oaednews

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ



Ανοικτή επιστολή σχετικά με τις απαντήσεις του Γ. Αλεξιάδη (Προέδρου της Ενωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) και Γεράσιμου Κάρδαρη (Προέδρου της Ομοσπονδίας ΟΑΕΔ) στην ανακοίνωση της Ενότητας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Μακεδονίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΝΕΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Είναι γνωστό ότι η “ΕΝΟΤΗΤΑ”
συμμετέχει μαζί με άλλα τρία πρωτοβάθμια σχήματα – Ενωτική Πρωτοβουλία για την αφύπινση του συνδικαλιστικού κινήματος (Αττική & Νήσων), Ανεξάρτητη Κίνηση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (Ηπειρος...), Ενωτική Ανεξάρτητη Κίνηση (Κεντρική Ελλάδα) – στο κοινό ψηφοδέλτιο που κατατέθηκε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας και εκπροσωπείται με δύο μέλη στο Δ.Σ.
Αναγκαστήκαμε να σας απευθύνουμε δημόσια επιστολή – κατόπιν συνενόησης των τεσσάρων σχημάτων – όχι γιατί η “ΕΝΟΤΗΤΑ” συμμετέχει στην “Ενωτική Συνεργασία” αλλά γιατί με τις απαντήσεις σας υπερβήκατε τη συνδικαλιστική δεοντολογία και εγκαινιάζετε νέους δρόμους επικίνδυνους για το συνδικαλιστικό κίνημα.
Κατά συνέπεια δεν θα αναφερθούμε σε θέματα που αφορούν αποκλειστικά
την Πρωτοβάθμια Ενωση και είναι θεμιτές οι όποιες διαφορετικές συνδικαλιστικές απόψεις είτε του Προέδρου της είτε της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ”.

ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Παρεκτροπές του Προέδρου της Ομοσπονδίας.
Ο ρόλος του Προέδρου είναι θεσμικός στα πλαίσια ενός συνδικαλιστικού οργάνου και δεν είναι ο ρόλος του να απαντάει από μόνος του ως “Γ. Κάρδαρης Πρόεδρος Ομοσπονδίας” σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική κίνηση που στέλνει την ανακοίνωσή της και στην Ομοσπονδία. Αν θεωρεί ότι σε μια ανακοίνωση απαιτείται απάντηση ενημερώνει τα  μέλη του Δ.Σ. (δεν το έκανε) και εκδίδεται ανακοίνωση με τις υπογραφές του Προεδρείου.
Δικαιούμαστε να αναρωτιόμαστε μήπως έγιναν “άλλου τύπου” συνενοήσεις μεταξύ κάποιων. Είναι τυχαίο ότι εμφανίστηκε στο site της Πρωτοβάθμιας Ενωσης η “απάντηση” μαζί με την εξ' ίσου “προσωπική” απάντηση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Ενωσης;
Από πότε νομιμοποιείται ο Πρόεδρος να ζητάει ενυπόγραφο κείμενο για να ξέρει με ποιον συνομιλεί (!!!) από συνδικαλιστική κίνηση που έχει μάλιστα συμμετάσχει στις εκλογές και εκπροσωπείται στην Πρωτοβάμια Ενωση; Μήπως πρέπει να μας υποδείξει αν θέλει ένα ή δύο ή όλα τα ονοματεπώνυμα; Ζήτω η αναβάθμιση της Δημοκρατίας!
Εχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι είναι εκ του πονηρού οι προθέσεις και αποσκοπούν στην προσωπική στοχοποίηση του εκπροσώπου της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” στο Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Ενωσης.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας να ανακαλέσει διαφορετικά τίθεται θέμα μομφής στην επόμενη συνεδριάση του Δ.Σ. Συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας.

ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Παρεκτροπές του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας ενωσης.
Ο ρόλος του Προέδρου είναι θεσμικός και απαντά θεσμικά με υπογραφή και του Γραμματέα σε μια “συνδικαλιστική κίνηση” αφού ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. και εφόσον υπάρχει πλειοψηφία σ' ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο. Εχει δικαίωμα να απαντάει προσωπικά εφόσον θίγεται με προσωπικές αναφορές σε βάρος του (ούτε μια νύξη στην ανακοίνωση της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ”) ή να εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του διευκρινίζοντας σαφέστατα ότι είναι προσωπικές και όχι να χρησιμοποιεί την ιδιότητα του Προέδρου.
Οι πρακτικές στοχοποίησης προσώπων είναι επικίνδυνες. Δεν νομιμοποιείται κανείς και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρος να απαντά σε ανακοίνωση “συνδικαλιστικής κίνησης” στοχοποιώντας προσωπικά τον εκπρόσωπό της στο Δ.Σ.: “αγαπητέ κ. Καραγκούνη να σας ενημερώσω” όχι η “ΕΝΟΤΗΤΑ” αλλά “ο κ. Καραγκούνης χρησιμοποιώντας διγλωσία...” Τέτοιου είδους πρακτικές μας οδηγούν σε άλλες μαύρες εποχές.
Οι πρακτικές στοχοποίησης όταν οδηγούν με ψεύδη στη συκοφαντία ξεπερνούν την εκτροπή. Κύριε Αλεξιάδη ανατρέξτε στις “Υπηρεσιακές Μεταβολές” για να δείτε ποιος δούλευε στις 22/2 στη στάση συμπαράστασης στους συναδέλφους του ΟΕΚ και του ΟΕΕ. Τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και της Πρωτοβάθμιας Ενωσης οφείλουν να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές και ο Πρόεδρος να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

ΖΗΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Επί της ουσίας των ανακοινώσεων-απαντήσεων
Η καραμέλα της θεωρίας των “φοβικών συνδρόμων και της μιζέριας” έχει και τα όριά της (δυστυχώς κοινή στις δύο απαντήσεις). Οποιος υποστηρίζει ότι η μεταφορά του προσωπικού του ΟΕΚ και του ΟΕΕ έγινε αθώα για να σωθούν οι συνάδελφοι ή για να φέρουν προσωπικό στον ΟΑΕΔ, αντικειμενικά, “βάζει πλάτες” στην Τρόϊκα και στην Κυβέρνηση. Γιατί δεν προχωρούσαν σε ένα νέο φορέα εντός έξι μηνών και να εντασσόταν εκεί το προσωπικό;
Μήπως κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει ότι:
ñ     με απόφαση της Κυβέρνησης καταργήθηκαν οι δύο Οργανισμοί σαν θυσία στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους προς όφελος των εργοδοτών (βλ. Μνημόνιο)
ñ     η μεταφορά δεν συνοδεύεται από νέες δράσεις και προγράμματα
ñ     ο κ. Κουτρουμάνης τη  μία μέρα λέει στους Συλλόγους των δύο φορέων συγχωνεύονται και την άλλη μέρα μαθαίνουν από την τηλεόραση ότι καταργούνται
ñ     τη μία λέει θα δημιουργηθεί νέος φορέας και την άλλη ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί και το συζητάνε με την Τρόϊκα
ñ     τη μία λέει ότι το μεταφερόμενο προσωπικό θα παραμείνει στις κτιριακές μονάδες του για να διεκπαιρεώσει τις παλιές υποθέσεις την άλλη ακούμε ότι θα χρησιμοποιηθεί σε αντικείμενα του ΟΑΕΔ
ñ     μας παριπαίζουν και κερδίζουν χρόνο για μετά τις εκλογές όταν θα ανοίξουν το  μέτωπο των αξιολογήσεων και των απολύσεων στο νέο σύνολο του προσωπικού του ΟΑΕΔ.
Μήπως κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι ο ΟΑΕΔ δεν εξαιρείται από τη συρρίκνωσή του με υποβάθμιση των Σχολών και ότι συνεπάγεται για το προσωπικό και με εκχώρηση σε ιδιώτες μέρους των αντικειμένων του (ιδιωτικά Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας, προγράμματα απασχόλησης κλπ.) και διαμόρφωση πλεονάζοντος προσωπικού μελλοντικά (χρονική διαδικασία που επισπεύδεται με τη μεταφορά των δύο καταργούμενων οργανισμών).
Γιατί κάποιοι είναι παρατηρητές των εξελίξεων και με ακαταλαβίστικες μπουρδολογίες που μπερδεύουν τ' αυγά και τα καλάθια (διορισμοί ΑΣΕΠ, ΕΛΚΕΠΑ, CATERING, STAGE και μεταφορά ΟΕΚ και ΟΕΕ) προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απραξία τους; Γιατί αρνήθηκαν τις προτάσεις μας για κοινή σύσκεψη των τριών συλλόγων και κοινή αντιμετώπιση και συμπόρευση και έμπρακτη συμπαράσταση των μελών του Δ.Σ. στις κινητοποιήσεις τους; Γιατί δεν συμμετείχε η Ομοσπονδία στην κοινή συνέντευξη με ΟΕΚ, ΟΕΕ και ΕΚΑ; (αυτά αποδεικνύουν την κοινή έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπόρευση χωρίς φοβικά σύνδρομα και το ποιος είναι αλληλέγγυος και όχι οι μπουρδολογίες).

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Δεν μπορεί το Δ.Σ.  της Ομοσπονδίας να λειτουργεί σαν “Γραφείο Τύπου” του Υπουργού και της Διοίκησης και κάθε φορά που εμφανίζεται ένα δημοσίευμα  να καθησυχάζει τους συναδέλφους.(Ο Μάκης πήρε τηλέφωνο τον Γιώργο και τον Ηλία και του είπαν....)
Δεν μπορεί να ανεχόμαστε άλλο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να αδρανεί και κάθε φορά να κινητοποιείται η ΠΕΥ μέσα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων (το Δ.Σ. μάλιστα αρνήθηκε να καλύψει την ΠΕΥ απέναντι στη γνωστή ανακοίνωση του Διοικητή στην πρώτη κατάληψη του Σεπτεμβρίου).
Ελπίζουμε κ. Πρόεδρε της Πρωτοβάθμιας Ενωσης να εισηγηθείτε στο Δ.Σ. τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΥ (δημοσιότητα, συμβολικές καταλήψεις, άλλες μορφές...) και να πορευθούμε όλοι μαζί ενωτικά, υπεύθυνα και συνδικαλιστικά αλλά με πράξεις. 

12 σχόλια:

  1. Ο Δ.Κ μελος της Διοικησης της ΑΔΕΔΥ θα παρει θεση;Τα μελη της ΠΑΣΚΕ στα ΔΣ εχουν αποψη η ειναι γλαστρες;Συναδελφοι θα βρουμε καποιο τροπο να τους ξεφορτωθουμε;ΜΗΠΩΣ πρεπει να αρχισουμε ενα τετοιο σοβαρο διαλογο πριν ειναι αργα;Στην Αθηνα τουλαχιστον ειναι σχοδον ολοι εναντια τους οπως εκφραστηκε στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Περιμενω προτασεις και ετοιμαζω και τη δικια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε συμφωνώ. Ομως αυτη τη φορά, σε αυτόν τον διάλογο, όσο κι αν ακούγεται αντιδημοκρατικό, προτείνω να εξαιρεθούν άτομα του σωματείου τα οποίο κατοικοεδρεύουν εδω και πολλά χρόνια στη διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΣΣΕΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙ ΩΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΩΝΙΑ. ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ "ΦΑΜΙΛΙΑ". ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΝ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΛΑΚΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

      ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΑΠΑΣΤΡΟΥΜΦ

      Διαγραφή
  3. Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων και ταυτόχρονα ασκεί τα καθήκοντά του στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ποια συμφέροντα προασπίζονται οι Κύριοι της Διοίκησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών ποιούς θα υπερασπιστεί; Τους εργαζόμενους ή την Διοίκηση, αφού η θέση εργασίας του είναι στο κτίριο Διοίκησης;

    "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυκλοφορεί ότι υπάρχει λίστα με συναδέλφους που δεν ‘χρειάζονται’ και προτείνουν την απόλυση τους γνωρίζει κάποιος κάτι γι’ αυτό?

    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα είναι ερώτηση αυτή εδώ; Γι αυτό υπάρχει το σωματείο , ας μας απαντήσουν. ΓΙΩΡΓΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΌΝΤΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ ΛΙΣΤΑ.. ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ, ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1,70 ΥΨΟΣ, ΑΡΡΕΝΩΠΟΙ, ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ, ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ 2 ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ...ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ...ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμπεριλαμβάνονται και τα βαμένα; εντάξει 1.70 δεν είμαι, αρρενωπή δεν είμαι, καστανά μάτια δεν έχω...με τα πτυχία τι κάνουμε; υπογράφουμε χαρτί μετανοίας; Πως θα αξιολογηθώ κύριε ρέππα μου ή σε ποιά λίστα θα είμαι Μακράκη μου; (πρόσεξε το δικό σου επώνυμο με κεφαλαιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ειναι καποιος μελαχρινος αλλα ειναι φαλακρος , τι γινεται ? Παραμενει στην λιστα ? 'Η εξαρταται απο το μεγεθος της φαλακρας ? (Δυο τουλαχιστον συναδελφοι ειναι μελαχρινοι αλλά φαλακροι και δεν θελω να τη γλιτωσουν)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή