oaednews

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

κατηγορία «διέγερσης σε απείθεια κατά των νόμων»!!!

Στις 9 Μαρτίου 2017 στο H΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, θα εκδικαστεί η υπόθεση της μήνυσης κατά μελών του κινήματος ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτήριου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Τον Ιανουάριο του 2011, έγιναν μια σειρά κινητοποιήσεις από συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες για το θέμα της αύξησης του εισιτηρίου και για τη διεκδίκηση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων. Η συνέλευση των κατοίκων της περιοχής Λόφου Λαμπράκη διακινούσε ανακοίνωση όπου είχε αναγραφεί ένα κινητό τηλέφωνο για παροχή ενημέρωσης και επικοινωνία.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2011 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από την ΤΡΑΜ Α.Ε. Στη συνέχεια, η ελληνική αστυνομία ζήτησε και πήρε από τη Cosmote το όνομα του χρήστη της τηλεφωνικής σύνδεσης.
Τελικά με βάση τη μήνυση της ΤΡΑΜ Α.Ε. ασκήθηκε ποινική δίωξη στο πρόσωπο στο οποίο ανήκει ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου. Στη συνέχεια, όμως, ασκήθηκε ποινική δίωξη και στους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης, επίσης κατοίκους της περιοχής, που κατέθεσαν στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης, αυτή τη φορά με την κατηγορία «διέγερσης σε απείθεια κατά των νόμων»!!!
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την απαράδεκτη ποινικοποίηση της ελευθερίας της έκφρασης και της αλληλεγγύης.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου