oaednews

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Από το 37΄ και μετά στην Πρωινή Ζώνη στην ΕΡΤ, για το ΟΠΣ

Από την σημερινή κατάληψη στον ΟΑΕΔ

http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/13dek2016-proini-zoni/



Τι απαντά η Διοίκηση για τα προβλήματα στο ΟΠΣ

Αθήνα, 13 ∆εκεµβρίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 O ΟΑΕ∆ ενηµερώνει ότι η ταυτόχρονη έναρξη δύο προγραµµάτων του και η επακόλουθη απόπειρα σύνδεσης µεγάλου αριθµού χρηστών, έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στην ανταπόκριση του Ολοκληρωµένου Πληροφοριακού Συστήµατος (ΟΠΣ), λόγω υπερφόρτωσής του.

Ξενοδοχουπάλληλοι για ΟΑΕΔ

Για τακτικό black out στο σύστημα του ΟΑΕΔ κάνουν λόγο οι ξενοδοχουπάλληλοι του Νομού Ηρακλείου που με ανακοίνωσή τους καταγγέλουν ότι και φέτος, το σύστημα πληρωμής κατέρρευσε με αποτέλεσμα πολλοί άνεργοι  να κινδυνεύουν να μην πληρωθούν το επίδομα ανεργίας και το Δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται στις 16 του Δεκέμβρη. 
Αναλυτικά στην ανακοίνωση των ξενοδοχουπαλλήλων αναφέρονται τα εξής:
Κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ για πολλοστή φορά φέτος με αποτέλεσμα οι άνεργοι να κινδυνεύουν να μην πληρωθούν το επίδομα ανεργίας και το Δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται στις 16 του Δεκέμβρη, ημερομηνία που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ότι θα πληρωθούν οι άνεργοι.
Για να πληρωθούν οι άνεργοι μας όμως και τα διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ, πρέπει να λειτουργεί το Ηλεκτρονικό σύστημα, κάτι που δεν γίνεται και υπεύθυνοι αποκλειστικά για αυτό είναι η Διοίκηση του ΟΑΕΔ και όχι οι εργαζόμενοι.
Η διοίκηση του ΟΑΕΔ ενώ γνωρίζει το πρόβλημα με το σύστημα δεν κάνει τίποτα για να το λύσει

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Ομόνοια πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι του Οργανισμού που διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που καταγράφονται στα πληροφοριακά συστήματα των υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τους ίδιους, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο κεντρικό σύστημα, παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ανέργων. Παράλληλα οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ διαμαρτύρονται και για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Οργανισμού.