Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Στοιχεία για τους «επίορκους» από τον Α. Μανιτάκη



Σε 1.917 ανέρχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που διώκονται ή έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα, ενώ περίπου 2.000 περιπτώσεις εκκρεμούν στα πειθαρχικά συμβούλια. Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης έδωσε για πρώτη φορά αναλυτικά στοιχεία, σημειώνοντας πως μόλις πριν από έναν μήνα έλαβε τον σχετικό φάκελο (με CD) από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή.

«Μέσα σε αυτό υπήρχαν πράγματι 1.917 περιπτώσεις που αφορούν ποινικά αδικήματα από το 2007 και εντεύθεν και τα οποία επισύρουν σοβαρές ποινές. Ηδη γίνονται όλες οι ενέργειες σύμφωνα με τον νόμο και τη διακριτικότητα που επιβάλλεται για να συναχθούν οι αναγκαίες συνέπειες», σημείωσε και πρόσθεσε πως μετά την έκδοση του σχετικού πορίσματος από το Σώμα Επιθεωρητών θα εξακριβωθεί σε ποιες περιπτώσεις θα γίνει οριστική παύση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Α. Ψυχάρη, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ακόμη πως ήδη από τον Δεκέμβριο έχουν συσταθεί 60 πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, στα οποία εκκρεμούν 1.533 υποθέσεις, ενώ άλλες 320 βρίσκονται στα δευτεροβάθμια. Στα τελευταία εξετάζονται εβδομαδιαίως 10-15 υποθέσεις και από το φθινόπωρο που λειτουργούν έχουν εξετάσει 260 υποθέσεις, με το μέτρο της οριστικής παύσης να έχει επιβληθεί σε 89 από αυτές. Μόνο τον Μάρτιο εξετάστηκαν 26 υποθέσεις, οι 8 τέθηκαν σε οριστική παύση, ενώ οι πέντε από αυτές αφορούσαν κατά συρροή «κοπανατζήδες».

Με απόφαση του υπουργείου συστάθηκε επίσης και τρίτο τμήμα δευτεροβάθμιων πειθαρχικών, στο οποίο έχουν παραπεμφθεί 129 υποθέσεις υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν παρέλειψε ωστόσο ο υπουργός να επισημάνει πως δύο συμβούλια στο υπουργείο Οικονομικών δε είχαν συσταθεί «για συνδικαλιστικούς λόγους» των δικαστικών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Κινδυνεύετε να μείνετε στην Ιστορία ως ο υπουργός προστάτης των τεμπέληδων, των απατεώνων και των κοπανατζήδων», παρατήρησε ο βουλευτής Α. Ψυχάρης. «Η διαδικασία απαιτεί πολλή προσοχή. Υπάρχει κρίση τους από τα αρμόδια όργανα, οι υπουργοί δεν είναι προϊστάμενοι επιχείρησης για να απολύουν ούτε στα χειρότερα ολοκληρωτικά κράτη», απάντησε ο κ. Μανιτάκης.

Χ.Ιωάννου

1 σχόλιο:

  1. Για να ειναι τοσοι λιγοι μαλλον δεν εχουν ψαξει καλά!!! Ονοματα δεν λεμε οργανισμους δεν θιγουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή