oaednews

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

80% η ανεργία στον κλάδο των οικοδόμων στη Ρόδο

Ξεπέρασε το 80% η ανεργία στον κλάδο των οικοδόμων για την περιοχή μας, γεγονός που έχει οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες άτομα, τα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους και αναγκάζονται να απευθυνθούν στο σωματείο για να ζητήσουν βοήθεια.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του σωματείου, κ. Νίκος Τριπολίτης η κατάσταση είναι τραγική και τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης των οικοδόμων αφού από τη μία δεν υπάρχει οικοδομική δραστηριότητα και από την άλλη όταν βρίσκεται δουλειά πνίγεται από τη μαύρη εργασία των αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Παράπονα έχουν όπως είπε ο κ. Τριπολίτης και οι νόμιμοι αλλοδαποί οι οποίοι δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο η αναζήτηση ακόμα και τροφής.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι αναδουλειά αντιμετωπίζουν και άλλοι κλάδοι επαγγελματιών που εμπλέκονται με τον τομέα της οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς λειτουργεί σαν αλυσίδα. Για το λόγο αυτό οι κλάδοι αυτοί θα ενωθούν για να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις είπε τα εξής:

«Ο κλάδος δυστυχώς ο δικός μας έχει συμπαρασύρει και πάρα πολλά επαγγέλματα. Είναι μία νέα κατάσταση πρωτόγνωρη που δεν έχουμε ξαναζήσει. Θυμάμαι εγώ προσωπικά τον πατέρα μου τη δεκαετία του 60 δεν είχε καμία σχέση η εποχή τότε με τώρα. Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα από την κατοχή. Μιλάμε για ανθρώπους απελπισμένους που σε καθημερινή βάση έρχονται στο συνδικάτο είτε για να βρουν τροφή για την οικογένειά τους είτε για τη ΔΕΗ, είτε για το νερό, είτε για μεροκάματο.

Αυτή η ανάλγητη κυβέρνηση δεν ακουμπά καθόλου στα προβλήματα του κλάδου μας. Είναι πια θέμα επιβίωσης. Όπως θυμάστε είχα πει ότι θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις είτε θα είναι καταλήψεις είτε απεργία πείνας. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και μας συμπαραστέκονται και άλλοι κλάδοι.

Δηλαδή έχουμε συζητήσεις με δικηγόρους, συμβολαιογράφους που είναι και αυτοί μέσα στην αλυσίδα της οικοδομής, τοπογράφοι, μηχανικοί, άνθρωποι που έχουν αλουμίνια, πλακάκια. Όλοι μαζί θα ενωθούμε με μία πρωτοβουλία που πήρα ώστε να δούμε το θέμα από κοινού. Και δεν αφορά η κρίση μόνο τον οικοδόμο, είναι μία αλυσίδα. Η κατάσταση στη Ρόδο δεν είναι καθόλου καλή.

Έρχεται η μαύρη εργασία να παίρνει το ψωμί μέσα από τα χέρια μας. Εμείς πληρώνουμε εδώ που ζούμε τους φόρους μας. Εκεί θα μας βρουν μπροστά τους. Εμείς θα απαιτήσουμε την αυτόφωρη σύλληψη και δημοσίευση όλων αυτών που απασχολούν στην περιοχή ανθρώπους με μαύρη εργασία.

Υπομονή μέχρι τέλος Ιουνίου και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.»


Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου