oaednews

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ένα νέο πρόγραμμα που αφορά την καινοτομική επιχειρηματικότητα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, προαναγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης.



Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα με τίτλο "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα" παρέχει κίνητρα σε κάθε πολίτη άνω των 18 ετών που επιθυμεί να ιδρύσει επιχείρηση μετατρέποντας την ιδέα του σε επιχειρηματική καινοτομία. Παράλληλα ενισχύει υφιστάμενες μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις, καθώς και νεοσύστατες, να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
Μέσω του προγράμματος ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 30.000,00 ευρώ έως 300.000,00 ευρώ για το τομέα της μεταποίησης ή από 20.000,00 ευρώ έως 200.000,00 ευρώ για τους άλλους επιλέξιμους κλάδους. Η δημόσια χρηματοδότηση φτάνει μέχρι και το 50% των επιλέξιμων δαπανών, ενώ η ιδία συμμετοχή τουλάχιστον το 25%. Στις επιλέξιμες δαπάνες καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα ενεργειών, από το μηχανολογικό εξοπλισμό, ICT, διαμόρφωση εγκαταστάσεων μέχρι συμβουλευτική υποστήριξη, ανάπτυξη πρωτοτύπων, πιστοποίηση συστημάτων, προβολή κ.α.
Οι προτάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΕΠΑΕ), στη διεύθυνση www.efepae.gr, ενώ πληροφορίες θα παρέχουν και οι διευθύνσεις www.antagonistikotita.gr και www.ggb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου