oaednews

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Κουπόνια εσωτερικού τουρισμού σε όλους τους πολίτες της δίνει η κυβέρνηση της Σλοβενίας

Σε μία ακόμα πρωτοφανή κίνηση προχωράει η κυβέρνηση της Σλοβενίας, που ήταν την περασμένη εβδομάδα η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ανακήρυξε το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού στην επικράτειά της, ανακοινώνοντας πως θα δώσει κουπόνι 200 ευρώ και στα δύο εκατομμύρια των πολιτών της, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τουριστικές εγκαταστάσεις της χώρας έως το τέλος του έτους. Επιδοτήσεις και για όσους βρεθούν προσωρινά εκτός εργασίας.
Ένα πακέτο 345 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε την Τετάρτη η σλοβενική κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την παροχή κουπονιών (vouchers) για τον τουρισμό των Σλοβένων πολιτών εντός της χώρας, με σκοπό, με βάση τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομίας, Ζντράβκο Ποτσέσεκ, την ενίσχυση του τουριστικού τομέα, ο οποίος κατά ποσοστό άνω του 70% βασιζόταν μέχρι σήμερα στους αλλοδαπούς τουρίστες, και αποτελεί το 12% του ΑΕΠ της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως κάθε ενήλικας θα λάβει κουπόνι των 200 ευρώ, ενώ τα παιδιά έως 18 ετών θα λάβουν κουπόνι αξίας 50 ευρώ. Τα κουπόνια αφορούν διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της χώρας έως το τέλος του 2020, την ώρα που ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια, ενώ τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν και τα μεγάλα ξενοδοχεία.
«Με τα διατάγματα θέλουμε να ξαναρχίσουμε τον τουρισμό» δήλωσε ακόμα ο Σλοβένος ΥΠΟΙΚ, και υπογράμμισε με νόημα πως «θα δώσουμε στις τουριστικές επιχειρήσεις ένα καλάμι ψαρέματος, ενώ θα πρέπει να ψαρέψουν μόνοι τους».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και επιδοτήσεις για όσους είναι προσωρινά εκτός εργασίας, καθώς και για εκείνους των οποίων οι ώρες εργασίας μειώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου