oaednews

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Όλα τα μέτρα στο συμπληρωματικό Προϋπολογισμό 2012



Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νομού «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012». Με το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο εισάγονται περικοπές δαπανών αξίας 3,18 δισ. ευρώ, μέσω του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού 2012.

Έτσι, ο Κρατικός Προϋπολογισμού 2012 τροποποιείται ως ακολούθως:

-Περικοπή κατά 15% των πιστώσεων των προϋπολογισμών όλων των υπουργείων για μετακινήσεις, λειτουργικές δαπάνες, και προμήθειες αγαθών προκειμένου να εξοικονομηθούν 1,945 δισ. ευρώ.

-Στα 80,7 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η εξοικονόμηση δαπάνης από τη μείωση κατά 12% της κύριας σύνταξης των συνταξιούχων.

-Αυξάνονται μόνον κατά 50 εκατ. ευρώ οι δαπάνες του υπουργείου Εσωτερικών για εκλογικές δαπάνες, ενώ εξοικονομούνται 70 εκατ. ευρώ από τον ανασχεδιασμό των εκλογικών δαπανών.

- Προβλέπεται ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης από το 2013 και μετά 66 εκατ. ευρώ περίπου από την μείωση των συντάξεων και χορηγιών του Δημοσίου.

- Στα 32 εκατ. ευρώ θα είναι η εξοικονόμηση από την μείωση της αντιμισθίας των αιρετών οργάνων στους ΟΤΑ και την μείωση των αμοιβών των αντιδημάρχων.

-Μείωση 15,4 εκατ. ευρώ στις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας για επιχορήγηση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τον κλάδο σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

-Περιορισμός κατά 21,3 εκατ. ευρώ της αντιπαροχής έναντι της ενσωματωμένης στη ΔΕΗ Α.Ε. περιουσίας των τομέων ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ.

-Μείωση κατά 100 εκατ. ευρώ θα προέλθει από τις λειτουργικές πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και κατά 300 εκατ. ευρώ στις υποχρεώσεις από προγράμματα εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων.

-Μειώνονται κατά 400 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων για την υλοποίηση προγραμμάτων χρηματοδοτουμένων αποκλειστικά από εθνικούς πόρους.

-Περικοπή 50 εκατ. ευρώ από το κονδύλι του υπουργείου Υγείας για αποζημίωση εφημεριών γιατρών Ε.Σ.Υ.

-Μείωση κατά 43 εκατ. ευρώ από τα επιδόματα πολυτέκνων.

-Περικοπή 25 εκατ. ευρώ από τις πιστώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για μεταβιβαστικές πληρωμές.

-Μείωση κατά 26 εκατ. ευρώ στις πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για μεταβιβαστικές πληρωμές και κατά 60 εκατ. ευρώ στις πιστώσεις για δαπάνες προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το ΕΓΤΑΑ.

-Μείωση 10 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας

-Περιορίζονται κατά 24 εκατ. ευρώ οι αμοιβές αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.

-Περικόπτονται κατά 15 εκατ. ευρώ τα επιμίσθια αποσπασμένου σε σχολεία του εξωτερικού προσωπικού του Υπουργείου παιδείας.

-Μείωση κατά 11 εκατ. ευρώ στην επιχορήγηση στα Α.Ε.Ι. για δαπάνες μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού.

-Μείωση 14 εκατ. ευρώ στην επιχορήγηση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του τεχνολογικού τομέα

-Περικοπή 6 εκατ. ευρώ της επιχορήγησης σε εκπαιδευτικά ιδρύματα για δαπάνες φοιτητικής μέριμνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου