oaednews

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

"Υπάρχει κίνδυνος οι Βρυξέλλες να μας ζητήσουν πίσω 300 εκτ. ευρώ"


Το ενδεχόμενο να αναγκαστούμε να επιστρέψουμε το φερόμενο ως αδιάθετο ποσό των 300 εκατ. ευρώ στην Ε.Ε, άφησε ανοιχτό, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.
Με βάση την κοινοτική νομοθεσία, όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, το υπουργείο Εργασίας έχει διαθέσιμα τρία δισ. ευρώ μέχρι σήμερα για δράσεις του ΟΑΕΔ , ενώ στην Ε.Ε. έχουν καταγραφεί δαπάνες τριών εκατομμυρίων ευρώ και θα πρέπει -εφόσον δηλωθεί αδυναμία αξιοποίησης- να επιστραφεί το 10% των χρημάτων.
"Ενδέχεται να χάσουμε 300 εκατ. ευρώ, επειδή τα προηγούμενα τρία χρόνια δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει", τόνισε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι "θα πρέπει να γίνουν αναλυτικά σχέδια δράσης και αυτά που δεν έγιναν τα τρία τελευταία χρόνια, πρέπει να γίνει σε 20 ημέρες".
Ταυτόχρονα ο διοικητής του ΟΑΕΔ σημείωσε ότι "ο Οργανισμός είναι στη χειρότερη κατάσταση, καθώς έγιναν δαπάνες για προγράμματα, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι" και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα προγράμματα stage, που μόνο για τον Δεκέμβριο κόστισαν 15 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με την ανεργία και τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για την έκρηξη της ανεργίας στο 1.000.000, ο Ηλ. Κικίλιας τόνισε ότι "δεν υπήρξε πρόνοια και σχεδιασμός για την αυξημένη ανεργία". "Τα επιδόματα ανεργίας πηγαίνουν κανονικά σε 260.000 ανέργους και ανέρχονται σε 150 εκατ. ευρώ το μήνα. Με μεγάλο αγώνα δίνονται αυτά τα χρήματα", κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΑΤΙΝΑ άφησε το ακόλουθο σχόλιο που διεγράφη κατά λάθος:

    "ε ρε δούλεμα που πέφτει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή