Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Έρευνα: Τι ζητούν οι Έλληνες εργαζόμενοι όταν ψάχνουν για δουλειά

Η φυσιογνωμία του ελληνικού εργατικού δυναμικού αλλάζει και μαζί με αυτό και οι ανάγκες του. Σύμφωνα με έρευνα της Regus, του παρόχου χώρων εργασίας, πάνω από τους μισούς (55%) Έλληνες εργαζόμενους αναμένουν ότι η απαίτηση για ευελιξία στην εργασία θα συνεχίσει να αυξάνει το επόμενο έτος.

Αυτό οφείλεται, τουλάχιστον εν μέρει, στο ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι αναζητούν μεγαλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η οποία να τους προσφέρει περισσότερο χρόνο για ψυχαγωγία και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μειώνοντας τις μετακινήσεις και αυξάνοντας τον χρόνο που έχουν για να χαλαρώσουν.
Η Regus ρώτησε πρόσφατα πάνω από 100 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να κατανοήσει καλύτερα τα κίνητρα πίσω από την αυξανόμενη ζήτηση για ευελιξία στην εργασία.
Η έρευνα αποκάλυψε πως οι Έλληνες εργαζόμενοι παρατηρούν μια σημαντική αύξηση τόσο στους συμβούλους (13%) όσο και στους εργαζόμενους με σχέση freelance (14%) στον κλάδο τους.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναζητούν την ελευθερία να επιλέγουν οι ίδιοι το ωράριο και την τοποθεσία εργασίας τους. Αναπόφευκτα, αυτό θα έχει άμεση επίδραση στη ζήτηση για χώρους εργασίας. Άλλα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής:
– Σχεδόν οι μισοί (45%) εργαζόμενοι ανέφεραν ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν παρατηρήσει αύξηση των εργαζομένων με μερική απασχόληση. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «ίσως αυτό να αποτελεί έναν από τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στην προσπάθειά τους να επιτύχουν μια καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, δεδομένου ότι θα τους επέτρεπε να περνούν περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή σε άλλες δραστηριότητες, επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερη προσωπική ευτυχία».
– Οι εργαζόμενοι παρατηρούν επίσης έναν αυξανόμενο αριθμό εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας που παραμένουν στην θέση τους και μετά την ηλικία συνταξιοδότησης (17%).
– Οι μητέρες που επιστρέφουν στην εργασία είναι επίσης πιθανό να αναζητούν περισσότερη εργασία εν κινήσει, καθώς από τη μία παραμένουν στον κόσμο της εργασίας και από την άλλη προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της οικογένειάς τους, με το 8% των εργαζομένων να παρατηρεί μια αύξηση στην επιστροφή των μητέρων στην εργασία σε σχέση με πέρυσι.

1 σχόλιο:

  1. Η' εμείς ζούμε σε άλλο κόσμο ή αυτοί που έκαναν την έρευνα και αυτοί που απάντησαν... Όταν δουλεύουμε στα γκισέ του ΟΑΕΔ και μας λένε "έβαλα μέσο για να δουλέψω στην τάδε επιχείρηση της πόλης και δουλεύω 10 ώρες και αν είμαι τυχερός θα πάρω κάποια ένσημα 4ωρης απασχόλησης" φαίνεται θέλουν να εναρμονίσουν εργασία και ψυχαγωγία !!... και ανάλογα και οι υπόλοιπες ερμηνείες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή