oaednews

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

"Η ανεργία δεν θα επιστρέψει σε προ κρίσης επίπεδα μέχρι το 2016"

Η δημοσιονομική λιτότητα και οι σκληρές μεταρρυθμίσεις  δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, οδηγώντας την παγκόσμια αγορά εργασίας σε κατάσταση συναγερμού, αναφέρει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας.


Σύμφωνα με το Reuters, η έκθεση αναφέρει ότι, ειδικά στην Ευρώπη η ανεργία δεν αναμένεται να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα του 2008 μέχρι το τέλος του 2016, δηλαδή 2 χρόνια αργότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις.

Στοιχεία της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών κάνουν λόγο για 196 εκατ. ανθρώπων οι οποίοι έμειναν άνεργοι παγκοσμίως στο τέλος του περασμένου έτους, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση στα 202 εκατ. το 2012.

«Η λιτότητα δεν έχει καταφέρει να παραγάγει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO),  Raymond Torres. 

Οι λάθος μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας βραχυπρόθεσμα δεν μπορουν να λειτουργήσουν, πρόσθεσε. 

Την ίδια ώρα, τα ποσοστά νέων ανέργων αυξάνονται, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών, ειδικά σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τον Torres, η αγορά εργασίας έχει επιδεινωθεί σημαντικά τους τελευταίους έξι μήνες, καταγράφωντας πολύ σημαντική επιβράδυνση στην περίπτωση των ευρωπαϊκών χωρών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει λιγότερη πρόοδος σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ενώ η ανάκαμψη στην Ιαπωνία έχει καθυστερήσει σημαντικά.

Η έκθεση αναφέρει ότι. μόνο σε έξι προηγμένες οικονομίες τα ποσοστά απασχόλησης αυξάνονται από το 2007. Αυτές είναι η Αυστρία, η Γερμανία, το Ισραήλ, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Πολωνία.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου