oaednews

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Στα δικαστήρια 90χρονη συνταξιούχος για το χαράτσι στα ακίνητα!


Αύριο κρίνεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η τύχη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε 90χρονη συνταξιούχος ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, αναφορικά με το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, το λεγόμενο χαράτσι. Η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα με τη διαδικασία της αίτησης προσωρινής διαταγής.


Με την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια, η 90χρονη υποστηρίζει ότι αδυνατεί να καταβάλει το έκτακτο τέλος, συνολικού ύψους 1.100 ευρώ, ζητώντας από το δικαστήριο την προσωρινή παροχή προστασίας, ώστε να μην υπάρξει διακοπή του ρεύματος. Τονίζει δε ότι προτίθεται να καταβάλει μόλις το ποσό των 60 ευρώ που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος, επισημαίνοντας ότι η επιβολή του τέλους μέσω της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματική, καταχρηστική και παράνομη.

Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ από το ΔΣΘ
Στο μεταξύ, αίτηση ακύρωσης κατά της επιβολής του έκτακτου τέλους ακινήτων κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Εξάλλου, ο ΔΣΘ διοργανώνει αύριο ενημερωτική συνάντηση με τους δημάρχους του νόμου Θεσσαλονίκης για το θέμα του ειδικού τέλους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα γίνει ενημέρωση για την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο ΔΣΘ και θα συζητηθούν οι νομικές διαστάσεις του θέματος.

Πηγή:agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου