oaednews

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αξιολόγηση ονομάζουν τις συνταγές της Τρόικας για απολύσεις...

Από αξιολόγηση θα περνούν οι υπάλληλοι που θα μετατάσσονται από τις ΔΕΚΟ στο στενό δημόσιο τομέα, όπως προανήγγειλε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο υπουργός Εσωτερικών.
«Αν κάποιος δεν είναι άξιος δεν μπορεί να συνεχίσει αυτόματα να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, ανακοινώνοντας την πρόθεση του υπουργείου, να βάλει τέλος στις «τυφλές» μετατάξεις. Όπως εξήγησε ο κ. Ραγκούσης η διαδικασία των «τυφλών» και οριζόντιων μετατάξεων σημαίνει ότι «μπαίνουν στο Δημόσιο όλοι, ανεξαρτήτως αν είναι άξιοι γι’ αυτό».



Προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία, το ρόλο της αξιολόγησης των υπό μετάταξη υπαλλήλων θα αναλάβει και θα εγγυηθεί το ΑΣΕΠ «Αν υπάρχει η αξιολόγηση, τότε οι υπάλληλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό», εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών.



Η ανεξάρτητη αρχή, πρόσθεσει δίνει τα εχέγγυα αντικειμενικότητας, «ότι αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να οδηγούν εκεί που πρέπει να οδηγούν».



Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού κράτους είναι ότι δεν υπήρχε ποτέ ένα σύστημα αξιολόγησης και δεν υπήρχε κίνητρο στους υπαλλήλους, πρόσθεσε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «άπαξ και αυτό το σύστημα εγκατασταθεί, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

3 σχόλια: