Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Φοβούνται την απόλυση 4 στους 10 Έλληνες εργαζόμενους

Υπό τον φόβο της απόλυσης εργάζονται 4 στους 10 Ελληνες, σύμφωνα με της τριμηνιαία έρευνα Workmonitor της Randstad για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2016, καθώς το 40% των ανδρών και το 39% των γυναικών θεωρούν πολύ πιθανή την απώλεια εργασίας ή τη μη ανανέωση της σύμβασης τους στους επόμενους έξι μήνες.

«Βάλτε τέλος στις ατομικές συμβάσεις»

Ετοιμο το κείμενο-πιλότος για τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Κατώτατος μισθός: οι κοινω- νικοί εταίροι να καθορίζουν το ύψος μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων, ύστερα από διαβούλευση με ειδικούς. Υποχρεωτική εφαρμογή των κλα- δικών συμβάσεων με επαναφορά της επεκτασιμότητας.

Στάση εργασίας 28/9 στο Υπουργείο Εργασίας


Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας

Μετά την πληθώρα των (επίσημων ή άτυπων) απαξιωτικών αναφορών από σχεδόν το σύνολο της πολυπληθούς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου προς τμήματα ή το σύνολο του προσωπικού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήρθε και η άκρως προκλητική επίθεση της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου ενάντια στους υπαλλήλους του Υπουργείου μας και των δημοσίων υπαλλήλων εν γένει. 

«Μια γενιά σε κρίση» -Οι νέοι 18-30 ετών ψάχνουν δουλειά & μένουν με τους γονείς τους

Δείχνουμε μόνο καλά ή είμαστε και στην πραγματικότητα; Πόσοι από εμάς θα έλεγαν πως πραγματικά ζουν με αισιοδοξία για το μέλλον; Το ότι μεγαλώσαμε μέσα στην κρίση μας κάνει τελικά παιδιά σε κρίση;
Ερευνα από το Young Women’s Trust, που δημοσιεύει η metro.co.uk, επιβεβαιώνει πως τα άτομα ηλικίας 18-30 ανησυχούν και ανησυχούν πολύ. Η δουλειά, η στέγη και η ψυχική υγεία είναι τομείς που τους κάνουν να βλέπουν το μέλλον με καθόλου θετική ματιά.