oaednews

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Δεν θέλουμε άλλους άνεργους στο σύλλογο μας!

Μια καταπληκτική ανακοίνωση από το Σύλλογο Ανέργων Ηρακλείου. 


Η τρόικα ξαναχτυπά. Η εργασιακή εφεδρείαγυρνάει το Δημόσιο, τους εργαζόμενους και τη χώρα ακριβώς ένα αιώνα πίσω! Οι πρόσφατες εξαγγελίες σημαίνουν το άνοιγμα της διαδικασίας που έχει ορίσει το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ εδώ και ένα χρόνο: την απόλυση - μείωση του δημοσίου κατά 200.000 υπαλλήλους. 

  
Η κυβέρνηση των δωσίλογων, κάνει ότι κομπίνες μπορεί προκειμένου να κουρελιάσει το Σύνταγμα και να εξυπηρετήσει τα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά αφεντικά της. Σήμερα οι «άνω των 58», οι «άνευ πτυχίων» και «οι πλεονάζοντες» είναι 30.000. Αύριο θα βρουν άλλους τρόπους για να πετάξουν έξω από το Δημόσιο άλλους τόσους. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αύριο, για τη δουλειά του, για τη θέση του. Ο κλοιός σφίγγει και είμαστε όλοι μέσα σε αυτόν.
“Και εμένα τι με νοιάζει; 
Έτσι κι αλλιώς είμαι άνεργος”       
    
 Η κατάργηση οργανισμών, οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, σχολείων, το στοίβαγμα 28 και 30 μαθητών ανά τμήμα, ο Καλλικράτης, οι διαλυμένες υπηρεσίες στα ασφαλιστικά ταμεία, οι περικοπές στα ΜΜΜ κ.τ.λ. γίνονται με βάση το σύνθημα
 «περικοπές δημόσιων δαπανών - λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι». 

 
 Η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, οι υποδομές, σύντομα θα γίνουν πεδίο κερδοφορίας πολυεθνικών. Το δεύτερο (και μάλλον πιο σημαντικό για την τρόικα) είναι ότι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο θα φέρει νέα πίεση στον ήδη καταρρέοντα ιδιωτικό τομέα.
 Οι στρατιές ανέργων από το δημόσιο, θα ρίξουν κι άλλο τα μεροκάματα, αλλά και συνολικά την διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων.
 
Τέλος, οι τροϊκανοί πιέζουν για πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Θέλουν μία χώρα Νταχάου – με ινδικά μεροκάματα για να εξασφαλίσουν τα μέγιστα κέρδη για τις επιχειρήσεις τους εις βάρος της δικής μας ζωής.

Τέρμα στο αλληλοφάγωμα 
ΟΛΟΙ μαζί για να τους φάμε λάχανο!

Δύο – και όχι μόνο – χρόνια τώρα, το πολιτικό σύστημα μαζί με τα Γερμανικά και ελληνικά ΜΜΕ ταΐζουν ψέμα και δηλητήριο τον ελληνικό λαό. Σπέρνοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, έχουν χωρίσει τους εργαζόμενους πίσω από «χαρακώματα»: Ο άνεργος απέναντι στον δημόσιο υπάλληλο, ο ταξιτζής απέναντι στον ταβερνιάρη, ο χαμηλόμισθος δημόσιος υπάλληλος απέναντι στον «υψηλομίσθο» δημόσιο υπάλληλο και πάει λέγοντας. 

Πρέπει να το κατανοήσουμε:


·                     ΟΛΟΙ είμαστε μέσα στην ίδια “γαλέρα”. Στη γαλέρα της χρεοκοπίας που μας έριξαν οι σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες. Στη γαλέρα της ανεργίας και της φτώχειας. Στη γαλέρα του ξεπουλήματος της Ελλάδας στα κοράκια των χρηματιστηρίων. Θέλουν να μας κάνουν Ινδία. Πρέπει να ξεσηκωθούμε τώρα για να τους στείλουμε στον αγύριστο!
·                     Ο κάθε κλάδος, η κάθε κοινωνική ομάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της. Ο άνεργος, ο ξενοδοχοϋπάλληλος, ο δημόσιος υπάλληλος, ο μικροεπιχειρηματίας δεν μπορούν να νικήσουν και να σώσουν την ζωή και την αξιοπρέπεια τους όσο παλεύουν μόνοι τους. Πρέπει ΟΛΟΙ να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονότητα: αξιοπρεπή εργασία και ζώη.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα!
     
Η κυβέρνηση της καταστολής, της φτώχειας και της τρόικας έχει φάει τα ψωμιά της. Το πολιτικό σύστημα των χαμάμ και των προσωπικών γυμναστών σε κάθε βουλευτή έχει φάει τα ψωμιά του.
Δεν μας μένει άλλος δρόμος από τον ΞΕΣΗΚΩΜΟ και την διεκδίκηση πραγματικής ζωής!
       
 
    ΟΛΟΙ στην απεργία στις 19/10 – για να φύγουν οι βάρβαροι και μαζί τους οι τρόικες και 
τα μνημόνια.
Δεν θέλουμε μια απεργία και μία συγκέντρωση επιτάφιο θρήνο. Μέχρι τότε αλλά και αυτήν την μέρα να προχωρήσουμε όλοι οι ηρακλειώτες άνεργοι και εργαζόμενοι με κοινό βηματισμό και συντονισμό.
Να προβούμε σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και οργανισμών. Σε καταλήψεις σε γραφεία υπουργών και βουλευτών.
   
 
Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ν. Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου