oaednews

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Ο.Α.Ε.Δ.
                                                                                                26 Μαΐου 2014


Συναδέλφισσες/οι ,
            Ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους της συνδικαλιστικής κίνησης εκπαιδευτικών «Αταξία» Εκπαιδευτικών Σχολών Ο.Α.Ε.Δ. , ότι διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση εναντίον του συναδέλφου Παναγιώτη Πανογιώργου της ΕΠΑ.Σ. Αγρινίου. Πρόκειται για ανακοίνωση της παράταξης  που κοινοποίησε από το προσωπικό του email σχετικά με την λειτουργία των σχολείων μας.
            Η «επίμαχη» έκφραση για την οποία κλίθηκε ο συνάδελφος να «δώσει εξηγήσεις» σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο για την άσκηση έναρξης πειθαρχικής διαδικασίας. Οι πολιτικές εκτιμήσεις ακόμα κι αν έχουν σκωπτικό χαρακτήρα -σε περίοδο αποκριάς- δεν «διώκονται».
Απαντώνται με πολιτικά επιχειρήματα. Η ενέργεια της Διοίκησης να «υιοθετήσει» συμπεριφορές που θίγουν τη συνδικαλιστική έκφραση και ελευθερία , τραυματίζουν  τις σχέσεις μας και το αποτέλεσμα που προκαλείται είναι ανησυχία για τον επιδιωκόμενο στόχο. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι καλλιεργείται κλίμα φόβου και τρομοκράτησης στο πρόσωπο συναδέλφου που εκπροσωπεί συνδικαλιστική παράταξη , γιατί εξέφρασε κριτική σε πράξεις , παραλείψεις που προσβάλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πιστεύουμε ότι η Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. έχει το πολιτικό αισθητήριο και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά να αντιληφθεί τη διάσταση του θέματος και να αποσύρει τη διαδικασία.
            Αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τη δημόσια με πολιτικά επιχειρήματα κριτική προς τα πεπραγμένα των Διοικούντων. Ενέργειες που στοχεύουν στην υπονόμευση αυτών των αξιών μας συσπειρώνουν και μας βρίσκουν αντίθετους. Δεν φιμώνεται η αντίθετη άποψη όταν οι συνάδελφοι αγωνιούν και αγωνίζονται για το μέλλον της εκπαίδευσης των σχολείων μας. Η αλήστου μνήμης εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί .Καλούμε όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση για την ενέργεια αυτή.

                                                                                                ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
                                                                                                            ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Ο.Α.Ε.Δ 

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου