oaednews

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος δουλεύει τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει ο βρετανικός Τύπος, οι Ευρωπαίοι που δουλεύουν περισσότερο είναι οι Έλληνες με 42,2 ώρες την εβδομάδα, πολλές περισσότερες σε σύγκριση με τους Γερμανούς πυο εργάζονται 35,6. Ακολουθούν οι Γάλλοι με 38 ώρες, οι Βρετανοί με 36,3 ώρες, ενώ τις λιγότερες εργάζονται οι Ιρλανδοί (35 ώρες)


Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα και Αυστρία εργάζονται περισσότερες ώρες (43,7) από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κάποιος σε στερεότυπα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση, ενώ επιπλέον αισθάνονται τυχεροί που έχουν και δουλειά.

Ο Guardian, επιπλέον. δεν διστάζει να αντιπαραβάλει τα στοιχεία Ελλάδας και Γερμανίας. 

Η εφημερίδα τονίζει ότι μια διαφορετική εικόνα μπορεί να προκύψει από τον δείκτη παραγωγικότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμη πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας αφορούν το διάστημα Απρίλιο-Ιούνιο 2011.
real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου