oaednews

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Απώλεια τριών ετήσιων μισθών θα είναι το αποτέλεσμα μείωσης του κατώτατου μισθού

Σε 369 από 461 ευρώ που είναι σήμερα θα μειωθεί το επίδομα ανεργίας από τη μείωση των κατώτατων αμοιβών κατά 20%.


Επίσης οι απώλειες θα είναι τρεις ετήσιοι μισθοί από τη μείωση του κατώτατου μισθού ενώ τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν μειώσεις στο ύψος των κύριων συντάξεων κι ανάγκη για ένα νέο πιο σκληρό ασφαλιστικό σύστημα.

Σοβαρές επιπτώσεις θα υπάρξουν σε όλους τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα από την κατάργηση της μετενέργειας καθώς με τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ορίζεται ως βάση ο νέος μειωμένος κατώτατος μισθός.

Διατηρούνται ο 13ος και ο 14ος μισθός, ενώ στο θέμα των επικουρικών φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για μεσοσταθμική μείωση κατά 15%.

Έντονες αντιδράσεις πάντως προκαλεί σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ η διαφαινόμενη συμφωνία με την τρόικα στα εργασιακά, που περιλαμβάνει τη διάσωση του 13ου και 14ου μισθού, αλλά τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20% και την κατάργηση της μετενέργειας (ισχύ των κλαδικών συμβάσεων μετά τη λήξη τους).

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία.

1 σχόλιο:

  1. ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ... ΝΑΙ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΠΟΣΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ! ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ , ΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ)ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.
    δΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!!!
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ!!!.ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ!!!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΥΦΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!! ΤΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΑ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ; ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ... Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΑΣΧΕΤΟΣ. ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΑΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΗΔΕΝ. ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΑΤΩΝ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ" ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ.
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ "ΤΟ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ".Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΙΛΩΤΩΝ ΦΟΒΙΖΕΙ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΗΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΧΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΖ ΣΩΜΑΤΕΙΑ; ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ. ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΜΕ. ΚΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ: ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ Σ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ (ΕΥΡΩ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ) ΣΑΝ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΟΥΜΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ , ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ; ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ; ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΜΕΤΡΙΩΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΩΤΕΣ. ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Η ΜΟΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΣΚΕΦΤΗΤΕΤΟ ΚΙ ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή