oaednews

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΛΑΡΗΣ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πρωτόγνωροι οι έλεγχοι που έχει εξαπολύσει το Σ.Ε.Π.Ε σαρώνοντας όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας κοντά στους 50.000 ελέγχους, αριθμός ρεκόρ για την χώρα μας το τελευταίο εξάμηνο.

Φανερά δυσαρεστημένος δείχνει ο Γενικός Γραμματέας του Σ.Ε.Π.Ε. κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ, τόσο από την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα από την μία , αλλά και από την συμπεριφορά των επιχειρηματιών από την....
άλλη και κυρίως από αυτούς που ενώ δεν τους έχει αγγίξει η κρίση, την χρησιμοποιούν για να εκβιάζουν τους εργαζόμενους …!!!

«Παρόλο που έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι και τα πρόστιμα ξεπέρασαν τα 14.000.000 εκατομμύρια ευρώ το τελευταίο εξάμηνο, η νοοτροπία των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα, οι εργοδότες πρέπει να καταλάβουν ότι σε κάποια θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τις κατάλληλες συνθήκες στους εργασιακούς χώρους, πολλές φορές με ελάχιστο κόστος, βελτιώνεται η ψυχολογία των εργαζομένων και η απόδοση ανεβαίνει κατακόρυφα.»
«Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί το παραπάνω διάστημα έχουν κατά 95% πληρωθεί».
«Κάθε μεγάλη επιχείρηση , τόνισε ο κ. ΧΑΛΑΡΗΣ πρέπει να λειτουργεί σαν σχολείο ώστε κάθε εργαζόμενος συνεχώς να εκπαιδεύεται στο αντικείμενο του προς όφελος όχι μόνο δικό του αλλά και του επιχειρηματία, γι αυτό το σκοπό έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά στη χώρα μας μέσω προγραμμάτων που δυστυχώς πολλοί επιχειρηματίες δεν τα αξιοποίησαν σωστά».
Στα σχέδια του κ. ΧΑΛΑΡΗ είναι η αναβάθμιση με συνεχή εκπαίδευση των στελεχών του Σ.Ε.Π.Ε.

Τα παραπάνω ο κ. ΧΑΛΑΡΗΣ τα ανάφερε σε κύκλο στελεχών στο Υπουργείο Εργασίας με αφορμή την προσπάθεια που έγινε τον τελευταίο καιρό από κάποιους να «χτυπήσουν» το Σ.Ε.Π.Ε…!!!

ΚΥΡΙΕ ΧΑΛΑΡΗ,

Το Σ.Ε.Π.Ε πρέπει να αναβαθμιστεί και να λειτουργεί σαν ανεξάρτητη αρχή δίπλα από την δικαστική και εκτελεστική εξουσία, μόνο τότε θα έχει αποτελέσματα, δηλαδή κάθε κλιμάκιο ελέγχου να συνοδεύεται από έναν δικαστικό λειτουργό και ένα όργανο της τάξης ώστε να μπορούν να κλείνουν μέσα άμεσα κάθε παραβάτη με την διαδικασία του αυτοφώρου και να μην διαιωνίζονται οι υποθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων και στο τέλος να «χάνονται»…!!! 

http://thoureios.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Φανερά δυσαρεστημένος δείχνει ο Γενικός Γραμματέας του Σ.Ε.Π.Ε. κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ, τόσο από την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα από την μία , αλλά και από την συμπεριφορά των επιχειρηματιών από την....
    άλλη και κυρίως από αυτούς που ενώ δεν τους έχει αγγίξει η κρίση, την χρησιμοποιούν για να εκβιάζουν τους εργαζόμενους …!!!


    Κάνε και κανέναν έλεγχο μέσα στον ΟΑΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή