oaednews

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Η Πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ΟΑΕΔ Ευτυχία Αλεβιζάτου, απαντά στα ερωτήματά σας


Η βασική ιδέα του Ταμείου θα πρέπει να είναι η αποταμίευση και η αλληλεγγύη.


 Η ιστορία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας έχει δείξει ότι και στο παρελθόν αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις έφτασε μέχρι και σε σημείο διάλυσης  και μετά επανιδρύθηκε χάρη στην επιμονή και προσπάθεια ορισμένων συναδέλφων που έβλεπαν μπροστά, στο μέλλον .


Το θέμα είναι τι επιθυμούμε και ποια τακτική θα ακολουθήσουμε, ΣΗΜΕΡΑ.

Προσωπικά επιθυμώ την διατήρηση του ΘΕΣΜΟΥ και έχω την πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε ακολουθώντας τις καταστατικές αρχές μέσα από στρατηγικές κινήσεις να το συντηρήσουμε και να το ενισχύσουμε στο μέλλον, διεκδικώντας τα αυτονόητα

Η βασική ιδέα του Ταμείου θα πρέπει να είναι η αποταμίευση και η αλληλεγγύη.


Στο Συνέδριο που έγινε πέρσι στην Αλεξανδρούπολη, ελήφθησαν πολύ σημαντικές αποφάσεις που είχαν σαν στόχο να στείλουν ένα μήνυμα στα μέλη, παλαιά και νέα:

Ότι οι παλαιότερες γενεές θα πρέπει να συνεισφέρουν και να στηρίξουν τις επερχόμενες γενεές και οι τελευταίες να δείξουν ότι ξέρουν και ότι μπορούν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα προκειμένου να επιβιώσουν.

Σημασία έχει να διατηρηθεί στο μέλλον το κομμάτι του εφάπαξ που προέρχεται από το bonus στα σημερινά δεδομένα. Αυτό θα επιτευχθεί εάν λάβουμε υπόψη ορισμένα  δεδομένα: αριθμός μελών, εισφορές μελών, έσοδα από τόκους τραπεζών και σωστή διαχείριση.

Η απόφαση του να αυξηθεί η εισφορά από 30 ευρώ σε 35 για το 2012 και σε 40 ευρώ το 2013 μέχρι να φτάσει τα 50 ευρώ, συνδέεται με την έννοια της αποταμίευσης.

Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι εισφορές μας τοκίζονται με το μέσο σταθμικό επιτόκιο (το οποίο προκύπτει από το ετήσιο επιτόκιο που μας δίνουν οι τράπεζες στις οποίες έχουμε τις καταθέσεις)

Θέλω να σημειώσω ότι υπάρχει πρόταση από συναδέλφους που ήρθαν από μετάταξη και που θα συνταξιοδοτηθούν πριν την συμπλήρωση των  15 χρόνων minimum και δεν θα λάβουν bonus , να αυξηθεί η εισφορά διότι θεωρούν ότι με το μέσο ετήσιο σταθμικό επιτόκιο που τοκίζονται οι εισφορές τους πετυχαίνουν πολύ ικανοποιητική απόδοση.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα θα παρουσιαστούν προτάσεις στο συνέδριο που θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα και μελέτη η οποία θα διασφαλίζει με δίκαιο τρόπο τα συμφέροντα όλων.


Επομένως, συνάδελφε/ισα, θα σας ζητήσω να περιμένετε μέχρι να σας ανακοινώσουμε τις αποφάσεις του συνεδρίου στα Λαγκάδια, στο οποίο θα παρουσιαστούν και οι οικονομικές καταστάσεις  (ισολογισμό, αποτελέσματα χρήσεις και στατιστικά) για τα πεπραγμένα του 2011, που θα αποτελούν απάντηση σε αυτούς που βιάστηκαν και ζήτησαν τη διαγραφή τους, προτάσσοντας το ατομικό τους συμφέρον και όχι το κοινό.

Για ένα είμαι βέβαιη ότι όσοι διαγράφτηκαν δεν θα έχουν ξανά συμμετοχή στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας γιατί θα ήταν άδικο να απολαμβάνουν τους κόπους, τους αγώνες  και τις στερήσεις των υπόλοιπων συναδέλφων τους.

Η υπομονή και η εγκράτεια θα είναι η ανταμοιβή μας.


Η Πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ΟΑΕΔ

Ευτυχία Αλεβιζάτου

4 σχόλια:

  1. Μήπως κα Πρόεδρε , αισθάνεστε την ανάγκη να ενημερώσετε κι εμάς που σπονσοράραμε την εκδρομή σας στο θέρετρο της ορεινής Αρκαδίας για το αποτέλεσμα του "συνεδρίου" σας ή η ενημέρωση μας δεν είναι απαραίτητη και η ύπαρξη μας δικαιολογείται μόνον για να πληρώνουμε τις εκδρομές σας ανά την Ελλάδα , κάθε τόσο ?
    Περιμένουμε να μάθουμε (με αγωνία) τα αποτελέσματα του (σίγουρα πολύ) ενδιαφέροντος (εκδρομο)συνεδρίου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα γεγονός που έπεσε στην αντιληψη μου σχετικά με το ταμείο αλληλοβοήθειας.
    Το ξέρετε αγαπητοι συνάδελφοι ότι στα Λαγκάδια ψήφισαν ομόφωνα μια τροπολογία με την οποία μετά απο 1/1/2012 όποιος φύγει απο το Ταμείο θα έχει ποινική ρήτρα αναφορικά με τους τόκους;

    Και ερωτώ πάνε κάλά;
    Με ξένα χρήματα το πάιζουνε μάγκες;
    Ούτε Τράπεζα δεν κανει κατι τέτοιο. Ασε που είναι παράνομο, αλλα τέτοια συναδελφικότητα δεν το περίμενα. Ποιος ο λόγος να είσαι σε ένα ταμείο υποτιθέμενης αλληλοβοήθειας που σε χρεώνει αμα αποφασίσεις να φύγεις.
    Τέτοια αλληλεγγύη δεν αντέχεται.
    Καλά οι σύνεδροι δεν διάβασαν τι ψήφιζαν; Ακουλούθησαν την γραμμή του Χρυσοχοϊδη με το μνημόνιο
    Εκείνο που μπορώ να πω ότι αυτή η τακτική είναι "φασιστικη".
    Δεν μπορείτε κύριοι του ταμείου να αποφασίζετε για τα δικά μου τα λέφτα χώρις να με ενημερώσετε.
    Τέτοιες αποφάσεις έιναι ντροπή και κατάφορα παράνομες.
    Θέλετε να μας κρατήσετε όμηρους στο ταμείο επειδή δεν σας βγαίνουν τα λέφτα και βρήκατε αυτό τον εκβιαστικό τρόπο;
    Θέλετ να μας τιμωρήσετε επειδή λόγω οικονομικής δυσχέρειας θέλουμε να αποχωρήσουμε; Μπράβο σας!!!
    Ντρέπομαι να ανήκω σε ένα τέτοιο ταμείο αλληλοβοήθειας που αντί να εξυπηρετεί τα μέλη του κοιτάει άλλα....
    Τέτοιες συμπεριφορές αποφασίζουμε και διατάζουμε δεν τις μπορώ.
    Με κάνατε να ζητήσω να διαγραφώ και οι τόκοι χαρισμά σας.
    Να πιείτε ένα καφέ για τον κόπο σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζα τα σχόλιά σου σχετικά με το ταμείο και απορώ ειλικρινά με το θράσος σου για τις αράδες που γράφεις.Αγαητέ συνάδελφε, μάλλον είσαι από αυτούς που ούτε πάλεψαν για το ταμείο, ούτε είχες ποτέ την ανάγκη να προσφέρεις σ'αυτό έστω και εθελοντικά. Αλλοι παλέψανε για σένα και πολλούς άλλους σαν εσένα και άλλοι παλεύουν ακόμα και σήμερα.Αυτό το ταμείο στήθηκε με αίμα και θα κρατηθεί είτε το θέλεις, είτε όχι. Δεν υποχρέωσε κανείς κανένα να γραφτεί μέλος.Αν εσύ το έχεις κάνει, με δική σου πρωτοβουλία βέβαια, καλό θα ήταν να σεβαστείς τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και να σταματήσεις τα προβοκατόρικα και να ξέρεις ότι ο φασισμός είναι όταν προσπαθείς να επιβάλεις τη γνώμη σου, παρά τις αποφάσεις τις ομόφωνες των συνεδρίων.Κατάλαβες συνάδελφε:Οχι όταν βλέπουμε τα δύσκολα άντε γεια και οι άλλοι .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι,
    ειναι γεγονος οτιο λογαριασμός δεν "βγαίνει"με τις υφιστάμενες πολιτικές.
    Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, μακρια απο δογματισμούς και αφορισμούς.
    Δεν θέλω να αποχωρήσω απο το ταμείο, δεν ειναι λύση η αποχωρηση. Στηρίζω το ΤΑΠ , Όλοι ισοι.
    ΤΣΙΛΙΜΠΩΚΟΣ ΕΠΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή