oaednews

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΟΑΕΔ: Μια εγκύκλιος μειώνει τους δικαιούχους

Ημέρα τση Ζάκυθος
Μεγάλη είναι η απογοήτευση που σκόρπισε στους εκατοντάδες άνεργους του νησιού μας η διευκρινιστική εγκύκλιος του επιδόματος των 200 ευρώ που στάλθηκε στα γραφεία του ΟΑΕΔ από τα κεντρικά του Οργανισμού, αποδεικνύοντας ότι είναι “άνθρακες ο θησαυρός” .
Οι ουρές των μακροχρόνια ανέργων που προσέρχονται στα γραφεία του ΟΑΕΔ, με τα δικαιολογητικά τους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν χρόνο και ενημερώνονται ότι δεν το δικαιούνται, είναι ατελείωτες.
Το προσωπικό τους ενημερώνει πως το επίδομα αφορά μόνο έναν μικρό αριθμό μακροχρόνια ανέργων, καθώς κάποιος που είναι περισσότερο από 14 μήνες χωρίς δουλειά δεν δικαιούται επιδόματος.

Ποιοι το δικαιούνται
Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις, για να δικαιούται κανείς το επίδομα των 200 ευρώ θα πρέπει να είναι άνεργος εδώ και 14 μήνες, έχοντας πάρει τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας.
Δηλαδή αν για παράδειγμα το ταμείο ανεργίας τελειώσει τον Ιανουάριο, δικαιούχοι των 200 ευρώ είναι όσοι κάνουν αίτηση μέχρι τον Μάρτιο διαφορετικά το χάνουν, ενώ και όσοι έμειναν άνεργοι πριν από τον Οκτώβριο του 2013 δε μπορούν να κάνουν αίτηση. Δικαιούχοι, λοιπόν, του επιδόματος βάση της εγκυκλίου, είναι μακροχρόνια άνεργοι Έλληνες υπήκοοι και υπήκοοι κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηλικίας από 20 μέχρι και 66 ετών, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας, βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των 10.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου