oaednews

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ρουπακιώτης:Ανάγκη για αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων


Αιχμές εις βάρος της τρόικας άφησε ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης καθηκόντων, στον υπηρεσιακό υπουργό, Αντώνη Ρουπακιώτη. 


Ο κ. Κουτρουμάνης, έκανε αναφορά σε "ακραίες και υπερβολικές απαιτήσεις της τρόικας", που υποβάθμισαν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων και για επώδυνα μέτρα που δεν αποτελούσαν επιλογές του υπουργείου αλλά της τρόικας. Την ίδια στιγμή υπερασπίστηκε την πολιτκή που εφαρμόστηκε για την προστασία του ασφαλιστικού συστήματος.
Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε επίσης, ότι δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, καθώς οι πολίτες θα κρίνουν και η ώρα της αλήθειας, είναι ώρα για όλους.
Από την πλευρά του ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης διαβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν θα ληφθούν μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον κόσμο της εργασίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υπέρβασης του μνημονίου και αποκατάστασης όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

5 σχόλια:

  1. Άστα ρε Κουτρουμάνη! Ούτε σαν συνδικαλιστής προσέφερες τόσα χρόνια, ούτε πρόσφατα ως Υπουργός.

    Μίλησες ποτέ ως συνδικαλιστής για τα παράνομα επιδόματα, τις συντάξεις σε πεθαμένους, τους νεότατους συνταξιούχους, τις ανεδαφικές παροχές σε σχέση με τις εισφορές?

    Μίλησες ποτέ ως Υπουργός με τεχνοκρατικά επιχειρήματα που να τα καταλαβαίνει η τρόικα και όχι με τις συνήθεις πολιτικάντικες πομφόλυγες για τη μείωση των κατώτατων μισθών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων?

    Ανίκανοι ψοφοδεείς πολιτικοσυνδικαλιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί ο κ. Πάγκαλος να "κατηγορεί" τους δημόσιους υπαλλήλους που δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ , ας ρίξει μια ματιά στα χάλια τους.Τι νόμιζαν ? Οτι είχαμε υπογράψει κανένα συμβόλαιο ? ...Αλλά κι αν δεχτούμε οτι είχαμε υπογράψει "συμβόλαιο" , το ΠΑΣΟΚ πρώτο αθέτησε την υπογραφή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Ρουμπακιώτη εαν πιστεύεις αυτά που λες, άλλαξε ΤΩΡΑ την Υ.Α. πρόσληψης ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ. Να σε δούμε κι εσένα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να κάνει ο Ρουπακιώτης. Ενας υπουργός υπηρεσιακής κυβερνησης είναι που κατ ουσία δεν αναγνωρίζεται. Γιατί εαν αναγνωριζόταν για ποιο λόγο έγγραφα του ΟΑΕΔ τα οποία έπρεπε να υπογράψει ο υπουργός εργασίας δεν τα στέλνουν και τα κρατούν στις διευθύνσεις περιμένοντας τον υπουργό εργασίας; Οποιος δε το αμφισφητεί ας πάρει σβάρνα τις δ/νσεις να το ρωτήσει. Και καταλήγω στους συνδικαλιστές. Οπως ήταν ο Κουτρουμάνης το ίδιο είναι και οι δικόί μας του ΟΑΕΔ. Δεν κάνουν τίποτε γιατί τα έχουν κάνει "πλακάκια" με τον διοικητή τους. Και ελπίζω κύριοι και κυρίες να μην έχετε αντίρρηση επ αυτού.Διότι εαν έχετε σας προκαλώ να πάτε στις δ/νσεις και κυρίως του διοικητικού και ότι έγγραφα είναι για το υπουργείο να τους υποχρεώσετε να τα στείλουν. Αλλά που κότσια. Μην ανησυχείται παιδιά και στον ΟΑΕΔ θα γίνουν εκλογές και εύχομαι να βγεί κάτι νέο που να μην "αρραβωνιάζεται" με τον κάθε διοικητή για να περνούν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.

    Στρουμφίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή