oaednews

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Προχωρά το σχέδιο για την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η 7η προγραμματισμένη Διευρυμένη Διοικούσα Επιτροπή του Προγράμματος για τον «Επαναπροσδιορισμό του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ», υπό τη Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού κ. Μαρία Καραμεσίνη με την συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μελών της Τεχνικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπων των Υπουργείων Εργασίας, Παιδείας και τριών εμπειρογνωμόνων.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ με τις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης της Μεγάλης Βρετανίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στόχο έχει τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του Οργανισμού προς τους πολίτες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κ. Καραμεσίνη παρουσίασε τις ακόλουθες προτεραιότητες που θέτει η νέα Διοίκηση, με στόχο να γίνει ο ΟΑΕΔ ένας υποδειγματικός δημόσιος φορέας απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

•Αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ με στόχο τη διεύρυνση και βελτίωση των υπηρεσιών του.

•Ενδυνάμωση του ΟΑΕΔ με προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού.

•Ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΕΔ μέσα από τη βελτίωση της ικανότητας σχεδιασμού, υλοποίησης, διαχείρισης και αξιολόγησης των προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

•Δημιουργία νέου εργασιακού κλίματος και κινήτρων για την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων του Οργανισμού στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης και ενδυνάμωσης του ΟΑΕΔ.

Της Διευρυμένης Διοικούσας προηγήθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 εσωτερικό τεχνικό σεμινάριο στον ΟΑΕΔ, με τη συμμετοχή διευθυντών, στελεχών του Οργανισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμπειρογνωμόνων. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η διερεύνηση των οργανωτικών μοντέλων και μοντέλων διοίκησης των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης άλλων κρατών - μελών της Ε.Ε., καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, αναφορικά με τη μέθοδο κατηγοριοποίησης των ανέργων, ανάλογα με τις δυσκολίες ένταξής τους στην αγορά εργασίας, ώστε να επιτυγχάνεται η διαφοροποιημένη αντιμετώπισή τους από τους εργασιακούς συμβούλους.


Επιμέλεια: X.M, από zougla.gr

5 σχόλια:

  1. Καλά αυτά και λίγο-πολύ γνωστά.
    Περιμένουμε όμως απο την Ομοσπονδία να μας απαντήσει στο κάτωθι σημαντικό και χειροπιαστό ερώτημα.
    Με πια Νομοθετική Διάταξη απαγορεύεται στους υπαλλήλους-ελεγκτές του ΟΑΕΔ για τις μετακινήσεις των εξωτερικών ελέγχων που πραγματοποιούν να μην εκδίδονται εντολές μετακίνησης και καταβολή οδοιπορικών εξόδων??
    Ως γνωστό η αποζημίωση που μας καταβάλλεται, χορηγείτε για την αμοιβή της πρόσθετης εργασίας που υποβαλλόμαστε και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την κάλυψη οδοιπορικών εξόδων μας και για αυτό το λόγο άλλωστε φορολογείτε στο σύνολό της ως καθαρό εισόδημα.
    Σε αντίθεση μάλιστα με τους συναδέλφους μας μηχανικούς, που στα εκτός έδρας τους και μάλιστα εντός ωραρίου τους καταβάλλονται τα κάτωθι: ημερήσια αποζημίωση 50ευρω ,πλήρης καταβολή οδοιπορικών εξόδων και επιπρόσθετα όλα τα ανωτέρω πλήρως αφορολόγητα.
    Περιμένουμε άμεση απάντηση απο την Ομοσπονδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον θα ήταν καλύτερα να"ανέβαζε" η Ομοσπονδία, την απάντηση που πήρε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σχετικά με το θέμα και την έχει στείλει προς την κ. Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, όπως γράφει στην ανακοίνωσή της με τίτλο:"Υπόμνημα προς Διοικήτρια ΟΑΕΔ" που είναι αναρτημένη στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.oyoaed.gr/2013-11-25-09-30-30/ypomnimata-eggrafa/115-ypomnima-pros-dioikitria-oaed.

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ. Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H αναδιάρθωση του ΟΑΕΔ δεν είναι απόφαση μόνο της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
      Η Ε.Ε παρέχει την χρηματοδότηση. Επιβλέπει και συνδιαμορφώνει την διαδικασία, γιατί είναι απαίτηση της να εκσυγχρονιστεί ο οργανισμός.
      Οι ''ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ'' που λες λοιπόν δεν είναι ενάντια στην βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού (γιατί ο οργανισμός χρειάζεται βελτίωση στην λειτουργία του), αλλά ενάντια σε αυτήν αν γίνει επί πτωμάτων υπαλλήλων και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα ( ύποπτες συμβάσεις καλή ώρα).

      Διαγραφή