oaednews

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πέντε διεθνείς Οργανισμοί προτείνουν πολιτικές τόνωσης της απασχόλησης

Οι ηγέτες πέντε διεθνών Οργανισμών (OECD, IMF, ILO, WTO, WB) και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ απηύθυναν έκκληση για συντονισμένη δράση μακροοικονομικής πολιτικής προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με την εφαρμογή διαρθρωτικών πολιτικών και να βελτιωθούν οι προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης σε όλο τον κόσμο.




Ζουάν Σομάβια (Γεν. Διευθυντής του ILO)

Η έκκληση έγινε ενόψει της συνάντησης κορυφής του G20 στις Κάννες της Γαλλίας στις 3-4 Νοεμβρίου.



Στην κοινή τους δήλωση αποδέχονται τα πορίσματα της συνάντησης των υπουργών Εργασίας του G20 και τονίζουν την ανάγκη ανάδειξης σε κορυφαίας προτεραιότητας ζήτημα τη διαμόρφωση παράλληλων πολιτικών ενίσχυσης της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας μέσω της παρακίνησης παραγωγικών επενδύσεων σε επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας που δημιουργούν θέσεις απασχόλησης.



«Καθώς ακόμη προσπαθεί να ανακάμψει από τη κρίση του 2008 η παγκόσμια οικονομία μπορεί να εισέρχεται τώρα σε μία νέα πιο επικίνδυνη φάση. Σύμφωνα με το ΔΝΤ η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί μόλις 4% το 2011 και 2012. Υπάρχουν εξελίξεις που απειλούν τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης και δίνουν λαβή για σοβαρές ανησυχίες. Η ανεργία θα παραμείνει υψηλή με 20 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης να συνεχίζουν να απουσιάζουν στις χώρες του G20 προκειμένου να επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα απασχόλησης. Επιπλέον τα επίπεδα χρέους έχουν αυξηθεί δραματικά σε πολλές χώρες ως άμεσο αποτέλεσμα της ύφεσης που ακολούθησε τη κρίση, καθώς και της δίχως προηγούμενο στήριξης του χρηματοπιστωτικού κλάδου ή των δημοσιονομικών προσπαθειών τόνωσης της ανάπτυξης από τις κυβερνήσεις. Συνέπεια των εξελίξεων αυτών ήταν να υποσκαφθεί σημαντικά η εμπιστοσύνη των αγορών».



Αυτά τονίζει σε έκθεση του ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) που εκτιμά πως η χαμένη εμπιστοσύνη μόνον με τη συνέργεια της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μπορεί να αποκατασταθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου