oaednews

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εντολή για 30% μείωση των οργανικών μονάδων στο Δημόσιο

Μείωση κατά 30% όλων των οργανικών μονάδων των υπουργείων και των εποπτευόμενων από αυτά οργανισμών ζητεί με επιστολή του προς όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, στο πλαίσιο του νέου επιτελικού κράτους.

Το σχέδιο προβλέπει τη συγχώνευση τμημάτων και διευθύνσεων με ανάλογη μείωση των θέσεων προϊσταμένων. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και στην κατάργηση υπηρεσιών και οργανικών θέσεων, όπως έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Οικονομικών για το πλεονάζον προσωπικό και στον στενό δημόσιο τομέα.




Παράλληλα, η τρόικα δείχνει να μην ικανοποιείται από τους υπολογισμούς της κυβέρνησης για απομάκρυνση, λόγω συνταξιοδοτήσεων ή παραιτήσεων, 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015 και ζητά περαιτέρω μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των δημόσιων δαπανών που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι για τους μόνιμους υπαλλήλους εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπαχθούν σε υποχρεωτικές μετατάξεις, σε κενές θέσεις που θα προκύψουν, ενώ στην περίπτωση που ο υπάλληλος αρνηθεί τη νέα του θέση, θα απολύεται.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους, που για φέτος μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, η τρόικα ζητά να μειωθούν κατά 50% και για το 2012.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου