oaednews

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δεν επέτρεψαν στους Σπαρτιάτες να καταθέσουν στεφάνια ελιάς, στο μνημείο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Με θερμούς εναγκαλισμούς, χειροκροτήματα και μεγάλα χαμόγελα υποδέχθηκαν οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα τους Σπαρτιάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν πεζή από την πατρίδα τους την Κυριακή με προορισμό το Σύνταγμα, προκειμένου να αποστείλουν το μήνυμα ότι «Ελλάδα δεν ξεπουλιέται».



Δαφνοστεφανωμένοι, εμφανώς καταβεβλημένοι από τα 240 χλμ που διένυσαν πεζοί μέσα σε τρεις μέρες, με τρεις ώρες ύπνο ημερησίως, οι 30 Σπαρτιάτες, έφτασαν, κρατώντας πανό γραμμένο στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ισπανικά που έγραφε «Όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας. Όχι στην αρπαγή της Ευρώπης».



Ωστόσο, δυσμενή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να προσεγγίσουν το Μνημείο του Αγνώστου ΣτρατιώτηΈπειτα από συνεχείς διαβουλεύσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος επέτρεπε μόνο σε πέντε άτομα να περάσουν τα κιγκλιδώματα και την άρνησή των 30 Σπαρτιατών που επέμεναν να διανύσουν τα τελευταία 10 μέτρα όλοι μαζί, δεν κατέστη δυνατό να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, παρά τις πιέσεις και τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας πέταξαν τα στεφάνια τους στους αστυνομικούς.

Ο κόσμος είχε στραμμένα τα μάτια του στην οδό Σταδίου και ανέμενε με ανυπομονησία τους γενναίους Σπαρτιάτες, ενώ κλίμα συγκίνησης και χαράς επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας.

«Ύστερα από τρεις ημέρες και 240 χλμ πορείας, ήρθαμε εδώ για να σας αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά» είπαν στο μήνυμα τους, απευθυνόμενοι στο συγκεντρωμένο κόσμο, σημειώνοντας: «Σαν άγνωστοι στρατιώτες συναντιόμαστε και αγωνιζόμαστε καθημερινά και δεν θα φύγουμε αν δεν διασφαλίσουμε τη νομιμότητα του Συντάγματος. Με έμβλημα το ψηφιδωτό της αρπαγής της Ευρώπης, στέλνουμε παγκόσμιο μήνυμα προς τους αγανακτισμένους λαούς της Ευρώπης που αγωνίζονται για το αύριο της Ευρώπης».




Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος των 30 Σπαρτιατών, μιλώντας στον κόσμο, ευχαρίστησε την ελληνική αστυνομία, καθώς και την ελληνική ομάδα διάσωσης για τη βοήθεια που τους παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας τους. Εντύπωση προκάλεσε η αντίθεση τους σε υβριστικά συνθήματα του κόσμου για τη στάση της αστυνομίας, να τους απαγορεύσει την είσοδο στον προαύλιο χώρο της Βουλής. «Βγήκαμε στους δρόμους για να εκφράσουμε κάτι διαφορετικό» ήταν η απάντηση ενός εκ των Σπαρτιατών στις ιαχές του πλήθους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου