oaednews

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Ανάγκη στήριξης των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

 Ανάγκη στήριξης των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, γενναία χρηματοδότηση, σύγχρονα συγγράμματα και υλικοτεχνική υποδομή

Πανελλαδική ημέρα δράσης για τα σχολεία του ΟΑΕΔ ετοιμάζουν οι συμβασιούχοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ, μέλη των συμβουλίων των μαθητών, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων επαγγελματικών σωματείων, μετά την πανελλαδική τηλεδιάσκεψη με θέμα εξελίξεις στα σχολεία του ΟΑΕΔ και οι δυσμενείς συνέπειες από την εφαρμογή του ν. 4763/2020.

 «Στην συζήτηση αναδείχτηκε η διαχρονική υποβάθμιση των σχολείων του ΟΑΕΔ και η ανάγκη στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ωρομίσθιων & αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΠΑΣ-ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης.

«Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με την ανάγκη συντονισμού του αγώνα μαθητών, εκπαιδευτικών και εργατικών σωματείων στην κατεύθυνση της διατήρησης των δικαιωμάτων και των όρων φοίτησης των μαθητών» προσθέτει. 

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «ταυτόχρονα αναδείχτηκε η ανάγκη ολόπλευρης στήριξης των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, γενναία χρηματοδότηση, σύγχρονα συγγράμματα και υλικοτεχνική υποδομή που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης».

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών ΕΠΑΣ – ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης

 Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Ωρομίσθιων & αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΠΑΣ-ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μάρτη 202, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, η Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη με θέμα εξελίξεις στα σχολεία του ΟΑΕΔ και οι δυσμενείς συνέπειες από την εφαρμογή του ν. 4763/2020 για:

· Το μέλλον στην Τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.

· Τους φοιτούντες μαθητές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. (όπου στερούμενοι μεταβατικών διατάξεων καλούνται να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ για να αποκτήσουν χαμηλότερα επαγγελματικά δικαιώματα από αυτά που η προκήρυξη περιέγραφε κατά την εγγραφή τους).

 Παραβρέθηκαν στην συζήτηση μετά από πρόσκληση:

· Συμβασιούχοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ

· Μέλη των συμβουλίων των μαθητών

· Εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

· Εκπρόσωποι εμπλεκόμενων επαγγελματικών σωματείων

 Στην συζήτηση αναδείχτηκε η διαχρονική υποβάθμιση των σχολείων του ΟΑΕΔ και η ανάγκη στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών. Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με την ανάγκη συντονισμού του αγώνα μαθητών, εκπαιδευτικών και εργατικών σωματείων στην κατεύθυνση της διατήρησης των δικαιωμάτων και των όρων φοίτησης των μαθητών. Ταυτόχρονα αναδείχτηκε η ανάγκη ολόπλευρης στηριξης των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, γενναία χρηματοδότηση, σύγχρονα συγγράμματα και υλικοτεχνική υποδομή που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε η προετοιμασία και ο συντονισμός των εμπλεκομένων με στόχο την πραγματοποίηση Πανελλαδικής ημέρας δράσης το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου