oaednews

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΙΚ: "Μεγάλος Αδελφός" στη μισθοδοσία του Δημοσίου

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την παρακολούθηση της μισθοδοσίας στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα εγκαθιστά το υπουργείο Οικονομικών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ο λόγος είναι προφανής και έχει να κάνει με το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών θέλει να έχει πλήρη εικόνα για τις αποδοχές των υπαλλήλων, αλλά και για τις οφειλές, και όπου χρειάζεται να κάνει και τους απαραίτητους συμψηφισμούς.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα στη ΓΓΠΣ θα υπολογίζει ακριβώς τους βασικούς μισθούς, τα επιδόματα, τις έκτακτες αποδοχές, τις υπερωρίες όλων των υπαλλήλων όχι μόνο του στενού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Έτσι πλέον το ύψος των αποδοχών δεν θα καθορίζεται από τις υπηρεσίες προσωπικού και τα λογιστήρια του κάθε φορέα αλλά κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι απολαβές τους θα καθορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών. Υπό την εποπτεία του τίθεται η εξέλιξη των αποδοχών ώστε να εντοπίζονται αμέσως καταστρατηγήσεις του ενιαίου μισθολογίου, καταβολές πρόσθετων επιδομάτων και έκτακτων δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου