oaednews

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τραγελαφική περίπτωση ο ΟΑΕΔ!

Ως χαρακτηριστική τραγελαφική περίπτωση αναφέρουν τον ΟΑΕΔ 9 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ !


«ενώ έγινε η προκήρυξη για μετάταξη και έχει ολοκληρωθεί, είναι «παγωμένη» και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί, παραμένουν «πλεονάζοντες στους οργανισμούς που υπηρετούν και οι υπηρεσίες του Οργανισμού παραμένουν χωρίς στελέχωση».



Παράλληλα ζητούν αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η αντιμετώπιση μέχρι τώρα, του θέματος από την κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά στη σωστή κατεύθυνση είναι».

«Θεωρητικολογούμε για πλεονάζουσες και ελλειμματικές υπηρεσίες, χωρίς να εκπονούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης εφαρμογής, που θα στοχεύει στην σωστή και άρτια στελέχωση ελλειμματικών υπηρεσιών και οργανισμών, με το θεωρούμενο πλεονάζον προσωπικό» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.


Ταυτόχρονα, καλούν την κυβέρνηση, «αντί να εφαρμόσει την αντιδραστική πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία και τις πιθανές απολύσεις, να προχωρήσει άμεσα σε σχέδιο μετακινήσεων, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε κρίσιμους τομείς».



«Αν δεν εφαρμοστεί πρώτα αυτό το σχέδιο αναστελέχωσης και ανασυγκρότησης των υπηρεσιών και των οργανισμών, δεν μπορεί να κριθεί με επιμέρους ρυθμίσεις, που μάλιστα διαφέρουν και είναι σε άλλη λογική από οργανισμό σε οργανισμό και από υπουργείο σε υπουργείο, ποιοι περισσεύουν και ποιοι όχι» υπογραμμίζουν.


Κάνουν δε λόγο για «τραγελαφικές» περιπτώσεις και αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τον ΟΑΕΔ, όπου, «ενώ έγινε η προκήρυξη για μετάταξη και έχει ολοκληρωθεί, είναι «παγωμένη» και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί, παραμένουν «πλεονάζοντες στους οργανισμούς που υπηρετούν και οι υπηρεσίες του Οργανισμού παραμένουν χωρίς στελέχωση».


Την επιστολή προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Δημήτρη Ρέππα υπογράφουν οι βουλευτές: Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Τζελέπης, Νικόλαος Ζωϊδης, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Όλγα Ρενταρή, Αθανασία Μερεντίτη, Αλεξανδρίδου Βασιλική, Μιχάλης Παντούλας και Σπύρος Μοσχόπουλος.











6 σχόλια:

  1. Αγαπητέ είμαι ένας απο αυτούς που έχει εγκριθεί η μετάταξη μου προς τον ΟΑΕΔ απο ΔΕΚΟ ΝΠΙΔ, και μετά την πολύμηνη και ψυχοφθόρα αναμονή, σήμερα ενημερώθηκα ότι ακυρώθηκαν οι μετατάξεις μας και επιστρέφονται. Ενω είχαν υπογραφεί τόσο απο το υπουργείο εργασίας όσο και απο τον ΟΑΕΔ κάποιοι έκριναν ότι δεν πρέπει να στελεχωθεί ο ΟΑΕΔ με άτομα ικανά και μορφωμένα. Έτσι ψηφίστηκε νόμος στις 26-08-2011 φεκ τευχος Α4002/11. Μήπως όμως γίνουν μετατάξεις για άλλους και απο το παράθυρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως αυτή η ακύρωση (των μετατάξεων) οφείλεται στην, εν τω μεταξύ, μεταφορά των 1.300 υπαλλήλων του ΟΕΚ και της Εργατ. εστίας που καταργήθηκαν; Λογικό το βλέπω. Θα τιναζόταν ο προϋπολογισμός του στον αέρα αν έπρεπε να επιβαρυνθεί και με την μισθοδοσία κι άλλων.

      Διαγραφή
    2. Με έκπληξη διάβασα τόσο το δημοσίευμα του «ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ» όσο και διάφορα Blogs που αφορούσαν το θάνατο της υπαλλήλου του ΟΑΕΔ, που προερχόταν από τον τέως ΟΕΚ και ομολογώ ότι δεν μπορούσα να πιστέψω πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που με τόση ευκολία εκμεταλλεύονται τραγικές καταστάσεις για να βγάλουν τα απωθημένα τους, να αναδειχτούν οι ίδιοι ή να σπιλώσουν υπολήψεις προσώπων που ούτε καν γνωρίζουν.
      Οι ανόητοι αυτοί άνθρωποι, προσβάλλοντας βάναυσα τη μνήμη της άτυχης κοπέλας, γράφουν ότι αυτοκτόνησε ενώ δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία της νεκροψίας.
      Επιρρίπτουν ευθύνες σε άτομα που ούτε καν την γνώριζαν προσωπικά, δεν είχαν καμία σχέση ή γνώση της υπόθεσής της και αποκρύπτουν στοιχεία ή συνειδητά καλύπτουν πρόσωπα (σε θέσεις ευθύνης του ΟΕΚ) τα οποία παρ΄ ότι γνώριζαν τα όποια χρόνια προβλήματα αντιμετώπιζε η άτυχη κοπέλα εν τούτοις όχι μόνο συνηγόρησαν για τη μετακίνησή της από τα γραφεία του τέως ΟΕΚ στην κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού αλλά ουδέποτε ενημέρωσαν κανέναν από τον ΟΑΕΔ ότι η θανούσα έχρηζε ιδιαίτερης μεταχείρισης και προσοχής.
      Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια και ό,τι άλλο δημοσιεύεται υποκρύπτει μόνο σκοπιμότητα για να αποσείσουν προσωπικές (ηθικές) ευθύνες.

      Διαγραφή
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΦΕΚ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ, ΜΗΠΩς ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ?ΚΑΙ ΟΙ ΤΙς ΠΑΕΠ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα με τις μετατάξεις. Μας είχαν στην αναμονή και στο τέλος μας πέταξαν έξω. Νόμος 4002, τεύχος Α 22-08-2011, άρθρο 68 λοιπές διατάξεις...
    Αυτοί τις ΠΑΕΠ ε'ιναι μάλλον προνομιούχοι, και εμείς που πήγαμε με αξιοκρατικά κριτήρια παίρνουμε τον ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρθρο 68
    Λοιπές διατάξεις Υπουργείου Διοικητικής
    Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    1. Για την πλήρωση θέσεων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ.
    και τους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού με μετάταξη ή μεταφο-
    ρά προσωπικού με γενικές ή ειδικές διατάξεις απαιτείται
    προηγούμενη έγκριση από την τετραμελή επιτροπή σύμ-
    φωνα με την ΠΥΣ 33/2006 (Α΄ 280), όπως ισχύει κάθε
    φορά. Εκκρεμείς κατά τη δημοσίευση του παρόντος με-
    τατάξεις ή μεταφορές προσωπικού ιδιωτικού δικαίου από
    τους φορείς των περιπτώσεων στ΄ έως και θ΄ του άρ-
    θρου 14 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28) σε δημόσιες υπηρε-
    σίες, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού δεν ολοκλη-
    ρώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή