oaednews

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ξάνθη: Κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ από Ρομά

Τα γραφεία του ΟΑΕΔ Ξάνθης κατέλαβαν χθες μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά της περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διακοπή του προγράμματος του οργανισμού, που αφορά την επιδότηση νέων επαγγελματιών Ρομ.


Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται ότι ενώ έκαναν δαπάνες για το εν λόγω πρόγραμμα, ελάχιστοι πρόλαβαν να πάρουν την πρώτη δόση του προγράμματος, πριν αυτό διακοπεί στις 13 Απριλίου του 2010.

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ που είχαν το τελευταίο διάστημα συνομιλίες με την κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση κι έτσι προχώρησαν σε κατάληψη του ΟΑΕΔ Ξάνθης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος, Σπύρος Μαζαράκης, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και ότι υπάρχει κατανόηση, αλλά είναι κάτι που χειρίζεται η κεντρική υπηρεσία χωρίς ο ίδιος να μπορεί να παρέμβει, παρά μόνο να ενημερώσει τον ΟΑΕΔ για το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ, Ηλίας Συμεών, δήλωσε ότι ζητάει την κατανόηση των συμπολιτών του για την αναστάτωση που προκλήθηκε, αλλά έκανε λόγο για το έσχατο μέσο πίεσης που έχουν οι ΡΟΜ που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της διακοπής του προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου