oaednews

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Άνεργος και πατέρας δύο κοριτσιών ο άτυχος διαδηλωτής




Την ώρα που οι αρχές επιχειρούν να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του 53χρονου διαδηλωτή, φίλοι και σύντροφοι του, με δηλώσεις τους, αποκαλύπτουν πτυχές της ζωής του άτυχου οικοδόμου.

Ο γραμματέας του Παραρτήματος ΠΑΜΕ Βύρωνα, Δημήτρης Κοτζαρίδης, άφησε χθες την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό.

Ο 53χρονος συνδικαλιστής καταγόταν από την Κομοτηνή και ήρθε στην Αθήνα πριν κλείσει τα 20 του χρόνια. Δούλευε σε οικοδομές. Γόνος οικογένειας κομμουνιστών, οργανώθηκε το 1980 στο συνδικάτο οικοδόμων του ΚΚΕ. Όμως τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης τα μεροκάματα ήταν περιορισμένα και το τελευταίο διαστημα παρέμενε άνεργός, όπως και η σύζυγος του και με δυσκολία τα έβγαζε πέρα

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης έφυγε πρόωρα, αφήνοντας πίσω του δύο κορίτσια, ηλικίας 22 και 28 ετών.

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, μιλώντας στη ΝΕΤ, έκανε λόγο για έναν μαχητή της ζωής:


Η κηδεία του Δημήτρη Κοτζαρίδη θα γίνει αύριο στις 12.30 το μεσημέρι από το νεκροταφείο Βύρωνα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φ. Κουτσάφτη, η έρευνα έδειξε πρόσφατες ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις και απουσία κακώσεων.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Σ. Μεσογείτης συμπλήρωσε ότι η εξέταση δεν έδειξε κάποια παλιά ισχαιμία ή κάποιο παλιό έμφραγμα.



Την ίδια ώρα, μετά την εισαγγελική παραγγελία, το τμήμα εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής διεξάγει έρευνα για τα αίτια του θανάτου του 53χρονου διαδηλωτή. Οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από άτομα που ήταν μαζί με τον άτυχο οικοδόμο.

Στη κατάθεσή τους οι τρεις φίλοι του 53χρονου, υποστηρίζουν: «Είμαστε στην Πανεπιστημίου. Τα επεισόδια εκείνη την ώρα γινόντουσαν στη Μ. Βρετάνια, και άρχισε ο κόσμος να υποχωρεί. Τότε μας λέει ο Δημήτρης: “δεν αισθάνομαι καλά, έχω έναν πόνο στο στήθος”. Με τα πόδια, κατεβήκαμε προς το Ζάππειο. Περπατήσαμε περίπου 150 μέτρα. Ο Δημήτρης δεν αισθανόταν καλά, δε μπορούσε να προχωρήσει. Ζήτησε βοήθεια από τον επικεφαλής αξιωματικό διμοιρίας κι εκείνος κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Επειδή δε μπορούσε να πλησιάσει το ασθενοφόρο, μηχανή του ΕΚΑΒ, έφτασε στο σημείο που ήμασταν, και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο Δημήτρη. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, τον μετέφερε στον Ευαγγελισμό.

Από την Αστυνομία αναμένεται να κληθούν και άλλοι μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν, ανάμεσά τους και γιατροί του Ευαγγελισμού που εξέτασαν τον 53χρονο.

Το πρωί, στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών, ξεκίνησε η διενέργεια νεκροτομής στη σωρό του 53χρονου, ενώ η οικογένεια του έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο, να παρίσταται στη διαδικασία.

Της Νάντιας Αλεξίου

1 σχόλιο: