oaednews

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ Π.Ε.Υ.



1971

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ

ΤΗΛ. 9989.646 – FAX 9942714

Α Θ Η Ν Α

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2010

Α.Π.123

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά το αίτημα της Ομοσπονδίας προς την Διοίκηση του Οργανισμού για την επιχορήγηση των συλλόγων, με ποσά κατά το ήμισυ από το προηγούμενο έτος που αφορά δώρα και εκδηλώσεις για τα παιδιά των συναδέλφων όπως γίνεται κάθε χρόνο, καθώς επίσης και με ταυτόχρονη έντονη πίεση από το Προεδρείο του Συλλόγου μας, το αίτημα αυτό απορρίφθηκε εξ ολοκλήρου για φέτος από το Διοικητή, ο οποίος επικαλέστηκε δυσχερείς οικονομικές συνθήκες!

Συνάδελφοι πραγματικά αισθανόμαστε ντροπή και λύπη για αυτήν την εξέλιξη που γίνεται για πρώτη φορά στον Οργανισμό μας, ιδίως αυτό το διάστημα που διανύουμε με την οικονομική κρίση που έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των αποδοχών μας!



38 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ! ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ ΑΣΦΑΛΩΣ. Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΟΙΠΟΝ. ΣΥΜΦΩΝΟΎΜΕ. ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΜΕ ΜΕΊΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ 550 ΤΡΟΧΗΛΑΤΑ!!! ΚΑΘΊΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ......ΤΡΟΧΗΛΑΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ....ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφε Μακράκη, τα σχόλια για το δώρο γιατί τα βάζεις σε δύο θεματικές; Και εδώ και στην από κάτω; Μη σου ματιάσουμε το Διοικητή για τη χουβαρντοσύνη του;;; Τα λεφτά δεν είναι ξένα. Είναι δικά μας. Εμείς τα δουλεύουμε. Εμείς κρατάμε τον ΟΑΕΔ ζωντανό. Όχι αυτοί που κάθονται πάνω στα τροχήλατα καθίσματά τους και τροχοπεδούν κάθε μας ανάγκη, μικρή ή μεγάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αύριο θα πάρω τον πεντάχρονο γιο μου και θα πάω στο Διοικητή να του δώσει ένα από τα τροχήλατα για δώρο. Και θα του δείξω τον κύριο που μέχρι και τον Άγιο Βασίλη έστειλε στην ουρά για κάρτα ανεργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παραμονή Πρωτοχρονιάς όλα τα ΟΑΕΔοπαιδάκια ραντεβού στη Διοίκηση να ψάλουνε τα κάλαντα στο Διοικητή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΡΟΧΗΛΑΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΝΑΤΕ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΠΟΠΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ; ΑΜΑ ΔΕ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΑΡΙΑ, ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ. ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΧΗΛΑΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ; ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ; Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΧΗΛΑΤΟ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. diladi na ti xehasoume ti doroepitagi; oristiko; pavla k teleia;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΠΩΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΑ ΤΡΟΧΗΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να με συγχωρείται συνάδελφοι, αλλά βρίσκω ιδιαιτέρως συνετή και ταυτόχρονα γενναία την απόφαση του Διοικητή. Η δωροεπιταγή είναι η κάλυψη μιας προσωρινής επίπλαστης ανάγκης. Η διαχείριση όμως του δημοσίου χρήματος με φειδώ και εγκράτεια είναι μια πολύτιμη επιλογή που πρέπει να μας γίνει συνήθεια. θα ήταν εύκολο να μας πουλήσει γενναιοδωρία και να πούμε όλοι μπράβο, όμως σκέφτηκε κανείς ότι τα λεφτά αυτά είναι τα οδοιπορικά ενός έτους κάποιων από εμάς; Προσωπικά θα το θεωρούσα σκανδαλώδες από τη μια να μην ανανεώνονται συμβάσεις εργασίας και από την άλλη να μοιράζουμε λεφτά για δώρα. Και μη μου πει κανείς ότι θα στερήσει το παιδί του από το πρωτοχρονιάτικο δώρο, γιατί απλώς δεν θα το πιστέψω. Επιτέλους, ας σοβαρευτούμε λίγο και ας συνειδητοποιήσουμε ότι το πανηγύρι τελείωσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΩΝ 3.07μμ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥΣ! ΚΑΚΟΜΑΘΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΚΟΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ. ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ.ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΡΑ.ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι καλος διοικητης που εκοψε τις δωροεπιταγες απο τα παιδια!!! Μπραβο του , να μας κοψει και το μισθο, αφου οι ανεργοι δεν εχουν χρηματα!!!! Τροχηλατα καθισματα να αγορασει ! Αυτα χρειαζομαστε σε καιρους κρισης! Αυτα θα μας οδηγησουν σε εξοδο απο την κριση, τροχηλατωντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ! ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; Η ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΑΕΔ; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΥ. ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΡΟΧΗΛΑΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΛΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΙΥΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ υποκριτικό μου φαίνεται όλο αυτό με τα δωράκια των παιδιών. Δηλάδή θα έπεφτε έξω ο προυπολογισμός; Δεν ξέρω πια τι να πω! Και μ ανησυχεί κυρίως το ότι κάποιοι έχουν τσιμπήσει και επικρτοτούν. Ρε, μπας και μας ψεκάζουν τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. re ferte ta dorakia ton paidion ki afiste tis vlakeies, me rodakia i oxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ. ΔΙΑΒΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ Η ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΑΓΚΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΗΛΑΤΑ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με ξένα λεφτά όλοι κάνουν τους τσάμπα μάγκες. Τώρα μας το παίζει εγκρατής, αλλά για ερμάρια και τροχήλατα δίνει. Είναι θέμα προτεραιοτήτων λοιπόν και ας το καταλάβουμε ότι τα παιδάκια μας είναι η τελευταία τους προτεραιότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΝΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού προκειμένου να προβεί στην ανάδειξη αναδόχου με πρόχειρο διαγωνισμό και κριτήριο κατακύρωσης την Χαμηλότερη τιμή για την «Προμήθεια (550) καθισμάτων τροχήλατων με μπράτσο και χωρίς μπράτσο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μας έκαναν τη ζωή ... τροχήλατο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπορεί να μην πάρουμε δωροεπιταγές, αλλά τουλάχιστον έχουμε ρίξει το γέλιο της αρκούδας με αυτά που διαβάζουμε. Να στε καλά βρε παιδιά. Και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητοί,

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ τις εξελίξεις στο καίριο και επίκαιρο πρόβλημά σας και έχω να σας αντιπροτείνω μια λύση. Θα μπορούσα να αναλάβω εξ ολοκλήρου να φέρω στα παιδιά σας τα δώρα, καθότι έχω την απαιτούμενη τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία. Επειδή, όμως, πλέον με προσλαμβάνουν υπό δοκιμή για λίγες μέρες και μετά με απολύουν –αφού έχω κάνει τη δουλειά τους- , επειδή ως συνταξιούχο θεώρησαν ότι δεν έχω συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα και μου έκοψαν τη σύνταξη, επειδή ο εργοδότης μου δεν προχωράει έστω σε σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης γιατί περιμένει εντολή εξ Άνωθεν, επιθυμώ σε αντάλλαγμα της προσφοράς μου να με εγγράψετε στο μητρώο ανέργων, γιατί όπως πληροφορήθηκα λίαν συντόμως θα είναι το πιο δημοφιλές ρουσφέτι.

    Υ.Γ. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστή δυνατό θα μπορούσαμε να επαναδιαπραγματευτούμε την σύμβαση έργου με αντάλλαγμα ένα τροχήλατο κάθισμα, με μπράτσο βεβαίως.

    Με πατρικές ευχές
    Άγιος Βασίλειος εκ Καισαρείας ορμώμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι εργαζόμενοι απαιτούν μισθό δεν ζητιανεύουν δώρα.

    Η Ένωση γκρινιάζει για τα δώρα διότι τα διαχειρίζεται η ίδια και με το κόψιμό τους χάνει ένα μέρος από την "εξουσία" της.

    Λεφτά όμως υπάρχουν! Ως χώρα δανειστήκαμε 110 δις και ως ΟΑΕΔ ξοδεύουμε 2,7 δις (όπως καμαρώνει ο Διοικητής) για να επιδοτούμε τους εργοδότες.

    Επομένως, όπως προαναφέρθηκε, είναι θέμα προτεραιοτήτων. Με ποια κριτήρια θα γίνει η μοιρασιά.

    Πάντως, το να συγκρίνουμε την προμήθεια εξοπλισμού (δηλαδή την κάλυψη μιας υπηρεσιακής ανάγκης) με ένα δώρο προς τους υπαλλήλους είναι ατελέσφορο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

    Όσο για τους πρόθυμους που θα έδιναν και το μισθό τους ακόμα για να σωθεί η χώρα ας έχουν υπόψη τους ότι δεν διοριστήκαμε όλοι με μέσο, δεν υποαπασχολούμαστε όλοι μας συστηματικά για χρόνια, δεν έχουμε όλοι μας λάβει πλήθος διευκολύνσεων, χρηματικών και μη, (συνήθως ημιπαράνομων) από τις κατά καιρούς Διοικήσεις. Κοινώς, ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Όσοι τα έφαγαν και τώρα αισθάνονται τύψεις ας δώσουν τον οβολό τους στο λογαριασμό για την εξόφληση του δημόσιου χρέους. Τους μισθούς μας όμως να τους αφήσουν ήσυχους!!

    Υ.Γ. Αλήθεια, γιατί δώρα στα παιδιά των υπαλλήλων και όχι δώρα στους ίδιους τους υπαλλήλους? Υπάρχουν και συνάδελφοι που δεν έχουν παιδιά. Γι΄αυτούς δεν υπάρχουν γιορτές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλυψη υπηρειακης αναγκης τα τροχηλατα με η χωρις μπρατσο? Μας τρελανες συναδελφε! Ζητιανια τα καθιρωμενα εδω και χρονια δωρα? Μας κουφανες! Απο που τα ζητιανευουμε δηλαδη? Απο το μισθο του διοικητη! Ελεος!μαλλον συναδελφε , περιμενεις και εσυ τροχηλατο! Δηλαδη θες να πεις οτι ξαφνικα διαπιστωθηκε οτι 550 εργαζομενοι , ειναι ορθιοι , δεν εχουν καρεκλα! Ελεος !! Αυτο σε τετοιους καιρους ειναι σκανδαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ειναι θεμα προταιρεοτητων , οπως λες , τροχηλατα καθισματα παιρνεις αφου εχεις λυση αλλες βασικες αναγκες, αλλα βεβαια γιατους τροχηλατες ειναι λυμενες οι αλλες αναγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΦΙΛΕ ΤΩΝ 7.56 ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ : ΧΑΛΑΡΩΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γενικά, η προμήθεια εξοπλισμού είναι προφανές ότι εντάσσεται στις υπηρεσιακές ανάγκες. Το αν τώρα πρόκειται για πραγματική και επείγουσα ανάγκη ή αν υπάρχουν άλλες σημαντικότερες υπηρεσιακές προτεραιότητες είναι ξεχωριστό ζήτημα.

    Το οποίο αφορά μεν τη Διοίκηση αλλά κυρίως τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που εισηγήθηκαν την αγορά των καθισμάτων. Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι από μόνος του ο διοικητής σκέφτηκε: πώς να ξοδέψω κάποια χρήματα? ας πάρω μερικές καρέκλες... Ούτε φυσικά υπάρχουν συνάδελφοι που να είναι όρθιοι. Υπάρχουν, όμως, συνάδελφοι με χαλασμένες, παλιές καρέκλες που είχαν ζητήσει αντικατάσταση και έγινε μια συγκεντρωτική παραγγελία.

    Επίσης, δεν πρέπει να συγχέουμε μη θεσμοθετημένες παροχές σε μερίδα υπαλλήλων οι οποίες χορηγούνται χαριστικά χωρίς να αντιπροσωπεύουν αντάλλαγμα για την παροχή εργασίας με υπηρεσιακές ανάγκες.

    Ούτε, επίσης, να συγχέουμε τέτοιου είδους δώρα με τις νόμιμες δεδουλευμένες αποδοχές μας των οποίων οι περικοπές μας έχουν κοστίσει πολύ περισσότερο από τα όποια δώρα. Κατά κανόνα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν από τους εργοδότες τους μισθό για τη δουλειά τους, όχι δώρα για τα παιδιά τους.

    Επομένως, μάλλον δυσανάλογη είναι η αντίδραση της ΠΕΥ σε σχέση με το πραγματικό γεγονός. Δηλαδή όταν μειώθηκαν οι μισθοί μας σε ποια δυναμική διαμαρτυρία προέβη? Αναλογικά θα έπρεπε να είχε γίνει χαμός (βλέπε πχ ΟΑΣΑ). Επίσης, πόσο προσπάθησε για να μην υπαχθούν οι έλεγχοι στη μείωση του 20%? Δεδομένου ότι δεν πρόκειται για επίδομα με τη συνήθη έννοια του όρου (καθολική παροχή χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς) αλλά για αποζημίωση που δίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε μερίδα υπαλλήλων που τις πληρούν για την παροχή πραγματικής εργασίας εκτός ωραρίου δεν ήταν καθόλου αυτονόητη η συμπερίληψη των ελέγχων στις μειώσεις. Μου φαίνεται, λοιπόν, ότι διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο...

    Υ.Γ. Τι φοβερό είπα συνάδελφε των 12.31? Ό,τι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί? Δεν αντιλέγω βέβαια πως οι χαλαροί μάλλον την περνάνε καλύτερα. Το παλεύω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ Η ΟΧΙ;ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ.ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΙΣΘΟ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΦΕΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!
    ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΕΚΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γενικά, η πολιτική του διαίρει και βασίλευε έχει πέραση!
    Κατά τον συγγραφέα (6:26μμ) είναι υπηρεσιακή ανάγκη η προμήθεια εξοπλισμού, αλλά την ευθύνη την έχουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες που το σκέφτηκαν, γιατί ο διοικητής από μόνος του δε νομίζω να πιστεύετε ότι σκέφτεται τις υπηρεσιακές ανάγκες!!!
    Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι στην παροχή εργασίας με υπηρεσιακές ανάγκες (;) προβλέπεται(;) χορήγηση ανταλλάγματος!!!
    Ακόμα δεν κατάλαβα ποιος συγχέει τις περικοπές των μισθών με την περικοπή των δώρων, γιατί μέχρι τώρα η μόνη σύγχυση που μου έχει προκληθεί είναι από τα όσα διαβάζω και συγχύζομαι.
    Και βέβαια η απόπειρα να στραφούν οι μη έχοντες τέκνα υπάλληλοι εναντίον των γονέων συναδέλφων και το αντίθετο, μου θυμίζει την προσπάθεια να στραφούν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.
    Έχετε τις κεραίες σας ανοικτές! Η υπόγεια προπαγάνδα δεν θα περάσει...
    Συνάδελφε διαχειριστή ήρθε ο καιρός για λογοκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΡΕ ΣΥ ΜΑΚΡΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ;
    ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ:
    1) ΔΙΑΛΕΞΤΕ : Α) ΤΡΟΧΗΛΑΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ Β) ΔΩΡΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
    2) ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ Α) ΣΟΒΑΡΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ Β)ΛΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥΛΙΑ
    3) Α) ΤΡΟΧΗΛΑΤΟ ΜΕ ΜΠΡΑΤΣΟ; Β) ΤΡΟΧΗΛΑΤΟ ΣΚΕΤΟ;
    4) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΛΠ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Α) Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ; Β) Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. δηλαδη εισηγηθηκαν 550 τροχηλατα στο διοικητη και αυτος ειπε οκ , απλα να ειναι και με μπρατσο και χωρις! και αληθεια απο που προεκυψε το 550 ! οι υπηρεσιες κπα τοπικες κλπ , δεν ρωτηθηκαν μηπως χαλασε κανενα τροχηλατο! Δηλαδη και τα 550 θα πανε στους τροχηλατους, στοχευμενους , υπαλληλους! Οι περισσοτερες υπηρεσιες δεν εχουν τηλεφωνικο κεντρο(κπα αθηνων) ετσι ωστε να ειναι ευκολοτερα τα πραγματ για υπαλληλος και διοικουμενους , το που θα βαλουμε τον π.....μας μας μαρανε! Ελεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΙΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ax kai vax...ka8e fora ta idia....oi men na sou lene kane paidia kai oi den twra pou ta ekanes trexa monos sou...perisi piga to paidi mou ston paidiko sta8mo na tin grapsw kai mou lene...a!!exeis megalo eisodima an!minoun adeies 8eseis tote to sizitame..kai aporw kai xiste me filoi mou tin dwroepitagi pou dinoun 8a perimenoume?anti na kanoun paidikous sta8mous kai kaliteri paidia 8a psaxnomaste gia tin epixorigisi tou oaed?kai entaxi pes oti einai kati gia ta paidia,pios exei tin dinami na plirwnei idiotiko sta8mo?egw pantws oxi....exw arxisei tosa xronia pou douleyw se ayton ton organismo(giati einai organismos kai as lene oti 8eloun oi alloi)na lew ka8e xrono,kane ypomoni ka8e xronia 8a einai kaliteri apo tin proigoumeni..exei kourastei o kosmos na perimenei ena kalitero ayrio....8elei epitelous na dei na ginontai erga kai oxi troikes kai mpourdes...den me apasxolei pleon pios einai stin exousia..me apasxolei to paidi mou na mporesei na ma8ei swsta gramata kai na mporei na epifiosei se ena kosmo diskolo gemato arpaktika etoima na se katasparaxoun..oxi i epitagi tou ka8e diikiti tou oaed...
    filika enas sinadelfos apo tous pollous...
    (me ari8mo opws kai oi ypolipoi mias kai ta onomata mas exoun arxisei kai xanonte mesa ston lomfirin9o tis ilekronikis mas epoxis....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή