που μας υπεδείκνυαν ποιο είναι το σωστό κόμμα για να ψηφίσουμε .Μπροστάρηδες οι Γερμανοί φίλοι μας. 70 χρόνια πριν , οι παππούδες μας έδωσαν το αίμα τους επειδή είχαν αντίθετη άποψη από τους παππούδες της Γερμανίδας καγκελαρίου , για το ποιο είναι το καλό της χώρας μας. Οι Γερμανοί υποστήριζαν ότι θα έπρεπε να καταλάβουν την Ελλάδα , «για το καλό της» , βέβαια. Οι παππούδες μας δεν τους φοβήθηκαν. Εμείς , σήμερα τους φοβηθήκαμε. Και υπακούσαμε πειθήνια. Απλά επειδή φοβηθήκαμε. Μήπως δεν μας ξανά δανείσουν , μήπως μας «διώξουν» απ’το ευρώ.Μήπως να ντρεπόμασταν , λιγάκι ?Μήπως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 27o σχόλιο: Σε περίπτωση νίκης Σύριζα θα είχε ανοίξει από σήμερα η κουβέντα για να κατατεθούν απόψεις απο συναδέλφους. Μήπως να ντραπούμε και γι αυτό?? Θέλουμε ή δεν θέλουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες στον ΟΑΕΔ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Της τρελής γίνεται εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ψηφίσαμε τους εκπροσώπους της siemens για κυβέρνηση ! Και τη Χρυσή Αυγή για να αποδώσει δικαιοσύνη ! Ποπο χαμός γίνεται εδώ μέσα με τα σχόλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΙΟ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ 27ο ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ! ΚΩΣΤΑΣ, ΚΙΤΣΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΙΧΑΕΛΑ, ΠΟΠΗ, ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ... ΚΑΤΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είναι δυνατόν να απαιτείς να γραφει ο καθένας υποχρεωτικά το όνομα του. 34 σχόλια από το ίδιο άτομο έχουν γραφτεί ???

      Διαγραφή
    2. Σαν προβοκάτσια μου φαίνεται συνάδελφοι αυτό το σχόλιο. Συμφωνείτε ?

      Διαγραφή
    3. Κακοήθεια. Ντροπή !

      Διαγραφή
    4. ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΟΜΩΣ...ΑΝΩΝΥΜΑ ΓΡΑΦΕΙΣ..ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ Ε?

      Διαγραφή
  31. Αυτή τη "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" , πολύ την γουστάρω ! Ειδικά αν αρχίσει μέσα στη βουλή να κάνει ό,τι έκανε στον Αντέννα , θα καεί το πελεκούδι ! Εβγαλαν και κάτι καλό αυτές οι εκλογές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ- ΟΜΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ....ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ??? ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ??? ΠΟΥ ΓΡΑΦΙΕΣ ΔΥΟ ΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΕΓΙΝΕΣ

      Διαγραφή
    2. Ναι κάτι καλό έβγαλαν.Αλλά όχι για αυτούς που αγωνίζονται.
      Το μακρύ χέρι του παρακράτους θα μαχαιρώνει ανενόχλητα και επίσημα πια.

      Διαγραφή
    3. Είμαι ο "Ανώνυμος18 Ιουνίου 2012 11:16 μ.μ"
      Τι εννοείς όταν λες έγινα κουραστικός γράφοντας τα ίδια πράγματα ? Αυτό είναι το μόνο σχόλιο που έχω κάνει, κι αυτό είναι "δυό αράδες" όλες κι όλες !
      Μήπως μπερδεύεσαι λίγο συνάδελφε ?

      Διαγραφή
  32. Ανήκουμε σε ένα λαό που ψήφισε ένα κόμμα επειδή διατάχθηκε , (και φοβήθηκε να αντιδράσει), από την ηγέτη ενός ξένου κράτους.Δεν πιστεύαμε ότι ήταν το καλύτερο , ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ να ψηφίσουμε οποιοδήποτε άλλο.
    Πόσο υπερήφανοι θα ήταν για εμάς οι παππούδες μας....Αυτοί που έδωσαν την ζωή τους πολεμώντας τον ξένο κατακτητή.Τον παππού της ηγέτιδας που μας έδωσε εντολή να ψηφίσουμε ΝΔ.
    Ξέρω , ξέρω , ήταν για το "καλό της χώρας" , όπως για το "καλό της χώρας" ΄(λεγόταν τότε ότι) , ήταν και η κατάκτηση της από τους Γερμανούς.
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ...Δεν σεβαστήκαμε τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ναι ! Στεναχωρηθήκαμε όλοι με τα αποτελέσματα. Κάναμε σχέδια μαζί για την επόμενη μέρα στον ΟΑΕΔ με καλή διάθεση , καλή παρέα και πίνοντας ουζάκι στον πεζόδρομο. Πολύ σύντομα οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα βγάλουν νικητή πραγματικό τον ίδιο τον λαό. Ας είναι έτοιμοι οι καμικάζι του ΟΑΕΔ για τους νέους αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ναι, φοβήθηκα προχθές και το μετάνιωσα ήδη ! Πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Με σκυμμένο το κεφάλι.. είδα τον συνάδελφο..και τον ρώτησα τι συμβαίνει....και μου είπε δεν καταλαβαίνεις? Άσε να δούμε πόσο θα αντέξουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν είναι τελικά ένας...είναι πολλοί...αυτοί που περπατάνε σκυμμένοι...στο ισόγειο, στον πρώτο όροφο...και εγώ με ένα τσιγάρο γυρίζω στο στόμα, ούτε για κρασάκι δεν έχω όρεξη..ο΄τε καν για κουβέντα... ποιος ?? Εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συνάδελφοι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πετύχει αυτό το μη συνεκτικό πολιτικό σχήμα . Λιτότητα παντού: στις ψυχές και στις τσέπες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΗ ΜΑΣ ΟΜΩΣ: ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ, ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..

      Διαγραφή
  38. Γέλασα πολύ, μου άρεσε αυτό το: ούτε για κρασάκι δεν έχω όρεξη, ποιός εγώ." Ο ποιός δηλαδή, ο ανώνυμος αλκολικός, επίσης η απορία μου: κρασάκι εντός ή εκτός διοίκησης; Αλίμονο παιδιά αν αρχίσετε να πίνετε εντός. Αστειευομαι.Οσον αφορά τον Νίκο τον Ανάγνου, δεν είπε θα είμαστε κυβέρνηση τη δευτέρα. είπε: θα γίνουν ιστορικές αλλαγές την δευτέρα. Αυτό είπε τουλάχιστον σε εμένα στο τηλέφωνο, οπότε έχω επιφυλάξεις στο να είπε κάτι άλλο στη διοίκηση.Αλήθεια πως σας φάνηκε το σχήμα της κυβέρνησης; Τι να πω. Προσωπικά βλέπω μια μασκαράτα με πολύ εξυπνάδα απο την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και έκθεση απο πλευράς ΔΗΜΑΡ. Είχα ιδρώσει να ακούσω σχήμα. Και να τα τάματα στον άγιο (που πιστεύω πως τάχω καλά) μη δω αυτόν ή εκείνον. Οχι αστειεύομαι.
    Ολη αυτή η ιστορία μου φαντάζει σαν ένα κακογραμμένο έργο με άπειρους (χωρίς πείρα) ηθοποιούς. Το μέλλον ...μάλλον δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Η πολιτική βρώμικη κι εμείς πολλές φορές προσηλωμένοι στο χαζοκούτι να ακούσουμε τις ανακριβειες. Το άγχος μας... το αύριο, η δουλειά μας, η οικογενειά μας. Ενα διαρκές τρέξιμο πάνω κάτω για ένα ανύπαρκτο κέρδος. Τι μας έχει μείνει πιά. Η αξιοπρέπεια, η περηφάνεια (αν δεν μας την τσαλακώνουν) τα πιστεύω μας και η ελεύθερη έκφραση της γνώμης μας. Οσο για τα μη ενυπόγραφα μειλς, ε και τι έγινε; Προσωπικά απο τότε που ο αγαπητός Μακράκης μου έδωσε να καταλάβω ότι στην ανυπόγραφη σκληρή γλώσσα που έγραφα δεν θα δημοσίευε ούτε ένα σχόλιο(μπορεί να είχε και δίκιο ) αποφάσισα ότι γράφω να έχει την υπογραφή μου. Αλλωστε ακόμη κι αν κάνω λάθος στην εκτίμηση ατόμων και γεγονότων, να γνωρίζουν απο ποιόν προέρχονται και να έχουν την ευκαιρία λόγου, διαλόγου και διαφωνίας σε άτομο με επώνυμο κι όχι στον "άγνωστο στρατιώτη" . Αγαπητοί συνάδελφοι, στο μπάχαλο που ζούμε , όπως κι εσείς κι εγώ ανησυχώ για την εργασία μου. Οχι για τη θεσούλα μου (όπως κι εσείς άλλωστε) αλλά για την εργασία που με βοηθά να επιβιώσω. Θεωρώ άστοχους και άσκοπους τους τσακωμούς μας. Η πολιτική τοποθέτηση του καθενός είναι σεβαστή αλλά ο στόχος ένας. Να έχουμε αύριο όλοι εργασία.Ο κοινός στόχος μας οδηγεί στο να ενωθούμε όλοι ως ΟΑΕΔ απέναντι σε οποιονδήποτε έρχεται να καταπατήσει τα εργασιακά μας δικαιώματα.Ολοι δουλεύουμε τόσο όσο δεν πληρωνόμαστε. Ολοι συμβιβαζόμαστε σε άδικες ίσως παρατηρήσεις και καταπατήσεις δικαιωμάτων και όλοι έχουμε φιλότιμο.
    Αυτό το φιλότιμο κανείς απο τους ανωτέρους και πιο ανωτέρους και πιο ανωτέρους δεν το έχει καταλάβει ώστε να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του καθενός απο ΔΕ εως ΔΡ και να καλυτερεύσει την εικόνα του ΟΑΕΔ προς τα έξω. Αυτό είναι το όπλο μας. Με τις οικονομικόκοινωνικές αλλαγές και ανακατατάξεις του τόπου , απο μόνοι μας έχουμε καταφέρει (κατά μεγάλο ποσοστό) να κάνουμε το κοινό (ανέργους κι επιχειρηματίες ) να μας σέβονται και να βλέπουν τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε να τους εξυπηρετήσουμε. Είναι πλεον φανερή η ευαισθησία μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο που εξυπηρετούμε. Αυτό είναι το κέρδος μας και κάτω απο αυτή την ομπρέλα πρέπει να κάτσουμε όλοι δίνοντας στους ανωτέρους και κυβερνώντες να καταλάβουν ότι το ίδιο και περισσότερο προσφέρουμε είτε με τον α μισθό είτε με τον β. Είτε με το τάδε επίδομα , είτε χωρίς αυτό. Εμείς είμαστε το θεμέλιο της πυραμίδας και χωρίς εμάς η πυραμίδα καταρέει. Δεν υπάρχει κορυφή χωρίς βάση. Είμαστε οι δημόσιοι υπάλληλοι των 600-900 άντε 1100 ευρώ. Η δουλειά μας για τόσο αξίζει; όχι βέβαια. Πιστεύω όμως ότι οι περισσότεροι την αγαπάμε αυτή τη δουλειά, είτε διαμαρτυρόμαστε είτε μένουμε σιωπηλοί. Σ αυτό πρέπει να προσανατολιστούμε. Να δουλεύουμε όλοι ανεξαρτήτως χρώματος/ κόμματος γιατί αξίζουμε να δουλεύουμε σε έναν οργανισμό που κάθε μέρα απο άκρη σ άκρη της ελλάδας κάνουμε ότι μπορούμε κι ακόμα περισσότερο για να έχουμε ικανοποιημένο τον κόσμο. Μην ξεχνάτε ότι η εικόνα του οαεδ είναι πάντα η πρώτη γραμμή κι όσοι συναλλάσονται με τον κόσμο είτε μέσω ΚΠΑ είτε μέσω Διοίκησης.
    Ευχαριστώ για την ανοχή και τη φιλοξενία
    Δέσποινα (για τον φίλο μου τον Γιώργο )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΓΕΛΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΕΙΣΑΙ

      Διαγραφή
    2. Είμαι ο "Ανώνυμος22 Ιουνίου 2012 5:13 μ.μ.Το σχόλιο ""ΜΗΝ ΓΕΛΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΕΙΣΑΙ" , ΔΕΝ είναι φυσικά δικό μου , Δέσποινα.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  39. Τι έγινε ρε παιδιά ? Πριν τις εκλογές , όταν πρότεινα να στείλουμε στον αγύριστο αυτούς που θέλουν να μας απολύσουν , κάποιοι αντέδρασαν επειδή έβλεπαν με καλό μάτι αυτές τις απολύσεις (αφού θα ήταν "για το καλό της χώρας").
    Τώρα διαβάζω "όπως κι εσείς κι εγώ ανησυχώ για την εργασία μου. Οχι για τη θεσούλα μου (όπως κι εσείς άλλωστε) αλλά για την εργασία που με βοηθά να επιβιώσω".
    Γιατί , (πραγματικά) αγαπητή Δέσποινα , δεν έγραψες τέτοιο κείμενο ΠΡΙΝ τις εκλογές ? Μόλις σήμερα "σε έζωσαν τα φίδια" ? Συγχώρησε με , αλλά τι παραπάνω (ή λιγότερο) , έγραφα εγώ πριν τις εκλογές ? ¨Η απλά δεν συμφωνούσες να "αναθεματίσουμε" αυτούς που σκοπεύουν να μας απολύσουν πριν αρχίσουν να το κάνουν πράξη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αγαπητοί ανώνυμοι συνάδελφοι, που δεν έχετε το θάρρος της γνώμης σας και γι αυτό παραμένετε ανώνυμοι και σε εμένα ο "ανώνυμος" ακούγεται "φοβισμένος" έχω να σας πω ότι και πρίν τις εκλογές είχα γράψει κείμενα σ αυτό το μπλοκ , αλλά επειδή η γλώσσα μου ήταν πολύ σκληρή και το κείμενο ανυπόγραφο όπως κάνετε κι εσείς άλλωστε, ο διαχειριστής θεώρησε καλό να μη τα δημοσιεύσει γιατί όπως προσωπικά μου εξήγησε σ ότι είναι ανυπόγραφο και κατηγορηματικό, πρέπει να υπάρχει υπογραφή. Τελικά είχε δίκιο γι αυτό έκτοτε υπογράφω.Αν είχαν δημοσιευτεί θα βλέπατε σε πόσο αγύριστο τους έστελνα . Οι διαφωνίες μου με την σημερινή ηγεσία του οαεδ είναι γνωστές εδώ και καιρό και ΕΠΩΝΥΜΕΣ μάλιστα, γι αυτό και τιμωρούμαι . Καλό θα ήταν να μιλούμε όταν γνωρίζουμε .
    Προσωπικά υπολογίζω μόνο αυτούς που μιλούν ονομαστικά και συνεχίζω να χαμογελώ για τους ανώνυμους φοβισμένους
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ουσιαστικά μας λες ότι άρχισες να "υπογράφεις" , όταν αναγκάστηκες απ τον διαχειριστή ! Αν θεωρήσουμε το "Δέσποινα" , υπογραφή ...
    Εγώ δεν μίλησα ποτέ για την ηγεσία του ΟΑΕΔ , είπα να στείλουμε στον αγύριστο αυτούς που θέλουν να μας απολύσουν.
    Και φυσικά , .... ( τόσο , όσο εσύ )ενυπόγραφα ...
    Γιάννης (κερνάει και Γιάννης πίνει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κάνεις πνεύμα και καλά κάνεις.
    Ψάξε παρα πάνω να δεις το επώνυμό μου.
    Για απαρίθμησε, λοιπόν, πόσοι θέλουν να μας απολύσουν και πρόσθεσε σ αυτούς και τα προσχέδια που πιθανόν έχει δημιουργήσει η ηγεσία του οαεδ για την μελλοντική ύπαρξη του οργανισμού.Επίσης δεν μου αρέσει να δημιουργώ κόντρες με αγνώστους, αλλά και γενικά ανούσιες κόντρες.
    Και ξέρεις επειδή βαριέμαι να γράφω και όλο το όνομα, ειδικά για σένα, η υπογραφή είναι ...Δκαι η δική σου Γ. και γράφε ότι θέλεις... και επίσης μια συμβουλή,Γιάννη, κέρνα όσο θες αλλά πίνε λιγότερο (στηριζόμενο στα δικά σου γραμμένα αφού μάλλον δεν πρέπει να πολυκαταλαβαίνεις απο χιουμορ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν πολυκαταλαβαίνω από humor , αλλά "κάνω πνεύμα".... Καλά. Ούτε εγώ θέλω να δημιουργώ "κόντρες" με συναδέλφους.Συμφωνώ μαζί σου , είναι ανούσιο.
      Ειλικρινά δεν ξέρω τι "προσχέδια έχει ΠΙΘΑΝΟΝ δημιουργήσει η ηγεσία του οργανισμού για το μέλλον του".Εσύ ξέρεις ??? Αν ναι , ενημέρωσε κι εμάς (και βέβαια επειδή κανείς μας δεν θέλει να κατηγορείται άδικα κανείς), πες μας και τις (τυχόν) πηγές σου.
      Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα κόμματα που και ΠΡΙΝ τις εκλογές ΔΗΛΩΝΑΝ δυνατά και καθαρά την πρόθεση τους για πολλές χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο.ΑΥΤΟΥΣ ζήτησα να καταδικάσουμε.Σε αυτό ΔΕΝ τοποθετήθηκες ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. Τίποτε άλλο.Μόνο αυτό.
      P.S.Ο,τι σου γράφω, το γράφω με φιλική/συναδελφική διάθεση.Σε καμία περίπτωση δεν είμαι "απέναντι".Απλά θα ήθελα πολύ, οι συνάδελφοι που γράφουν εδώ τακτικά , να είναι απολύτως ενάντιοι σε αυτούς που θέλουν να μας διώξουν , ακόμη και όταν ανήκουν στο κόμμα τους.

      Διαγραφή
  43. Για να είμαστε ξεκάθαροι.
    1ον δεν ανήκω στο κόμμα κανενός.Και κάποτε που άνηκα μου έδωσαν να καταλάβω ότι δεν άξιζε οπότε εδώ και κάποια λίγα χρόνια είμαι αφ εαυτού και υποστηρίζω όποιον θεωρώ πιο ειλικρινή μέσα στη βρωμιά της πολιτικής.
    2ον Εχω τοποθετηθεί ότι απόλυτα είμαι ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας διώξουν και αν σε ήξερα κι αν με ξέρεις είμαι απο τα πολύ λίγα άτομα (γιατί είμαστε μετρημένοι) που δεν φοβήθηκα να εκθέσω τον εαυτό μου σε απεργίες ή πορείες, ακόμα κι όταν είχα κοροιδευτεί ή απειληθεί απο την υπηρεσία μου.
    3ον Δεν έχω απ όπου μου έχουν πει να παρευρίσκομαι και έχει σαν θέμα τον οαεδ ή αδικίες εναντίων των συναδέλφων.
    4ον Με το ότι γράφω σ αυτό το μπλόκ και ενυπόγραφα, έχω κατακριθεί απο συναδελφους του κπα που υπηρετώ(και αυτό το γράφω ειδικά για συνάδελφο που με ειρωνεύεται πάντα πίσω απο την πλάτη μου και συμβουλεύει συναδέλφους να μην κάνουν παρέα μαζί μου (και τους χαλάσω) γιατί δεν δέχομαι να ενταχθώ στα πηγαδάκια τους.
    Οσο για τα προσχέδια, όσο κι αν είναι φήμες έχει διαδοθεί ευρέως στους οαεδ και φαντάζομαι ότι όπως το άκουσα εγώ θα το άκουσες κι εσύ , ότι έχουν σκοπό να δώσουν ελέγχους και απασχόληση σε ιδιώτες. Δεν είναι μυστικό. Πιθανόν να είναι διαδόσεις δημοσιογράφων ή κακοπροαίρετων που θέλουν να χτυπήσουν κάποιους απο κόμματα όμως παρόλα αυτά έχουν ειπωθεί.
    Είμαι στη διάθεση όλων όσων έχουν ειλικρινή αιτήματα και στέκονται τοίχος ή τείχος απέναντι σαυτούς που θέλουν να μας καταστρέψουν να σταθώ δίπλα και μαζί τους σαν αδιαίρετος κρίκος στην αλυσίδα των δίκαιων αιτημάτων και διαμαρτυριών.
    Οσο για σας αγαπητή κυρία που διαβάζετε και μεταφέρετε όσα γράφω ως άλλος τελάλης, καλό θα ήταν να μην κουράζεστε γιατί φαντάζομαι ότι όποιος συνάδελφος θέλει να δεί τι γράφεται, το διαβάζει μόνος του και μάλιστα επιλέγει να ασχοληθεί με σχόλια εξαίρετων συναδέλφων που γράφουν καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα πράγματα απο εμένα και δεν είναι επηρεασμένοι απο ύπουλα πισώπλατα χτυπήματα όπως εγώ που τα έχω δεχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέχομαι την απάντηση σου ως έχει.Εξ'άλλου ποτέ και με κανένα τρόπο δεν είμαι κακοπροαίρετος απέναντι σε συναδέλφους.
      Αυτό που πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνουμε . είναι να αντισταθούμε όλοι μαζί , αφήνοντας στην άκρη τις όποιες (ασήμαντες) διαφορές μας , απέναντι σε όποιον θελήσει να μας απειλήσει.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΥΕ , ΔΕ , ΠΕ. Μόνιμοι , αορίστου , συμβασιούχοι.Καθηγητές , μηχανικοί , διοικητικοί.Αριστεροί , δεξιοί , κεντρώοι ή ό,τι άλλο.Πολύ απλά , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

      Διαγραφή