«Βουτιά» 7,9 μονάδων κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος, ο οποίος αποτυπώνει την άποψη των καταναλωτών σχετικά με την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, καθώς και την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ αντίστοιχα «μαύρες» προβλέψεις κάνουν οι καταναλωτές για την ανεργία και τα εισοδήματά τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Public Issue προκύπτει πως 9 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι η ανεργία θα αυξηθεί στους επόμενους 12 μήνες, ενώ αντίστοιχο ποσοστό εκτιμά πως η οικονομική του κατάσταση επιδεινώθηκε τον χρόνο που πέρασε.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές στην αγορά, 6 στους 10 αναμένουν αύξηση στο επόμενο 12μηνο, ενώ μόλις 5%, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 4 ετών, πιστεύει ότι θα μπορεί να φέρει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις του και υπάρχει η πιθανότητα αποταμίευσης κάποιου χρηματικού ποσού κατά το προσεχές έτος.
Ο δείκτης εκτιμήσεων για το προσωπικό εισόδημα κατέγραψε την ιστορικά χαμηλότερη επίδοσή του για την περίοδο 2004 - 2011, σημειώνοντας εντυπωσιακή πτώση, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα 2 στους 3 πολίτες, ποσοστό 67%, δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ενώ αντίθετα, μόνον το 33% δηλώνει ότι τα καταφέρνει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι ο δείκτης μειώνεται σταθερά από τις αρχές του 2010. Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος, καθώς και οι υπόλοιποι δείκτες του οικονομικού βαρόμετρου στην παρούσα ανάλυση, βασίζονται σε μηνιαίες πανελλαδικές τηλεφωνικές έρευνες 1.000 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω. Σημειώνεται πως σημαντική πτώση σημείωσαν και οι δύο επιμέρους δείκτες.Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας-CECI έφθασε τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, πραγματοποιώντας μεγάλη πτώση, που άγγιξε τις-9,8 μονάδες κατά τον τρέχοντα μήνα.
Ραγδαία επιδείνωση της τάξεως των -6,5 μονάδων κατέγραψε και ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών-CEI, προσεγγίζοντας το ιστορικό του χαμηλό (46,5 τον περασμένο Ιούνιο