oaednews

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Aποφασισμένοι για κινητοποιήσεις.

Σκληρό, επιπόλαιο και ανεύθυνο χαρακτήρισε τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνησης τους δημοσίους υπαλλήλους ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», προαναγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις.




«Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από την άσχημη οικονομική κατάσταση με οριζόντιες περικοπές. Μόνο το 2010 - 2011 η μείωση εισοδημάτων για τους δημοσίους υπαλλήλους έφθασε το 40%» σημείωσε.



«Αν θέλουμε δημόσιες υπηρεσίες που να καλύπτουν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, η έκταση και ο αριθμός και οι δαπάνες πολύ κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ» υποστήριξε ο κ. Βρεττάκος.



Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ από όλους του στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση κανένας δεν έχει πιαστεί, και η κατάσταση μέρα με τη μέρα οξύνεται. «Μοναδικό κριτήριο της κυβέρνηση είναι πώς θα περικόψει τις δαπάνες όχι η βελτίωση του δημοσίου» τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να κατέβουν σε κινητοποιήσεις.



Όπως κατήγγειλε, οι προσλήψεις στο δημόσιο γίνονταν με βάση τις ανάγκες των πολιτικών όχι των δημόσιων υπηρεσιών.



Από την πλευρά του ο Γιάννης Γρίβας πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών επανέλαβε μέσω του ΣΚΑΪ ότι ο κλάδος δεν συμφωνεί με λευκές απεργίες στο δημόσιο.



Σημειώνεται ότι από σήμερα Τρίτη τίθεται σε άμεση εφαρμογή το νέο ωράριο λειτουργίας στο Δημόσιο που αυξάνεται από τις 37,5 στις 40 ώρες.







skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου