oaednews

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τα πεντάμηνα διεκδικούν

Κάλεσμα επιτροπής αγώνα εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωϕελούς Εργασίας (5μηνα) Δήμων και Yπηρεσιών νομού Ηρακλείου
 Συνάδελϕοι,
Τη Δευτέρα 30/11/2015 η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα  πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου, όπου τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζομένοι στα προγράμματα κοινωϕελούς εργασίας. Από την πλευρά της επιτροπής τέθηκαν τα εξής:

Η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009 που με συνέπεια εϕαρμόζουν ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις έχει γονατίσει τις βασικές δομές στους δήμους. Όλο το διάστημα που εργαζόμαστε στους δήμους βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες. Στόχος προϕανώς είναι η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών. Μοναδική λύση  που υπηρετεί τα συμϕέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνινη και σταθερή εργασία. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορϕή ελαστικής εργασίας, όπως 5μηνα, δεν περισσεύεις κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί.



Εμείς οι εργαζόμενοι στα 5μηνα, οι δήθεν 'ωϕελούμενοι', δεν είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε δύσκολους αγώνες ενιαία και συντονισμένα πανελλαδικά με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και στο Ηράκλειο με το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Οικοδόμων κόντρα στην κυβέρνηση, τον ΟΑΕΔ και τις δημοτικές αρχές που βολεύονται με αυτές τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας.  Έτσι καταϕέραμε και κατακτήσαμε το αυτονόνητο. Να έχουμε ίσα εργασιακά δικαιώματα με το μόνιμο προσωπικό (όπως άδειες), εκτός από το μισθό.



Ήρθε η στιγμή να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Να είμαστε κανονικοί εργαζόμενοι και όχι ωϕελούμενοι, ώστε να έχουμε κανονικό μισθό και όχι τα ψίχουλα των 495 ευρώ που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ικανοποίησουν τις ανάγκες μας, πόσο μάλλον και όταν καθυστερεί η καταβολή τους. Διεκδικούμε το δικαίωμα μας στη ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με πλήρη εργασιακά και ασϕαλιστικά δικαιώματα. Σήμερα παλεύουμε για να μην ξαναγυρίσουμε στην ανεργία και την ανασϕάλεια για το τι θα ξημερώσει. Έχουμε την υποχρέωση να αγωνιστούμε για τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας. Απαιτούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Διεκδικούμε:

1. Σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά και ασϕαλιστικά δικαιώματα

2. Σταθερή και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας

3. Άμεσα μέτρα προστασίας σε αυτούς που δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες

4. Ασϕάλιση από την πρώτη μέρα

5. Δωρεάν μετακίνηση από και προς την εργασίας μας
 Συνάδελϕοι, 
 Ομόϕωνα το Δημοτικό  Συμβούλιο αποϕάσισε τη στήριξη των αιτημάτων μας. Αυτό όμως δεν ϕτάνει. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Συνεχίζουμε οργανώνοντας τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα. Όλοι και όλες στη συνέλευση των εργαζομένων στα 5μηνα Τρίτη 1/12/2015 στις 6 μμ. στο ΕΚΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου