oaednews

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΌ ΚΙΝΗΜΑ: ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - Επέστρεψαν στην κατάληψη
Δεν προσήλθαν οι μάρτυρες κατηγορίας εναντίον των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, μετά την πολυήμερη κατάληψη στο κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στον Χολαργό. 


 Από την εκφώνηση των ονομάτων των 15 μαρτύρων κατηγορίας, αρχικά παρών δήλωσε μόνο ένας αστυνομικός, ενώ μετά από διακοπή του δικαστηρίου, εμφανίστηκαν δύο ακόμη μάρτυρες κατηγορίας, στελέχη της ΔΕΗ.

Η υπεράσπιση διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απουσία των μαρτύρων και ζήτησε από το δικαστήριο μέσω της εισαγγελίας να αναζητήσει τους απόντες ώστε να προσέλθουν να καταθέσουν. Το δικαστήριο απεδέχθη το αίτημα και μετά από διακοπή περίπου μίας ώρας ανέγνωσε έγγραφο της αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής σύμφωνα με το οποίο, πλην των δύο στελεχών της ΔΕΗ οι υπόλοιποι απόντες αναζητήθηκαν και δεν βρέθηκαν.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων έκανε λόγο για προσχηματική συμπεριφορά, από μέρους της αστυνομίας, τόνισε ότι το πρωί στο τμήμα δηλώθηκε στους αστυνομικούς ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την κλήση των μαρτύρων στο δικαστήριο και δήλωσε ότι επιθυμεί την συνέχιση της δίκης με εντολή του δικαστηρίου για βιαία προσαγωγή των μαρτύρων. Αιτήθηκε επίσης σε περίπτωση αναβολής να κληθεί να καταθέσει και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός, καθώς υπογράφει την μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε για την κατάληψη των εργαζομένων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι 15 συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και αντίσταση κατά της αρχής, αφέθηκαν ελεύθεροι και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, αφού αφέθηκε ελεύθερος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στη ΔΕΗ Χολαργού.

Το χρονικό της επέμβασης της αστυνομίας και των συλλήψεων στον Χολαργό 
Λίγο μετά τις 8 το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να δώσουν τέλος στην κατάληψη στο κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος.

Μπροστά από την είσοδο του κτιρίου συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια ανάμεσα στους εργαζομένους και τους αστυνομικούς.



Οι συνδικαλιστές που βρίσκονταν στην είσοδο του χώρου απομακρύνθηκαν. 



Τα επεισόδια συνεχίστηκαν επί της Λεωφόρου Μεσογείων. Μετά την επιχείρηση της αστυνομίας, η κατάληψη έληξε, ενώ στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου μεταφέρθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος και δεκαπέντε ακόμη άτομα.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις
«Σχετικά με σημερινές ανακοινώσεις Φορέων για την αστυνομική επέμβαση σύλληψης 15 ατόμων, που κατηγορούνται για τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, διευκρινίζονται τα εξής: 

H Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος, του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και των παραγγελιών της Δικαιοσύνης, με σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. 

Η σημερινή, οφειλόμενη από την αποστολή της, παρέμβαση υπαγορεύτηκε από την ανάγκη αποκατάστασης της νομιμότητας, εκδηλώθηκε στο πλαίσιο συγκεκριμένων εισαγγελικών εντολών και περιορίστηκε στα όρια που επιβάλλουν οι αρχές της αναγκαιότητας και της νομιμότητας».



Λίγο πριν τις 10, μέλη της κίνησης «Δεν πληρώνω» έκλεισαν την κυκλοφορία στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Μεσογείων.



Ενώπιον του εισαγγελέα προσήχθησαν οι 15 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, που συνελήφθησαν το πρωί.

Στον χώρο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ συγκεντρώθηκαν φίλοι και συνάδελφοι των συλληφθέντων, αλλά και εκπρόσωποι από άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Μάλιστα, την ώρα που κατέβαιναν οι συνδικαλιστές από την κλούβα, οι συγκεντρωμένοι τους χειροκροτούσαν φωνάζοντας συνθήματα.

Δείτε πλάνα από την προσαγωγή των συλληφθέντων (χωρίς ήχο)



Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παρακώλυση λειτουργίας σε δημόσια υπηρεσία, ενώ ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται και για αντίσταση κατά της αρχής Οι 15 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Σε 48ωρη απεργία καλεί η ΓΕΝΟΠ
Στο μεταξύ, σε 48ωρη απεργία στα μηχανογραφικά κέντρα της ΔΕΗ, σήμερα και αύριο, και 4ωρες στάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Αττική, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, καλεί η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των ΜΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου