oaednews

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δανειολήπτρια στην Κρήτη διέσωσε τα περιουσιακά της στοιχεία



Νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων δικαιώνει δανειολήπτρια με δάνεια και πιστωτικές κάρτες συνολικού ύψους 103.521 σε έξι τράπεζες.

Η δανειολήπτρια, η οποία είναι χήρα με γιο φοιτητή, σήκωσε το βάρος χρέωσης του αποθανόντος συζύγου της, προσπάθησε να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, αλλά, λόγω των διαφόρων αυξήσεων των τιμών σε αγαθά και ΔΕΚΟ και στην μείωση του εισοδήματος που είχε από την σύνταξη του συζύγου της, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 1.107,54 ευρώ το μήνα,  αντιμετώπισε δυσκολία στην αποπληρωμή του χρέους της το 2010.

Τη χρονιά εκείνη, η δανειολήπτρια απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και ζήτησε την συνδρομή της για ένταξη στο Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) πράγμα που έγινε, αλλά δυστυχώς η προσπάθεια εξώδικου συμβιβασμού απέτυχε. Η δανειολήπτρια είχε περιουσιακά στοιχεία μία διπλοκατοικία 140 τ.μ στην πόλη των Χανίων, την οποία αίτησε την εξαίρεσή της, αρκετά στρέμματα αγροτικής γης, στην ενδοχώρα του νομού Χανίων, αυτοκίνητο μάρκας Mercedes με έτος κυκλοφορίας το έτος 2005 , το 1/3 σε κάθετη ιδιοκτησία εμβαδού 62 τ.μ

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, ρύθμισε τα χρέη της δανειολήπτριας, που κλήθηκε να πληρώσει για τέσσερα χρόνια 300 ευρώ/μήνα, ενώ της δόθηκε ένα έτος περίοδος χάριτος. Επίσης, για να σώσει από την ρευστοποίηση την πρώτη της κατοικία κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 328,77/μήνα για 19 έτη δηλ.228 μήνες, ενώ παράλληλα επιτεύχθηκε και «κούρεμα» 28.281 ευρώ αλλά και η διατήρηση όλων των περιουσιακών της στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου