oaednews

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μιλάνε όλοι μιλάει και ο Στρος Καν:«Αντιμετωπίστε την ανεργία»


Να υιοθετήσουν πραγματιστικές πολιτικές, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία, ζήτησε από τα κράτη μέλη του ΔΝΤ, ο Ντομινίκ Στρος Καν.

«Θα πρέπει να υπάρχουν πάντοτε οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, κάτι σημαντικό, όταν παρατηρείται μισθολογική στασιμότητα» υποστήριξε, υπογραμμίζοντας την σημαντικότητα των κοινωνικών εταίρων.

«Δεν αρκεί από μόνη της η ανάπτυξη. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν καλοσχεδιασμένες πολιτικές για την απασχόληση, που σώζουν θέσεις εργασίας. Ας είμαστε πραγματιστές. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε το δίλημμα: ευελιξία ή ανελαστικότητα των αγορών της εργασίας. Θέλουμε αποτελεσματικές πολιτικές κατά της ανεργίας, όποια κι αν είναι η πολιτική που αυτές υλοποιούν, αλλά σώζουν εμπράκτως πολλές θέσεις εργασίας». 


«Σε όλον τον πλανήτη, σήμερα, 200 εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν απασχόληση, δηλαδή 30 εκατομμύρια περισσότεροι μετά το 2007», είπε τονίζοντας ότι σε πολλά κράτη (ανάμεσα σε αυτά και το δικό μας) το ποσοστό ανεργίας έχει σημειώσει επίπεδο ρεκόρ.

Τέλος, παραδέχτηκε ότι πολλές φορές οι μεταρρυθμίσεις του ΔΝΤ είναι επώδυνες, αλλά ο Οργανισμός λαμβάνει υπόψη και τα κοινωνικά προβλήματα, ενώ τόνισε ότι τα κοινωνικά επιδόματα είναι πρέποντα για τους ανέργους και κυρίως για την νεολαία και τους ανειδίκευτες εργάτες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου