oaednews

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Μαθητές της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Λάρισας σε πρόγραμμα Erasmus +



Οι μαθήτριες της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας) ΟΑΕΔ Λάρισας Λιούπα Ελένη, Τσινίδη Μαρία και Σαντικάι Τζένη που φοιτούν στην ειδικότητα «Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων» και πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στην Περ/κή Δ/νση ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus + Νεολαία με τίτλο "Echoes of Past Wars".
Τη συμμετοχή τους στήριξαν η Περ/κή Δ/ντρια Τσιούρβα Όλγα, η Διευθύντρια της ΕΠΑ.Σ. Λάρισας Αντωνίου Ευαγγελία, το στέλεχος της Περ/κής Δ/νσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Γεροστέργιου Κέλλυ και η πρακτικά ασκούμενη μαθήτρια Πέτσα Σοφία.

Το "Echoes of Past Wars" είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων (Βασική Δράση 1, Erasmus + Νεολαία) 9 ημερών με συμμετέχουσες 3 χώρες: Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία με στόχο οι νέοι να παρακολουθήσουν τις εθνικές «αποτυπώσεις» του εμφυλίου πολέμου στις χώρες τους, αλλά και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. και να καθορίσουν κοινές αξίες ελευθερίας, δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με την κατανόηση σημαντικών ιστορικών γεγονότων που οι νέοι θα επιλέξουν από τις χώρες τους, θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής σκέψης και να κατανοήσουν καλύτερα τις αλλαγές στις κοινωνίες τους, οι οποίες είναι ή τείνουν να γίνουν "μεταναστευτικές κοινωνίες".

Η ανταλλαγή νέων υλοποιήθηκε στη Λάρισα από 28 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2017. Το πρόγραμμα συντόνιζε η οργάνωση Youthnet Hellas, σε συνεργασία με τις οργανώσεις Ticket2Europe (Ισπανία), FORME (Ιταλία) και Alternative Innovative Development (Ελλάδα).

Ο ΟΑΕΔ είναι ο δημόσιος φορέας που εφαρμόζει με επιτυχία το σύστημα της Μαθητείας στη χώρα μας από το 1952, δηλαδή το εκπαιδευτικό σύστημα που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ διαρκεί δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα).

Οι μαθητευόμενοι ασκούνται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε ΔΕΚΟ, Δήμους και στον δημόσιο τομέα. Το σύστημα on the job-training που εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πράξη καθώς οι μαθητές σε σημαντικό ποσοστό μετά το τέλος των σπουδών τους συνεχίζουν να απασχολούνται στις θέσεις πρακτικής άσκησης.

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δεξιοτήτων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 14/12/2017 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας για την παρουσίαση εργασιών μαθητών των ειδικοτήτων Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών, Κομμωτικής Τέχνης, Μαγειρικής τέχνης & Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων με σκοπό την προβολή της εκπαίδευσης στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας. Επιμέρους στόχοι η προβολή των εργασιών των μαθητών και η καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας, ευρηματικότητας και ευγενούς άμιλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου