oaednews

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Μειώνονται οι μισθοί με την αύξηση της παρακράτησης έως και 185%



 
  • Αντιμέτωποι με νέες εισοδηματικές απώλειες βρίσκονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να «ψαλιδίζονται» ακόμη περισσότερο εξαιτίας της αύξησης της παρακράτησης φόρου λόγω της εφαρμογής της νέας φορολογικής κλίμακας που θεσπίζεται με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Σωτήρης Χατζηγάκης «Η σφαγή των "αμνών-εργαζομένων και υπαλλήλων"»

Για τη συντονισμένη επιχείρηση κατεδάφισης του κράτους, με τις αθρόες και αντισυνταγματικές απολύσεις υπαλλήλων, δεν φταίει, βέβαια, μόνον η τρόικα, η οποία απλά «εκτελεί» μια συγκεκριμένη πολιτική... και ανθρώπους. Η πραγματικότητα είναι πως η πολιτική αυτή επιβάλλεται από το παγκόσμιο «νεοφιλελεύθερο» σύστημα, το οποίο επιδιώκει την πλήρη κατεδάφιση του κράτους (παράδειγμα οι «σύγχρονοι» νόμοι για τα εργασιακά και οι απολύσεις στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση).

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΥΣΑ ΕΦΑΠΑΞ


27,2 εκατ. θα κοστίσει στο Δημόσιο η αποχώρηση μόλις 170 υπαλλήλων της Βουλής

Η άρον άρον φυγή -κυρίως υψηλόβαθμων- κοινοβουλευτικών υπαλλήλων εξηγείται εύκολα, αφού με τα τωρινά δεδομένα οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δικαιούνται και θα λάβουν διπλό εφάπαξ, το ένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως το λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και το άλλο από το ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ).

Καταρρέει η απασχόληση

Οι εργαζόμενοι υστερούν κατά ένα εκατομμύριο από τους μη απασχολούμενους
Εικόνα κραχ στην απασχόληση δείχνουν τα στοιχεία για την ανεργία. Από την εκτόξευση της ανεργίας στο 25,7% τον Σεπτέμβριο και τη διόγκωση του αριθμού των ανέργων σε περισσότερους από 1.260.000 ανθρώπους, προκύπτει ότι σήμερα ένας εν ενεργεία εργαζόμενος (στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα) «συντηρεί» με το προϊόν της εργασίας του (μειωμένος μισθός, κατάργηση επιδομάτων) περισσότερο από 1 (περίπου 1,5) μη απασχολούμενο πολίτη.

Προσωρινή απασχόληση: μια νομική Αποκάλυψη


Αναδημοσίευση από τον Φοιτητικό Παλμογράφο

Του Στέλιου Τσεβά
Κι αν ακόμα η νομική σας φαίνεται αποστεωμένη, το παρακάτω κείμενο αξίζει να το διαβάσετε -ειδικά αν είστε νέοι, άνεργοι ή εργαζόμενοι- μόνο και μόνο για να σας αποκαλύψει μια φορά η επιστήμη αυτή κάτι που η δημοσιογραφία κι η πολιτική κρύβουν. Τι είναι λοιπόν η προσωρινή απασχόληση; Πως θα επηρεάσει την ζωή σας και πως μπορεί να μεταβάλει τη σημερινή μορφή της κοινωνίας;

Ζίγκμουντ Μπάουμαν «Ας ανοίξουν τα φτερά της πεταλούδας»

Ιδέες παλιές και νέες Από τον Θανάση Γιαλκέτση

Ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν γεννήθηκε το 1925 στο Πόζναμ της Πολωνίας από Εβραίους γονείς. Είναι ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στα Πανεπιστήμια του Λιντς και της Βαρσοβίας και ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της σύγχρονης κοινωνίας. Το ακόλουθο κείμενό του δημοσιεύτηκε στην ιταλική περιοδική επιθεώρηση Vita e Pensiero.

Το μέλλον της εργασίας ανήκει στους νέους με γνώσεις...

γράφει ο Πάνος Τσαγκαράκης

Ειδικά για τη χώρα μας, όπου αντιμετωπίζουμε επιπλέον και το πρόβλημα της μετακίνησης όλο και περισσότερο εξειδικευμένων εργαζομένων και πτυχιούχων προς άλλες δυτικές χώρες, ενώ η ανεργία και η υποαπασχόληση αυξάνονται αλματωδώς με τη γήρανση του πληθυσμού και ιδιαίτερα των εργαζομένων υψηλών προσόντων, να προβάλει απειλητικά, οι παρακάτω παρατηρήσεις πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από το κράτος και να αρχίσουν να γίνονται γρήγορα οι αναγκαίες προσαρμογές.

Ερωτήματα απο την αποφαση για μεταφορά 150 εκ euro στον ΟΑΕΔ


Απόφαση Δ.Σ ΟΑΕΔ για μεταφορά 150 εκ. € από τον λογαριασμό ΟΕΚ-ΟΕΕ στην πληρωμή υποχρεώσεων ΟΑΕΔ





Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου το Δ.Σ του ΟΑΕΔ αποφάσισε την μεταφορά 150.000.000 € από τον λογαριασμό των ΟΕΚ-ΟΕΕ σε λογαριασμό του ΟΑΕΔ , έτσι ώστε o ΟΑΕΔ να μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.