oaednews

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Κλειστή η Ακρόπολη
Με καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, συγκεντρώσεις σε υπουργεία και καταλήψεις δημοσίων κτηρίων δημόσιοι, υπάληλοι αλλά και ιδιοκτήτες ταξί και φορτηγών αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική.

Την είσοδο της Ακρόπολης έκλεισαν σήμερα οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, που συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ιερό βράχο κατά της της εργασιακής εφεδρείας, της μείωσης των αποδοχών τους στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου και  τη συγχώνευση και ενοποίηση υπηρεσιών στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών.
Έξω από το υπουργείο Μεταφορών έχουν συγκεντρωθεί οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι αύριο κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, ενώ όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τους Θύμιος Λυμπερόπουλος στο enet.gr θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους την ερχόμενη εβδομάδα και με την συμμετοχή των ιδιοκτητών φορτηγών.
Στην πλατεία Κοτζιά συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι οι οδηγοί των μέσων μαζική μεταφοράς.
Ταυτόχρονα συνεχίζονται καταλήψεις κτηρίων των υπηρεσιών των υπουργείων Υγείας, Οικονομικών, στο ΚΕΠΥΟ Καλλιθέας κ.α. Από δημόσιους υπαλλήλους που διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο και την εργασιακή εφεδρεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου