oaednews

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: «Υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο…»



«…Και πρέπει να υπάρξει εκλογίκευση», ανέφερε σήμερα το πρωί ο υπ. Οικονομικών.

«Πολύ δύσκολη» χαρακτήρισε την τρέχουσα εβδομάδα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα το πρωί σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα (Βουλιαγμένη).




Ο υπουργός αναφέρθηκε στις ζωτικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν για την «ικανοποίηση» της τρόικας και την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.



Την τρέχουσα εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις αναφορικά με τους φορείς του ελληνικού δημοσίου που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής.



«Αυτήν την εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τους φορείς του Δημοσίου που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο και πρέπει να υπάρξει εκλογίκευση».



Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι θα έχει ολοκληρωθεί «στις αρχές Οκτωβρίου».



Για τη φετινή πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι θα συρρικνωθεί κατά 5,5%: «Η ύφεση φέτος θα φτάσει στο 5,5%», τόνισε, προσθέτοντας ότι «στόχος είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2012».



Όπως κατέστησε σαφές ο κ. Βενιζέλος, «αναγκαζόμαστε να αντικαταστήσουμε μέτρα που δεν απέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα λόγω διοικητικής ανεπάρκειας του διοικητικού μηχανισμού, με άλλα. Οι προτεραιότητες στον προϋπολογισμό του 2012 θα είναι προσανατολισμένες στην κατεύθυνση των δαπανών».



Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «αν δεν κάνουμε τώρα αυτά που πρέπει, θα αναγκαστούμε να τα κάνουμε, όχι πολύ αργά, υπό συνθήκες οδυνηρές. Όλοι το ξέρουν αυτό, έχω ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων», σημείωσε.



Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «δεν είναι η Ελλάδα το καταλυτικό πρόβλημα της ευρωζώνης»,



Επισημαίνοντας ότι «αν η ευρωζώνη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πλήρως το πρόβλημα της Ελλάδας τότε πρέπει να σκεφτεί με ποιους θεσμούς θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερα προβλήματα».



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
ΣΧΟΛΙΟ: ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ

4 σχόλια:

  1. Ας ειναι αυτη η πρωτη μου δημοσιευση !
    "Η Πηνελόπη Παπαϊωάννου-σύζυγος Λοβέρδου, με την κοινή υπουργική απόφαση 22080/5-10-2010 του υφυπουργού Εσωτερικών, του υφυπουργού Οικονομικών, καθώς και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βρίσκει δουλειά στο υπουργείο Εσωτερικών και, συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης.Η απασχόληση αφορά σύμβαση αορίστου χρόνου σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, όπως προβλέπει ο νόμος 3717/2008.
    Η πρόσληψη της συζύγου Λοβέρδου δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αριθμός 1782, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2010, σε ειδική λίστα με άλλα οκτώ ονόματα.Η κυρία Παπαϊωάννου προφανέστατα έχει προσληφθεί νομότυπα εκμεταλλευόμενη ευνοϊκό παράθυρο για εργασιακή τακτοποίηση.
    Η κυρία Παπαϊωάννου όμως, εκτός από το δικαίωμα στην εργασία ως Ελληνίδα πολίτις, είναι και σύζυγος κορυφαίου υπουργού, που κατά καιρούς κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις.Ο κ. Λοβέρδος διατέλεσε επίσης υπουργός Εργασίας και θα μείνει στην Ιστορία για πολιτικά ατοπήματα, ενώ εσχάτως στράφηκε και εναντίον εργαζομένων που ζουν με έναν μισθό τριμελείς και τετραμελείς οικογένειες.Αρα, στην προκειμένη περίπτωση δεν κρίνεται το νόμιμο αλλά το ηθικό. Στη μεταφορά της συζύγου Λοβέρδου στον δημόσιο τομέα υπάρχει μία ακόμη λεπτομέρεια:Η κυρία Παπαϊωάννου διατηρεί στην περιοχή του Νέου Κόσμου εργαστήριο αγιογραφίας - ζωγραφικής - κατασκευών με την επωνυμία «Χρυσοκοντυλιά», σε συγκεκριμένη διεύθυνση.Είναι, δηλαδή, και ελεύθερη επαγγελματίας εγνωσμένης αξίας, όπως προκύπτει από 11 εκθέσεις ζωγραφικής του παρελθόντος, αναλαμβάνει εργολαβικά δουλειές και έχει εισπράξεις."
    (http://tolimeri.blogspot.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι πολυ ευκολο να καταδικαζουμε τους συνδικαλιστες (μας) ενω οι ιδιοι δεν κανουμε απολυτως τιποτε.Ουτε καν προτασεις.
    Μια προταση λοιπον προς τους συνδικαλιστες μας.
    Να προτεινουμε στην διοικηση , σε περιπτωση που τεθει θεμα απολυσεων συναδελφων , να καλυψουμε εμεις ολοι (με μειωση του μισθου μας) το μισθολογικο κοστος και να μην απολυθει κανεις απο το μονιμο ή αοριστου χρονου προσωπικο.
    Τα οφελη απο την προταση πολλα , το αντιλαμβανεται ο καθενας (ακομη και σε επικοινωνιακο επιπεδο) και το χασιμο ελαχιστα ευρω (που ουτως ή αλλως θα μας παρουν).
    Τι λετε λοιπον κυριοι ? Μπορουμε να φανουμε ανταξιοι των περιστασεων απεναντι στους συναδελφους , απεναντι στους εαυτους μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη βάζεις τέτοιες ιδέες στο Μπένι συνάδελφε!! Πάντως πολύ πρωτοποριακή άποψη, ίσως να έπρεπε να την σκεφτεί και η ΑΔΕΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άπο την στιγμή που ισχύει ο Νόμος των Κεφαλοκυνηγών με τις ευλογίες της ΕΕ (της Ευρωπης των Λαών..χαχαχα) η κατάσταση είναι θολή και ρευστή κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του...Οι Κεφαλοκυνηγοί όποιον δούν τον σταμπάρουν δεν έχουν συναισθηματισμούς ευχαρίστηση τους η Δυστυχία και η Απαξίωση πυο προξενουν στους Εργαζόμενους...
    Τα γράφω έτσι γιατί δεν εξελίσετσι μιά ομαλή κατάσταση νοικοκυραίματος ώστε να προβάλουμε τα επιχειρήματα μας και εμπεριστατωμένα...Ας Ελπίσουμε ότι τα ΕΣΠΑ αφορούν άμεσα τον ΟΑΕΔ και ότι είναι ο Πυλώνας της Σημερινής Διαχείρησης της Κατάστασης και ότι θα ληφθεί υπόψιν σε εργασιακό επίπεδο...Αλλά αυτοί οι κύριοι δεν ενδιαφέρονται για Προοπτικές Δημόσιας Διοίκησης ή Προοπτικές Δημόσιας Ανάπτυξης γιατί βλέπουμε τι ετοιμάζουν για την Εφορία...Ο ¨Ελην Δημ. Υπάλληλος υπο Δίωξη απο τους Προοδευτικούς Νεοφιλελεύθερους..Οι οποίοι ενώ κόπτονται για την Οικονομία δώσανε παράταση στο "Πόθεν Έσχες" μέχρι το 2013 ή 2014 αν δεν απατώμαι που θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όπως και κάποιοι Φορείς που είναι εκτός περιοριστικών εξόδων ή πως καταφέρνουν και διαρέουν συνεχώς 60 εκατομ. ευρώ κλπ...την Κρίση θα την πληρώσουμε που ηδη την πληρώνουμε οι Κολασμένοι οι οποίοι ήδη ζούμε σε ένα "Εργασιακό Κρεματόριο"..Ο Θεός Βοηθός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή