oaednews

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Πεπαλαιωμένες κομματικές πρακτικές, που υποτάσσουν τη λειτουργία του κράτους σε έναν κομματικό μικρόκοσμο

Συνάδελφοι,

                                                                                                                         
Εν μέσω πανδημίας, μια ακόμη μετακίνηση πραγματοποιήθηκε με απόφαση Διοικητή, αυτή τη φορά από το ΚΠΑ2 Πλατείας Αττικής προς τη Γραμματεία Διοικητή. Το κωμικοτραγικό της ιστορίας είναι ότι η μετακίνηση αυτή είναι η τρίτη που γίνεται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία  προς τη Διοίκηση του Οργανισμού, καταδεικνύοντας πρακτικές που προσβάλλουν την εικόνα της  Δημόσιας Διοίκησης. Αντί της ενίσχυσης των Υπηρεσιών πρώτης γραμμής  με προσωπικό, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την περαιτέρω υποστελέχωσή τους, για να εξυπηρετηθούν γνωστές και πεπαλαιωμένες κομματικές πρακτικές, που υποτάσσουν τη λειτουργία του κράτους σε έναν κομματικό μικρόκοσμο.

Προτείνουμε λοιπόν στη Διοίκηση του Οργανισμού με μία ανοικτή ανακοίνωση προς τους συναλλασσόμενους, να τους καλεί να απευθύνουν τα παράπονά τους- για τις καθυστερήσεις που θα προκύψουν στην εξυπηρέτησή τους- σε αυτήν και όχι στους συναδέλφους.
Ζητούμε από τον Διοικητή να ανακαλέσει αμέσως αυτού του είδους τις μετακινήσεις που δυσχεραίνουν το έργο που επιτελείται καθημερινά στα ΚΠΑ. Τα ΚΠΑ, άλλωστε, αποτελούν την καρδιά και τον καθρέπτη του Οργανισμού στην κοινωνία! Η επιβράβευση των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ δεν μπορεί να γίνεται με όρους επικοινωνιακούς, αλλά πρέπει πάνω απ΄ όλα να βασίζεται στον έμπρακτο σεβασμό του αναντίρρητα πολύ δύσκολου έργου τους.
Παρότι αναγνωρίζουμε ότι οι συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας είναι εξαιρετικά δύσκολες, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα αντισταθούμε παντοιοτρόπως σε κάθε πρακτική που δυσκολεύει την εργασιακή μας καθημερινότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου