oaednews

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου κάθετα αντίθετο στο κλείσιμο των δύο Οργανισμών ΟΕΕ και ΟΕΚ που αποτελούν σημαντικά εργαλεία εξυπηρέτησης βασικών αναγκών των εργαζομένων


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίαση του  με αφορμή την Κατάργηση – Κλείσιμο των Οργανισμών της Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας ενέκρινε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.



«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου είναι κάθετα αντίθετο στο κλείσιμο των δύο Οργανισμών που αποτελούν σημαντικά εργαλεία εξυπηρέτησης βασικών αναγκών των εργαζομένων.
Θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος για το κλείσιμο τους, καθώς, όχι μόνο δεν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά αντίθετα είναι αυτάρκεις οικονομικά, διαθέτουν σημαντικά αποθεματικά στα Ταμεία τους και μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Η κατάργηση τους θα στερήσει από χιλιάδες εργαζόμενους τη δυνατότητα επιδότησης του ενοικίου, την απόκτηση κατοικίας μέσω των σχετικών προγραμμάτων, τη δυνατότητα του κοινωνικού τουρισμού και άλλες ουσιαστικές παροχές.
Οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και επιτείνει το ήδη εκρηκτικό πρόβλημα της απασχόλησης που διαλύει την Ελληνική Κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους.
Ζητά να μην προχωρήσει η Κυβέρνηση στην Κατάργηση των Οργανισμών, αλλά να τους διατηρήσει με κάθε τρόπο προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το κοινωνικό τους έργο, στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου