oaednews

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Γραπτό τεστ για τους δημοσίους υπαλλήλους

Μέχρι τα τέλη του έτους όλοι οι εργαζόμενοι θα καθίσουν στα... θρανία για να «βαθμολογηθούν» οι σπουδές, οι ικανότητες, οι ξένες γλώσσες και η πείρα που διαθέτουν. Πόσο «μετράει» κάθε κατηγορία

Με μοριοδότηση των τυπικών προσόντων και της εμπειρίας αλλά και γραπτές εξετάσεις, θα «βαθμολογηθούν» όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2012 αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, με στόχο να κριθεί η ικανότητα του προσωπικού για τη θέση που κατέχει.


Το πλαίσιο κριτηρίων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», έχει συμφωνηθεί σχεδόν στο σύνολό του από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τους εμπειρογνώμονες του γαλλικού κράτους, που παρέχουν τεχνική βοήθεια για τα θέματα της δημόσιας διοίκησης.

Τα κριτήρια αξιολόγησης δεν αφορούν πρόσληψη ή προαγωγή αλλά αποκλειστικά την αξιολόγηση του προσωπικού για τη θέση που κατέχει, επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της διοικητικής ιεραρχίας του αρμόδιου υπουργείου.

Οργανόγραμμα

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η αξιολόγηση των νέων οργανογραμμάτων σε υπουργεία και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στα οποία θα «κουμπώσουν» οι δημόσιοι υπάλληλοι αντίστοιχων ειδικοτήτων που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Στην αξιολόγηση θα «βαθμολογηθούν» τα τυπικά προσόντα αλλά και οι δεξιότητες κάθε υπαλλήλου που θα αξιολογηθούν με γραπτό τεστ.

Οι ικανότητες και δεξιότητες του προσωπικού θα διερευνηθούν κατά κλάδο, με την παράθεση ειδικών ερωτημάτων, αφού στο Δημόσιο δεν υπάρχουν περιγράμματα θέσεων εργασίας και το προσωπικό προσλαμβάνεται ανά κλάδο. Οι τομείς αξιολόγησης του προσωπικού που θα τεθούν υπό αξιολόγηση θα έχουν διαφορετικούς δείκτες βαρύτητας ανά εκπαιδευτική κατηγορία, οι οποίοι θα προσμετρηθούν στο τελικό σύνολο (100%). Συγκεκριμένα, σε κάθε υπάλληλο θα βαθμολογούνται: 

1. Οι σπουδές στις οποίες θα υπολογίζονται και τα πτυχία που διαθέτει και δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο εργασίας. Ο βαθμός βαρύτητας στην τελική βαθμολογία θα κυμαίνεται (ανά εκπαιδευτική κατηγορία) μεταξύ 25-30%.

2. Η επιμόρφωση που έχει λάβει ο υπάλληλος με βαθμό βαρύτητας στην τελική βαθμολογία από 10-15%.

3. Η εμπειρία που διαθέτει από προηγούμενη προϋπηρεσία. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα συνυπολογίζεται και η εμπειρία που τυχόν διαθέτει από τον ιδιωτικό τομέα. Το συγκεκριμένο κριτήριο θα υπολογίζεται στην τελική βαθμολογία από 30-35%.

4. Η γνώση ξένων γλωσσών (συμμετοχή στην τελική βαθμολογία απ[ό 5-10%).

5. Οι δεξιότητες και οι ικανότητες του προσωπικού όπου θα αξιολογηθούν με γραπτή εξέταση. Η βαθμολογία των δεξιοτήτων θα καταλαμβάνει το 20% της τελικής αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ 

5 σχόλια:

  1. Το μόνο που θα ήθελα να μάθω είναι το πόσοι θα έχουν τα θέματα από πριν.Αυτό μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω δεχομαι να αξιολογηθω. οι 300 ηθελα να ξερα τοσα χρονια αξιολογουτε λαθος απο το λαο. ελπιζω αυτη τη φορα να τους αξιολογησουμε πιο σκληρα απ οτι θελουν αυτοι εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα θέματα θα τα έχουν πάλι οι ίδιοι, τα κομματόσκυλα.
    Οσο για την αξιολόγηση των 300. Αφου δεν ντρέπονται, πρέπει να ντραπούμε εμείς σκεπτόμενοι τις επόμενες γενιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά ρε παιδιά...
    Και στο ΑΣΕΠ ή στις Πανελλήνιες τα κομματόσκυλα είχαν τα θέματα από πριν?
    Η γραπτή εξέταση κάλλιστα μπορεί να είναι αδιάβλητη αν οργανωθεί σωστά.
    Και σε σχέση με την υποκειμενική κρίση των προϊσταμένων ή των κομματικά συγκροτημένων υπηρεσιακών συμβουλίων η γραπτή εξέταση είναι σαφώς προτιμότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΠΟΙΟ ΙΔΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ ΖΕΙΣ? ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ! ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ' ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ? ΑΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!!!!!!!

      Διαγραφή