oaednews

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
(για την αφύπνιση του συνδικαλιστικού κινήματος)

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ!

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. το Μάρτιο του 2010, καταθέσαμε τις απόψεις μας σχετικά με τη διοργάνωση των εκδρομών από το Σύλλογο:
·        Ο προορισμός να επιλέγεται κατόπιν ερωτηματολογίου προς τους συναδέλφους
·        Να μπορούν να επιλέγονται και να επιδοτούνται περισσότεροι του ενός προορισμού, ανάλογα με τις προτιμήσεις και να μην επιδοτούνται συνεχώς τα ίδια άτομα
·        Κριτήριο για την επιδότηση και το ύψος του ποσού θα πρέπει να είναι η διάχυση του οφέλους σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη
·        Να επιλέγονται φθηνές τιμές, κατόπιν έρευνας και οικονομικών προσφορών, από διάφορα πρακτορεία

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση 4 ωρών (!) και με συνεχή εναλλαγή των αποφάσεων, κατόπιν επιμονής της ΄΄γνωστής παρέας΄΄, το Δ.Σ. αποφάσισε ότι από ένα συγκεκριμένο ποσό που έπρεπε να εκταμιευτεί, ένα μέρος  αυτού να επιδοτήσει την εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και το άλλο μια εκδρομή στο εσωτερικό, προκειμένου να ωφεληθούν περισσότερα μέλη.
Ένα ωραίο πρωινό ο Πρόεδρος και η Γραμματέας αποφάσισαν ότι θέλουν να πάνε στο καρναβάλι της Βενετίας και αφού όρισαν μια φθηνή τιμή (!), αποφάσισαν να επιδοτηθεί η εκδρομή με 170 ευρώ και πραξικοματικά κυκλοφόρησαν σχετική ανακοίνωση. Με δήλωση του Προέδρου, σε μέλος του Οργάνου που  έθεσε θέμα σύγκλισης του Δ.Σ., αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;

Σε μια περίοδο όπου πέρα από τα γενικότερα οικονομικά θέματα, που δεν εξαρτώνται μόνον από εμάς, ενώ το Δ.Σ. θα έπρεπε να ασχολείται με την έλλειψη προσωπικού, τις συνθήκες εργασίας στις Υπηρεσίες, τις σχέσεις με τους ανέργους, την αύξηση των ελέγχων από 12 σε 16, την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας κ.α., το Προεδρείο ΄΄αλλού ρεμβάζει΄΄.
Σε μια περίοδο όπου ο συνδικαλισμός βάλλεται, θα πρέπει να διαφυλάξουμε τις συλλογικές δημοκρατικές λειτουργίες και αποφάσεις και το συνδικαλιστικό ήθος και όχι να τα καταστρατηγούμε δημιουργώντας ερωτηματικά για  προσωπικά κίνητρα.
Σε μια περίοδο που τα παιδιά των συναδέλφων δεν πήραν έστω και αυτήν την ΄΄εθιμική επιταγή΄΄ , είναι πρόκληση το Προεδρείο να προκαλεί το κοινό αίσθημα των συναδέλφων.

Επειδή η κατρακύλα κάπου πρέπει να σταματήσει, το μόνο που έχει να κάνει το Δ.Σ. είναι να προκηρύξει την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τα θέματα που μας απασχολούν και για τον τρόπο λειτουργίας όχι μόνο του Δ.Σ., αλλά του Συλλόγου συνολικότερα.

Όσον μας αφορά, ανάλογα με τις αποφάσεις, θα καθορίσουμε τη συμμετοχή μας ή μη καθώς και τον τρόπο συμμετοχής μας στο Δ.Σ., αλλά και τις δράσεις και παρεμβάσεις μας στο Σύλλογο γενικότερα.


3 σχόλια:

  1. Για τη γνωστή παρέα θέλουμε ονόματα ! τι δηλαδή κάνει η γνωστή παρέα? πάει εκδρομές τσάμπα? Και αν ναι γιατί δεν αντιδράτε επίσημα με ονόματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ela re paidia , ti kanei niaoy niaoy sta keramidia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι κάνει νιάου νιάου αλλά ονοματάκια και στοιχεία δε λέμε...Μ αυτά και μ αυτά βρίζει και φτύνει ο κόσμος πολιτικούς-συνδικαλιστές κλπ κλπ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή