oaednews

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Λιγότερη δουλειά δουλεια για όλους?

20 ώρες εργασίας η λύση στην ανεργία 

Τα ποσοστά της ανεργίας αυξάνονται απειλητικά, οι εργαζόμενοι γονείςμε την αύξηση των ωρών εργασίας δεν μπορούν να περάσουν καθόλου μαζί με τα παιδιά τους 


Μια λύση για όλα τα παραπάνω προβλήματα υποστηρίζει πως βρήκε το βρετανικό thinktank, New Economics Foundation (NEF): τη μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας στις 20 ώρες χωρίς μείωση των μισθών! 

Σύμφωνα με το NEF, εάν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα υπάρχουν περισσότερες δουλειές για όλους αυτούς που μαστίζονται από την ανεργία, όσοι εργάζονται εξαντλητικά ωράρια θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα βγούμε απ'ο την ύφεση και να εξομαλυνθεί και η εξαιρετικά επιβαρυντική για τον πλανήτη ενεργειακή κατανάλωση. 

“Υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ αυτών που έχουν πολύ υψηλές αμοιβές και σε αυτούς που παίρνουν ελάχιστα ή και τίποτα” υποστηρίζει μια από τους οικονομολόγους του NEF, η Anna Coote. “Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αν υπάρχει πιο περιορισμένο εργασιακό ωράριο, η οικονομία είναι λιγότερο επιτυχημένη: μάλλον το αντίθετο” υποστηρίζει η οικονομολόγος, φέρνοντας σαν παράδειγμα προς μίμηση την Ολλανδία.
http://patari.org/forum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου